Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, March 19, 2016

Percutian Di Ulu Yam

Assalamualaikum....

Wawawawa....dah lama juga tak pergi mandi waterfall...sungguh...sejak kes kencing tikus...memang tak jejak kaki ke waterfall....mandi laut je.....

Ini cerita percutian famili aku di Ulu Yam pada 05/03/2016 - 06/03/2016....kita orang stay satu malam je....memang happening bila pergi ramai- ramai....

Chalet kat situ ada lima bilik....semua chalet kita orang book...best...tapi kurang puas hati dengan harga chalet yang dikenakan...RM100 untuk satu malam...keadaan bilik pun kurang memuaskan....


Hari pertama....




Suasana air terjun yang memukau....


Anakku sayang....makin kembang rambut....


Hero sedang bbq...



Ayam bakar....terliur tengok sampai dua gambar aku post....



Surau dan bilik air untuk pengujung yang tak book chalet...



Nelayan tangkap ikan...


Tanam budak....


Abe kesejukan...hihihihi....




Waktu malam...lepak sambil berborak...


Bakar daging burger pulak...

~ zura ~

Wednesday, January 13, 2016

Lagi Seorang Beralih Status

Assalamualaikum....

Ahad baru nie kenduri sebelah rumah....bukan orang lain pun...sepupu sebelah bapak aku...meriah jugak lah...ramai datang menghangatkan majlis....

Majlis nie dorang guna katering....so keje tak banyak nak dibuat...agak relax jugak lah...masalahnya rumah sebelah majlis...rumah mak bapak aku yang bersepah macam kenduri pulak....

Kenapa bersepah...???sebab abang aku tolong buatkan pelamin....so dia kumbah segala macam kain dengan bunga...pelamin dorang buat di garaj kereta dia...

Jom tengok sekitar majlis berlangsung...


Pintu gerbang menjemput tetamu....


Ruangan kuih muih, bubur, tapai pulut dan dadih....




Pelamin....


Pengantin sudan berada di pelamin...




Sepupu aku yang lelaki....kahwin dengan orang Perak....


Aku dengan kesayangan....


Nasi beryani...bikin cibir kami sekeluarga...hehehe...sedap....


Dengan kakak Jiyah....


Liyas kiri dengan Abe Daniel...


Dari kiri Jiyah, Warrah, Zaidah, Hanim Dan Teha...


Dengan Teha...sebaya...


Pengantin datang rumah perkenalkan isteri kat mak bapak aku....masa majlis nie...mak aku tak berapa sihat...bapak aku pulak tak boleh nak lama2 kat luar...dia cepat penat...

SEMOGA HUBUNGAN INI BERKEKALAN KE JANNAH...

~ zura ~

Monday, January 11, 2016

Beralih Status

Assalamualaikum...

Lama sangat dalam draft....macam tak de mood nak publishkan lagi....tapi hari ni aku rajinkan diri mempublishkannye....okey...kejadian berlaku pada tahun lepas 27.12.2015....

Lagi seorang adik aku selamat bergelar tunangan orang....syukur majlis berjalan dengan lancar...perancangan last minit...alhamdulillah tak de lah kelam kabut sangat...semuanya smooth je...

Jom tengok gambar sekitar majlis....


Buah-buahan...


Alquran...


Sejadah dan songkok...


Coklat...


Cup cakes....


Alamak....gambar pelamin pulak menyelit....idea abang aku...kitaorang nie tak nak ada pelamin sebab bertunang je pun...


Kuih Ku...


Kek yang super cun....


Adik aku Seha dan tunang....




Hantaran dari pihak lelaki...buah, kain ela dan kek...


Sirih junjung, cincin risik dan tunang serta kek...






Umi bergambar dengan anak buah....nie baru suku...ada lagi yang lain...



Abang aku gubah...tangan seni dia nie...

~ zura ~