Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, April 1, 2015

Raikan Bersama Penginapan

Assalamualaikum....

Selain tujuan dan pantai yang dipilih menjadi faktor utama....penginapan pun penting....keselesaan diutamakan....selain budget yang munasabah....kita orang pergi tiga hari dua malam...check in Jumaat pukul 0200 p.m...check out Ahad pukul 1200 pm...

Homestay nie memang marbeles....selesa dengan setiap ruang ada aircond kecuali dapur, bilik ketiga dan semestinya bilik air...hehehe....ada tiga bilik, dua bilik air dan ruang tamu yang memanjang...boleh bbq jugak tau...disediakan di bahagian luar....

Kalau nak lepak2 kat garaj kereta pun selesa sebab di sediakan dua meja makan bulat....kipas syiling....bagi yang ada anak kecik...buaian pun disediakan sebuah....hah...zaman sekarang tak de internet tak sah...wifi streamyx yang terbaik...laju ko linenya....

Pada aku, aku puas hati dengan homestay dan persekitarannya selain suasana pantai yang nyaman....kalau korang punyai high taste...itu aku tak boleh nak jawab ye...sapa nak menginap di homestay nie...mai contact this number....

Din Homestay
+6012 785 7598
+6016 274 7374
No 35, Jalan 1/14, Taman Intan Perdana, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
( 1 km ke Pantai Teluk Kemang)
( 2-3 minit (naik kereta) ke Pantai Sri Purnama)





Ruang tamu yang panjang....


Buaian turut disediakan....


Bahagian dapur yang selesa...





Ruang bilik utama...




Ruang bilik kedua...


Bilik ketiga....


Tue modem wifi streamyx atas peti ais...





Hiasan di dinding....


Empunya blog....


Dengan Ain....


Dengan Seha....


Dengan Ain dan Seha...


Dengan Suha anak adik aku Yan...


Dengan Amin anak adik aku Izah...

~ zura ~

Raikan Bersama Pantai Sri Purnama

Assalamualaikum....

Seperti entry Raikan Bersama Birthday Mac....kita orang plan ke Pantai Sri Purnama, Port Dickson....sangat best dan mengujakan....kalau ke PD...memang elak mandi di Teluk Kemang sebab crowded dengan manusia....

Pantai Sri Purnama terletak di Batu 8 setengah....kita orang menginap di homestay yang tak berapa jauh dari pantai...pantai dia memang bersih dan cantik...memang tak menyesal pergi....














Suka anak aku mandi...

~ zura ~

Tuesday, March 31, 2015

Raikan Bersama Birthday Mac

Assalamualaikum....

Selamat hari lahir pada semua ahli keluargaku yang lahir pada bulan Mac....so berbaloi andai diraikan....ini tahun kedua kitaorang raikan birthday boy/girl luar dari kawasan rumah....

Macam tahun lepas kita orang celebrate di Sg Besar...rumah abang aku...kali nie kemana pulak kita....hehe...surpriseeeee....entry nanti baru cerita...aku show kek birthday dulu ye...


Satay, nugget, kentang goreng menu wajib...konon nak buat bbq....tapi tak sempat...


Kek tiramisu....sedap...


Tak tahu kek apa sebab tak sempat makan...


~ zura ~

Thursday, March 26, 2015

Aku Baby Sitter

Assalamualaikum....

Sejak jadi baby sitter nie....masa untuk bersantai agak terhad...almaklumlah, jaga bebudak seramai empat orang termasuk anak sendiri...aku akui...lebih penat jaga budak dari bekerja opis...kalau keje opis boleh lari2 sat....

Aku jaga pun anak buah sendiri sebab adik aku nak kerja...kesiankan dia makanya aku tolonglah jagakan....dapatlah income buat bayar hutang...hehehe....bila kerja jaga budak nie...masa untuk keluar pun susah....


Nie anak adik aku Anor...yang baju kuning tue Daniel a.k.a Abe...orang kelantan...yang adik dia Paan...mak dia keje shift bapak dia keje pagi tapi cuti weekday...


Nie pulak anak adik aku Ain...Aid namanya...budak nie aku jaga sama2 ngan mak aku...so habuannya bagi dua...hehe...yang nie pulak...mak dia keje opis hour bapak dia pulak shift...


Nie anak kesayanganku...Hanim...budak nie selalu dengan mak dia...hehe...teman bergaduh...teman bergurau...

Bermula hari ini sampai Ahad...aku cuti jaga budak berdua kat atas tue sebab dorang balik Kelantan...so adalah masa santai sikit...hikhik...

>>>anak-anak syurgaku....

~ zura ~

Monday, March 23, 2015

Ada Rasa Masam Manis Masin Pedas

Assalamualaikum....

Wow...akhirnya dapat jugak rezeki makan jeruk mangga asam boi...dan paling teruja bila hasil dari air tangan sendiri....boleh buat banyak2 dan makan bila2 masa je...yang pasti kebersihanya terjamin....bukan aku cakap yang jual tue tak bersih ye....

Banyak tengok kat facebook, blog pasal jeruk popular nie....tapi tak tahulah kenapa hati tak de rasa nak beli pun...cuma rasa excited nak buat sendiri dan bagi famili rasa....mungkin bahan dan cara buat dia senang sangat kot....

Oleh kerana mangga adik aku Ain bawak balik dari Kelantan....so aku cuma tanggung bahan yang selebihnya macam cili api merah, serbuk jambu dan asam boi putih...tapi guna duit suami...kikiki...

Bila dah free sikit aku pun mulakan misi menyagat mangga....maklumlah...sejak jadi baby sitter nie...masa agak terhad sikit....bila nak cuba sesuatu...badan dah rasa letih yang amat....jaga budak lagi penat dari keje opis...

Jom tengok hasilnya...


Mangga yang telah dibuang kulit...mangga nie lemak2 rasanya...


Menyinar cili merah tue...nasib baik dapat kawal tangan nie ambik cili tue...ambiklah dalam lima tangkai...ingatkan nak boh segenggam...hahaha...nak bunuh orang apa...hikhik...


Tadaaaaa....nielah hasilnya...nyum nyummm....ratah lagi sedap...duduk2 tengok tv...kita kunyah jeruk nie...

~ zura ~

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih


As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



Sunday, March 22, 2015

Magnum Almond Pilihanku

Assalamualaikum.....


Sedap tak...aku kalau beli magnum aku suka magnum almond...rasa kacang2...'kruk kruk'...tue yang buat aiskrim tue lagi sedap....jemputlah makan ye...

~ zura ~