Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, October 30, 2014

Lagi 2007

Assalamualaikum.....

Wow bestnye....jumpa lagi plate number kegemaranku.....dah lama tak buat entry pasal nombor nie....


~ zura ~

Wednesday, October 29, 2014

Saya Nak Kurus

Assalamualaikum....

Sekarang nie macam² orang nak kurus....macam² pil ditelan tapi tak berhasil...malahan memudaratkan lagi adalah....itu yang bahayanya....dah banyak kes yang akhirnya makan diri....apa pun tak dapat.....

Nak dapatkan badan yang ideal beratnya....kita cuba set cadangan slimming....bukan kurus je yang kita akan dapat...tenaga, kulit halus mulus....bonus yang menarik....biar lambat asalkan hasilnya mantop tip top....


 fungsi 3B....

Senarai, Fungsi & Opsyen Set Slimming :

Lecithin
- Menggalakkan fungsi optimum otak
- Memecahkan lemak
- Menurunkan paras kolestrol dalam serum

ESP
- Membekalkan tenaga
- Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku & otot
- Penting untuk kanak-kanak, ibu menyusukan anak & mereka yang sedang recover daripada penyakit (masih dalam keadaan lemah & tidak bertenaga)

Herb-lax
- Memudahkan penghadaman usus & menghindarkan sembelit
- Memudahkan fungsi usus
- Menghilangkan jeragat
- Menghilangkan bau badan

Alfalfa
- Kaya dalam nutrisi & mineral surih
- Mengurangkan toksin
- Melegakan rasa kebas & sakit sendi
- Merendahkan kolestrol
- Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan

Cinch Shake Mix
- Dijana oleh leucine
- Membakar lemak & mengekalkan otot
- Efektif dalam mengurangkan lemak badan
- Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Omega Guard
- Menggalakkan pertumbuhan mental untuk orang dewasa & kanak-kanak
- Mengurangkan paras kolestrol & tekanan darah
- Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat & usus
- Mengurangkan radang sendi

Shaklee ada menyediakan opsyen set untuk anda :

√ Lecithin @ Omega Guard - pemecah lemak & kolestrol
√ Herb-lax @ Alfalfa - detoksifikasi
√ Cinch Shake @ ESP - sumber protein

Anda boleh memilih salah satu di antara 2 opsyen yang disenaraikan.

Opsyen Set Slimming :

1) Lecithin + Herb-lax + Cinch
2) Lecithin + Alfalfa + ESP
3) Omega Guard + Alfalfa + ESP
4) Omega Guard + Herb-lax + Cinch

~ zura ~

Monday, October 27, 2014

Mudahnya Rezeki

Assalamualaikum....

Baru baca buku....dah dapat rezki terpijak nie.....hari yang sama aku baca buku Mudahnya Menjemput Rezeki.....suami aku bawak balik benda nie....hehehe....baca pun skip2...alhamdulillah rezki bukan sahaja dalam bentuk duit....

Mudahkan dapat rezki yang Allah beri....jangan percaya baca buku je dah dapat rezki....hehehe...itu kebetulan saja...yang penting kena amalkan apa yang disuruh....Insha Allah semuanya mudah....


dapatlah syampoo, oil dan perapi Dove, 2 pcs compact powder J&J, moisturise dan day cream Olay....

~ zura ~

Sunday, October 26, 2014

Dua Batang Gigi

Assalamualaikum....

Hehehe.....dah tumbuh 2 batang gigi...bolehlah gigit orang jahat...hihi....kena bagi kalsium yang cukup untuk pertumbuhan gigi yang sihat....alahai anak...


nie dia dah mengantuk sangat...hehe...


terpinga bila kena snap....


sukanya...nampak gigi dua batang....

~ zura ~

Saturday, October 25, 2014

Motivasi Diri

Assalamualaikum....

Orang lain dah khatam kot baca buku nie....den baru terhegeh2 nak baca...hikhik....tak pe...yang penting minat membaca dan minat nak tahu....semua orang sukakan kalau rezki dia murah....

Dalam buku nie memang memberi kita motivasi diri untuk meningkatkan kualiti hidup....tulisan Fathuri Salehuddin banyak menyentuh bagaimana kita nak menjemput rezki yang sangat motivasi...


aku dapat free nie...tapi yang mini punya...member shaklee bagi...best...


namaku bertukar...hehehe....baik sungguh hati member aku nie...

~ zura ~

Friday, October 24, 2014

Selamat Tahun Baru 1436H

Assalamualaikum....

Lagi bape minit je nak masuk tahun hijrah baru....kalau kalender omputih kita raikan...jadi untuk kalender islam jkm kita raikan dengan membaca doa akhir dan awal tahun....selamat beramal...


~ zura ~

Shake Sampai Berbuih

Assalamualaikum....

Mai cuba secawan....hehe...aku boleh belanja gambar je lah ye....susu low fat/fresh milk, air sejuk, mealshake....shakr kesemuanya....hasilnya.....


sedap....marbeles....

~ zura ~