Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, January 10, 2014

Lagi 2007

Assalamualaikum....

Waaaah...lamanya dah tak menulis blog...kosong senyap sunyi dah blog aku nie...dah nak hampir setahun dah terbiar...

Masa on thxe way nak pergi TSB beli barang baby...nampak van nie...sekarangkan nombor plate nombor di apit dengan huruf...

Taadaaaa...aku jumpe nombor kegemaran aku lagi....ape lagi kan 2007....

Friday, July 5, 2013

Hari Jumaat, Bulan Ramadhan, Bulan Aku

Assalamualaikum....

Dah lama kan aku tak mengupdate blog aku nie....bukan tak de cerita tapi aku punyai simptom tak boleh log in blog sendiri....sebab tue dah lama tak masuk baca blog kawan²...nak taip word "BLOGGER" pun rasa mual...ini pun kugagahi jua...hehe...

Okey sempena hari baik nie dan bakal kita menjejak ke bulan baik nie aku dengan seikhlas hati nak memohon keampunan dari kawan² blogger sekelian...andai ada silap dah salah sepanjang berkawan dengan korang...tak kesahlah melalui blog ke atau facebook....

Hari nie Jumaat terakhir kita sebelum melangkah ke bulan Ramadhan Al-Mubarak minggu depan....semoga kita manfaatkan bulan mulia nie dengan sebaik mungkin....muhasabah diri menjadi muslimah /muslim yang beriman...tingkatkan takwa kepadaNYA...insyaAllah...


Jumaat yang barakah....


Bulan nie jugak adalah bulan mulia...



Seperti follower yang dah lama bertapa kat blog aku nie tahulah bulan tujuh nie bulan aku...tahun nie memang tahun yang best sebab bulan ramadhan jatuh pada bulan aku...semoga ada magic pada bulan aku nie...insyaAllah...

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB

~ zura ~

Saturday, June 22, 2013

Duit Nuffnang Aku Hilang

Assalamualaikum....

Terkejut tengok account nuffnang tadi...tengok² amount RM0.00 ....mana poie nye duit yang aku kumpul selama ini....ohhhhhhh nuffnang....pulangkan duit aku lah....puas aku berblogging untuk capai ke angka "tue"...last² hilang...sobsobsobsob...mood sedih... 


Nak tahu mana duit aku pergi...sebenarnya aku dah pun cash outkan duit tue...setelah aku kumpul selama dua tahun lebih....susah untuk capai ke angka tue sebenarnye sebab aku dah pasif berblogging lately nie...okey...kita tunggu cek aku sampai hujung bulan depan kot...boleh buat duit raya...kehkehkeh...aku tinggalkan satu BE yang baru semalam beroperasi...alhamdulillah...nuffnang masih murah hati bagi aku BE walaupun $$$ tak selumayan mana...

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB

~ zura ~

Friday, June 21, 2013

Anak Buah Ke-15

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah sabtu lepas 15.06.2013...adik aku Anor selamat melahirkan baby boy...tahun nie je mak bapak aku dapat tiga orang cucu....waaaaaaaaaah...berkembang sakan famili aku sekarang nie....nie anak buah aku yang ke-15....pejam celik pejam celik dah ramai anak buah aku....terujanya....

Dilahirkan melalui kekdah-kekdah pembedahan....selamat mak dan anak melihat bumi Allah nie....beranak kat Hospital Sungai Buloh....lepas dapat tahu dia dah beranak...mak aku merengek² nak pergi tengok cucu dia....aku lah kena bawak kan sebab adik aku Izah ade tiga orang askar kena uruskan....

Oleh kerana aku nie Puan yang masih solo...eh macam mana gayanya tue...hihihi...maksudnya...dah kahwin tapi belum ada anak lagi....akulah kena melepaskan hajat ibu tercinta....sampai² je..."mak ai...br kuar ko dah macam bape hari dik oooiii.."...faham tak maknanye tue....

Sungguh terkujat bila tengok baby sekarang dah macam tak bape nak baby...kuar² je dah macam berminggu² ko beranak...apa penyumbang kepada kebesaran baby² sekarang erk..??erm...pemakanan kot...ini pun berat dia 2.99kg...tak ke di bundarkan menjadi 3kg...alhamdulillah dia sehat...itu yang penting...

Jom layan muka dia kat bawah nie...alololololololo....


Hai...nama saya Mohd Danial Farhan B Hasbullah....

