Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, March 2, 2015

Set Bajet ESP

Assalamualaikum....

Bulan Mac dah menjengah....macam-macam promosi shaklee buat....yang penting semuanya mengujakan....macam-macam benefit kita dapat dari set-set yang dicadangkan....

Sempena bulan Mac nie...shaklee buat promosi ESP....ESP banyak manfaatnya...banyak yang boleh dipadankan dengan ESP...ini menunjukkan ESP nie umpama basic pada setiap set yang dicadangkan....

Kenapa jadi begitu...???ini kerana ESP adalah sumber yang kaya dengan protein yang mengandungi 9 asid amino, unsur kalsium, 5 unsur vitamin, 4 unsur mineral selain rendah lemak dan tiada kolesterol. Paling penting ianya non-gmo (non genetic modified organisme....

Di bawah nie ada beberapa set yang dipadankan dengan ESP....yang pasti ini adalah set budget....


Kelebihan membeli masa promosi...kelebihan ini hanya yang grab 6 canister free 1 canister sahaja....


Jika anda beli dua canister anda akan dapat 5% off sahaja....


Set subur....
ESP RM150 + GLA RM91.25 : RM241.25


Set gastrik.... 
ESP RM150 + Ostematrix RM61 : RM211


Set luka pembedahan dan penjagaan rambut....
ESP RM150 + Zinc Complex RM33.75 : RM183.75


Set arthritis....
ESP RM 150 + Omega RM136 : RM286


Set hamil....
ESP RM150 + Vita Lea RM88.75 : RM238.75


Set penyusuan....
ESP RM150 + Alfalfa (s) RM53.75 : RM203.75


Set kulit....
ESP RM150 + SR Vitamin C RM92.50 : RM242.50


Set jeragat....
ESP RM150 + Vita E Complex RM149 : RM299

Kata budget awat harga gitu...hehe...tak pe...kalau nak dapat harga yang lagi budget meh call aku...aku akan bagitahu macam mana nak dapat harga lagi budget...

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Cari Persamaan

Assalamualaikum....

Cari persamaan....hehe...budak dua orang nie baru nak sambut raya cina...kikiki...tapi tak de orang nak bagi angpow...


Mood raya....

~ zura ~

Saturday, February 28, 2015

Esok Bulan Mac

Assalamualaikum....


Hari terakhir bulan Februari...maka esoknya masuklah bulan baru...iaitu bulan Mac...Shaklee buat promotion apa ya...tunggu esok saja lah ye...hehe...

Sapa nak order supplement...nak cantik, nak sehat, nak bertenaga boleh call aku...nak jadi ahli pun dialu2kan sesangat....yang penting bayar yuran RM65 + RM10 untuk postage....

~ zura ~

Tuesday, February 24, 2015

Asyik Dok Cium Bau Pinggan

Assalamualaikum....



First time guna get clean dish wash keluaran shaklee...teruja ko...excited giler...mana taknya...banyak dah dengar testimoni kengkawan cakap pinggan bersih, selamat, jimat dan paling best wangi....haha...cakap pasal wangi...asal basuh pinggan je sure aku dok cium-cium bau pinggan...wangi...smooth je aroma masuk hidung...cuba pencuci lain...mahunya aku dan bersin-bersin...

Hah sesapa nak cuba jom whatsapp aku...tak rugi beli sebab menjimatkan...tapi kalau famili kecil mungkin boleh tahan over 3 month...macam aku famili besar so mungkin kejap je tahannya...tak kesahlah asalkan jangan aku dok buat basuh baju udah dek kerna baunya yang wangi bangat tue...kikiki....

Okey aku bg info sikit ye...

Handal menanggalkan minyak dan kotoran pada pinggan mangkuk dengan cucian tangan

Jika kami sering mengatakan yang pencuci wangian pinggan mangkuk kami lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin anda fikirkan ianya tidak mudah menanggalkan kotoran pada pinggan mangkuk anda. Tetapi percayalah anda hanya memerlukan beberapa titisan sahaja untuk menanggalkan minyak dan kotoran yang melekit pada pinggang mangkuk anda.

Get Clean Dish Wash 

Lembut pada tangan, 
Semulajadi, 
Berasaskan tumbuh-tumbuhan
Tahan lama kerana kepekatannya
Menjadikan pinggang mangkuk bersih berkilau. 

Hanya dengan beberapa titisan sahaja dapat mencuci beberapa timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki.

Tahukah anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi sukfraktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua2 kandungan tersebut boleh merensakan kulit dan mata. Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain. 

Perbezaan

Selamat

~Tidak bertoksik
~Hipoalergenik
~Tanpa klorin
~Lembut pada tangan
~pH seimbang
~Tanpa bahan kimia berbahaya

Berkesan

~Amat berkesan menanggalkan kotoran berminyak
~Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
~Biuh sabun yang lebih tahan lama

Mesra alam

~Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
~Biorosot
~Tanpa fosfat
~Bungkusan boleh dikitar semula
~Tanpa bahan pewarna
~Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Jom apa tunggu lagi....harga mampu milik RM28.00 dengan kepekatan cecair sebanyak 16oz/473 ml....

