Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, May 9, 2016

Makan Nasi Kenduri

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....sorang lagi member aku menamatkan zaman bujangnya....pada umur 30-an nie bila dengar member bertemu jodoh...satu berita gembira bagi aku...

Bukan tiada jodoh tapi Allah perancang yang TERBAIK untuk hambanya....bila sampai jodoh...segalanya di permudahkan....perjalanan jodoh kita nie ibarat jambatan....

Jom usha gambar majlis 08/05/2016....


Nasi kenduri...hehehe...


Masa bersanding...pengapit tue pun kawan sekolah aku jugak...lama sungguh tak jumpa...last jumpa tahun 1998...


Pelamin simple tapi cantik....


Kugesa bergambar dengan pengantin...hehe...kalau tak bila lagi nak berselpie...dah lah jumpa susah sekali...


Hambek ko...berkerut dahi memasing...bergambar tengah panas...masa nie dah nak balek...alhamdulillah selesai misi jemputan...

SELAMAT PENGANTIN BARU HANA
SEMOGA KEKAL KE JANNAH

~ zura ~

Saturday, March 19, 2016

Percutian Di Ulu Yam

Assalamualaikum....

Wawawawa....dah lama juga tak pergi mandi waterfall...sungguh...sejak kes kencing tikus...memang tak jejak kaki ke waterfall....mandi laut je.....

Ini cerita percutian famili aku di Ulu Yam pada 05/03/2016 - 06/03/2016....kita orang stay satu malam je....memang happening bila pergi ramai- ramai....

Chalet kat situ ada lima bilik....semua chalet kita orang book...best...tapi kurang puas hati dengan harga chalet yang dikenakan...RM100 untuk satu malam...keadaan bilik pun kurang memuaskan....


Hari pertama....




Suasana air terjun yang memukau....


Anakku sayang....makin kembang rambut....


Hero sedang bbq...



Ayam bakar....terliur tengok sampai dua gambar aku post....



Surau dan bilik air untuk pengujung yang tak book chalet...



Nelayan tangkap ikan...


Tanam budak....


Abe kesejukan...hihihihi....




Waktu malam...lepak sambil berborak...


Bakar daging burger pulak...

~ zura ~

Tuesday, March 15, 2016

Bawa Anak Tengok Movie

Assalamualaikum....

Lepas kahwin memang aku tak jejak kaki ke wayang....apa tah lagi, aku terus mengandung....memang tidaklah...almaklumlah...jaga kandungan....hehehe....

Kali nie kita orang pegi tengok kat The Strand...tempat baru...aku je yang baru masuk...orang lain berkali-kali masuk...hehehe....

Tengok cita kanak-kanak....Boboi Boy The Movie....sebenarnya melayankan anak-anak...kalau layan kehendak sendiri...aku tengok cita Munafik...kikiki...kata minar genre seram...

Pertama kali bawa anak aku Hanim tengok wayang....memula dia macam cuak jugak...dipeluk je aku..mungkin sebab sound kuatkan....adalah dalam 20 minit dia macam tue...puas jugak memujuk....

Bila dah biasa...aduii...tak boleh duduk diam...kita orang pergi 5 dewasa 4 kanak-kanak...seat atas bawah...kejap naik atas kejap turun bawah...pening kepala....

Tapi itulah ragam anak tersayang yang buat aku tersenyum...kalau ramai lagi yang join mesti lagi seronok dan gamat...aku kan ramai anak buah yang tengah membesar....


Husband aku jadi tuan besar...dia baru lepas balek keje so aku yang drive...gaya macam nak tido je anakku tue....


Tiket sebagai bukti...kikiki...


Hah sapa berani dengan hulk...tengom adik aku...selamber je...


Baru tawarkan keje kat hulk nie...jadi bodyguard kita orang...





Bergambar sebelum movie start....


Dalam panggung....


Cantik pulak kerusi tue diletak bawah sign TGV Cinemas....tue yang bergambar kat situ tue...

~ zura ~

Wednesday, January 13, 2016

Lagi Seorang Beralih Status

Assalamualaikum....

Ahad baru nie kenduri sebelah rumah....bukan orang lain pun...sepupu sebelah bapak aku...meriah jugak lah...ramai datang menghangatkan majlis....

Majlis nie dorang guna katering....so keje tak banyak nak dibuat...agak relax jugak lah...masalahnya rumah sebelah majlis...rumah mak bapak aku yang bersepah macam kenduri pulak....

Kenapa bersepah...???sebab abang aku tolong buatkan pelamin....so dia kumbah segala macam kain dengan bunga...pelamin dorang buat di garaj kereta dia...

Jom tengok sekitar majlis berlangsung...


Pintu gerbang menjemput tetamu....


Ruangan kuih muih, bubur, tapai pulut dan dadih....




Pelamin....


Pengantin sudan berada di pelamin...




Sepupu aku yang lelaki....kahwin dengan orang Perak....


Aku dengan kesayangan....


Nasi beryani...bikin cibir kami sekeluarga...hehehe...sedap....


Dengan kakak Jiyah....


Liyas kiri dengan Abe Daniel...


Dari kiri Jiyah, Warrah, Zaidah, Hanim Dan Teha...


Dengan Teha...sebaya...


Pengantin datang rumah perkenalkan isteri kat mak bapak aku....masa majlis nie...mak aku tak berapa sihat...bapak aku pulak tak boleh nak lama2 kat luar...dia cepat penat...

SEMOGA HUBUNGAN INI BERKEKALAN KE JANNAH...

~ zura ~

Monday, January 11, 2016

Beralih Status

Assalamualaikum...

Lama sangat dalam draft....macam tak de mood nak publishkan lagi....tapi hari ni aku rajinkan diri mempublishkannye....okey...kejadian berlaku pada tahun lepas 27.12.2015....

Lagi seorang adik aku selamat bergelar tunangan orang....syukur majlis berjalan dengan lancar...perancangan last minit...alhamdulillah tak de lah kelam kabut sangat...semuanya smooth je...

Jom tengok gambar sekitar majlis....


Buah-buahan...


Alquran...


Sejadah dan songkok...


Coklat...


Cup cakes....


Alamak....gambar pelamin pulak menyelit....idea abang aku...kitaorang nie tak nak ada pelamin sebab bertunang je pun...


Kuih Ku...


Kek yang super cun....


Adik aku Seha dan tunang....




Hantaran dari pihak lelaki...buah, kain ela dan kek...


Sirih junjung, cincin risik dan tunang serta kek...






Umi bergambar dengan anak buah....nie baru suku...ada lagi yang lain...



Abang aku gubah...tangan seni dia nie...

~ zura ~