>>>Aku dah lama tak berkunjung kat blog kawan²...sekarang nie aku tengah menghadap satu sindrom di mana aku tak boleh bukak blog sendiri...ini pun create entry then post without review my blog...

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB

~ zura ~

Saturday, June 8, 2013

Selesai

Assalamualaikum....

Alhamdulillah selamat sudah sesi interview aku semalam.....nasib baik kena interview kat Jalan Cenderasari KL...so tak lah jauh sangat...dah tue interview nya start pukul 8 pagi....semangat tue nak pergi interview....padahal hati dub dap dub dap....

Alhamdulillah jugak aku tidak di berikan soalan² yang di luar kotak pikiran aku...pada aku soalan untuk aku...kalau kita banyak membaca dan alert dengan isu semasa memang kita boleh jawab...aku di sediakn dengan 10 soalan untuk di jawab....

Sekarang nie masa untuk menunggu jawapan pulak yang akan keluar pada 29.07.2013....tip paling penting kena ade confident dalam diri...dan tahu skop² keje jawatan yang kita pohon...itu kena tahu....


Nombor giliran aku...dalam tue ada lima bilik...bilik aku yang paling lambat bermula...

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB

~ zura ~

Thursday, May 23, 2013

Giveaway - Dialog Si Comel

Assalamualaikum....

Bila tengok je gambar kat bawah nie terus otak aku macam nak buat giveaway tuk gambar nie....okey...giveaway nie bertujuan untuk melihat sejauh mana kawan² sekalian menulis secara kreatif dialog budak bertiga nie....

Syarat-syaratnya :
  1. Buat satu entry berkenaan giveaway nie dengan tajuk - GIVEAWAY - DIALOG SI COMEL.
  2. Dalam dialog tersebut mestilah berkisarkan tentang keadaan MAJLIS PERKAHWINAN AKU....tak kesahlah ape sekali pun agendanya yang pasti bertemakan majlis perkahwinan aku. Contoh : dialog pasal barang tak cukup, atau berkenaan dengan pelamin tak cantik ke, atau berkenaan tetamu yang hadir ke atau apa² sajelah asalkan bertemakan majlis perkahwinan aku.
  3. Watak-watak yang ada : si comel lelaki namanya Daniel, si comel ppuan berbaju pink namanya Dikda dan si comel yang berbaju hijau gelap tue namanya Jiyah. Maklumat tambahan : gelaran aku pada dorang Mak Ndak. Sebarang maklumat tambahan untuk dialog korang bolehlah request.
  4. Unsur² kelakar dalam dialog sangat²lah di alu²kan. Tema berbeza akan di tolak penyertaannye serta merta.
  5. Untuk dialog tue tak kesahlah korang nak buat yang ade belon² tue ke atau macam kat bawah nie....siap semua tinggalkan link entry korang kat kotak komen entry nie.... 

Contoh : Jiyah : bla bla bla
              Dikda : bla bla bla
              Danial : bla bla bla


Tarikh tutup penyertaan : Akan diberitahu kelak (sambil² tue boleh pikirkan hadiahnya)


Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB


~ zura ~

Friday, May 17, 2013

Rezeki Lepas Kahwin

Assalamualaikum....

Alhamdulillah masih di beri kesihatan pada hari mulia ini...Jumaat....sebenarnya badan aku nie memang macam nak demam...dah hampir dua minggu aku berlawan dengan demam yang kerap datang tiap² bulan....akhirnya...aku dapat jugak abiskan minggu nie tanpa ade m.c.....

Cuma hidung sahaja yang masih tersumbat tapi still under control...lah nie dah berkurangan sikit sumbatnya...berikutan status aku di FB...iainya masih samar²kan...aku tak pulak menyatakan apa sebenarnya rezeki yang aku harapkan bakal menjadi milik aku tue....

Bila kita baru kahwin dan buat pulak status samar² begitu...memang banyaklah tangan² yang gatal mengusik menaip dengan komen yang nakal....tak kesah pun dengan komen² tersebut...sebab itu adalah satu doa...terima kasih ye kawan²...

Sebenarnya banyak benda yang berlaku dalam hidup aku dalam satu masa sehinggakan aku sedikit serabut untuk menguruskannya...ada benda yang berjaya dan ada juga yang menghampakan diri dan hati aku dan suami....tapi kami terus berusaha untuk mengatasinya....





Ini sebenarnya jawapan kepada status aku....alhamdulillah jalan yang Allah bagi untuk aku...dah lama apply tapi baru lah nie dapat panggilan...dah empat lima tahun aku tunggu....akhirnya...

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB

~ zura ~