Zura
Sg buloh
0122217442

~ zura ~

Sunday, February 22, 2015

Vitamin Yang Tidak Berkesan

Assalamualaikum.....

Kenapa supplement yang kita makan tidak berkesan...???Sedar tak kita apa puncanya...???Atau disebabkan supplement tersebut yang tidak bagus...???Macam-macam soalan bermainkan...???Ada beberapa faktor sebenarnya...meh aku kupaskan satu persatu ye...

1- Culas


Culas maknanya makan yang tak konsisten...hari nie makan esok tak makan...so mana nak nampak hasilnya...kekadang tue jumlah yang diperlukan atau dos tidak menepati arahan...mungkin faktor kesibukan bekerja buat kita culas makan....sebab tue disediakan pil box untuk memudahkan kita....tapi itu pun tetap jugak lupa kita nak makan...senang cerita...set alarm...hehe.

2- Healing crisis


Bila kita makan supplement...badan kita akan bertindak untuk pembersihan segala kekotoran dalam badan atau dipanggil detoksifikasi....dalam masa ini...badan kita akan mengalami beberapa simptom yang buat kita tidak tahan sekaligus terus berhenti makan supplement....antaranya sakit kepala, sakit-sakit badan, mual, rasa nak pitam, lemah-lemah badan....sebenarnya simptom tersebut bersifat sementara sahaja...penyelesaiannya...kenalah minum air yang mencukupi atau lebih....25 kg berat : 1 liter air...itulah keperluan air dalam badan kita.

3- Kurang air


Kekurangan air boleh menyebabkan simptom healing crisis terjadi...air adalah sebagai sokongan untuk supplement ini menjalankan proses penyembuhan....jadi, ambillah air secukupnya...insha Allah simptom tersebut akan cepat berlalu.

4- Bajet


Ini juga jadi satu masalah pada kita...kebiasaannya kita disogok dengan pemikiran "supplement mahal"...kebanyakan supplement yang berada di pasaran boleh bertahan selama sebulan sahaja...contoh...aku pernah minum susu IGG...memang ngam-ngam sebulan denga  harga RM120...tapi bila aku cuba ESP Shaklee...boleh tahan sampai sebulan setengah dengan harga yang lebih kurang (ahli)...so kena pandai pilih...Shaklee pada aku tidaklah mahal sebab boleh tahan lama antaranya Sustained Realease Vitamin C, Vitamin E, Herblax, B Complex, Zinc Complex, ESP, Vitalea.

5- Kelulusan status produk

Contoh

Setiap produk di pasaran memerlukan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan Jabatan Agama Islam Malaysia...tanpa pengesahan tersebut....pengguna akan rasa was-was dengan kandungan yang terdapat pada produk tersebut...banyak kes produk yang tidak mendapat kelulusan memudaratkan pengguna...ini berbahaya...lagi-lagi pil kurus...kelulusan KKM dan JAKIM sangat penting.

6- Konsultasi


Tanpa konsultasi yang betul tidak akan memberi impak pada kita...supplement bukan boleh nak makan tanpa arahan yang betul...ini kerana kita tidak tahu jika khasiatnya relevan dengan waktu atau pun tidak.

7- Cadangan set


Cadangan set yang tidak betul juga boleh menjejaskan keberkesanan sesuatu supplement tersebut...sebelum kita cadangkan set pada pengguna, kita perlu mengkaji punca penyakit tersebut dan khasiat apa yang diperlukannya...jadi kenalah cadangkan set yang tepat untuk penyakit tersebut.

Peringatan....pilihlah supplement yang betul-betul kita yakin kesannya....sebelum memilih eloklah kita selidik dulu latar belakang supplement tersebut...jangan menyesal kemudian hari...duit dah beratus-ratus keluar tapi hasilnya tak nampak...rugi tue...

~ zura ~

Friday, February 20, 2015

Bantal Bulat Comel

Assalamualaikum....

Breeze, sunlight, comfort ultra, cift buat barang free...dapat bantal bulat comel nie...kalau tengok bantal tue menyerupai kambing biri-biri....apalagi pergilah beli barang pencuci yang aku mention...


Comey tak....

~ zura ~

Tuesday, February 17, 2015

Ambank Yang Mudah

Assalamualaikum...

Pertama kali aku berurusan di kaunter Ambank....selalunya guna mesin je....Ambank Sg Buloh...tak ramai orang tapi kaunter buka satu sahaja....so jadi lambatlah....yang bestnya...datang-datang terus ambil nombor....

Sampai je aku tengok borang tak de...so tanyalah dekat pegawai yang bertugas....rupanya dah tak guna borang...wah...berita gembira untuk sesapa yang maleh isi borang...hehe...


Nombor giliranku....


Dah ambil nombor...just duduk tunggu nombor dipanggil...

~ zura ~