Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, September 2, 2015

Sayangku Hanim

Assalamualaikum....

Semakin besar semakin banyaklah kerenah...semakin tinggilah pitching aku kat rumah...semakin bizilah dia dengan aktiviti hariannya...hehe...syukur dia membesar dengan sihat...


Tengah pilih cerita kot...


Fokus itu penting...


Letak jauh sikit...nanti mata rabun pulak...

~ zura ~

Tuesday, September 1, 2015

ESP Mengganas Macam Tsunami

Assalamualaikum....

Alhamdulillah masih lagi bergiat aktif dalam bisnes online sebagai pengedar sah shaklee...ID nombor 1071736....nak sihat boleh roger i ye...hikhik...

Okey...nak habaq mai promotion bulan nie...kalau bulan lepas shaklee tak buat sebarang promotion tapi memberi kelebihan pada ahli sahaja....

So bulan nie...ESP mengganas....sebagai hot item....ESP memang terbaik untuk diamalkan...Inshaa Allah...banyak manfaat yang terkandung dalam ESP nie...rasa pun sedap.....

Beli 7 pada 6...atau beli2 get 5% off....selain tue promotion yang masih berjalan ialah vitalea for kids...beli 4 pada3....free vitalea if register membership and purchase another product....

Jimat kan....tak nak jimat ke...???


Sapa yang perlukan ESP...???


Apa pulak kandungan dalam ESP....???


Apa pulak keistimewaan ESP...???


Manfaat Vitalea...


Apa pulak kandungan vitalea...???


Apa itu POTASSIUM...???



Multivitamin terbaik untuk satu keluarga...

~ zura ~

Friday, August 28, 2015

Yahooooo Dapat Penjimatan Berganda

Assalamualaikum....


Syukur masih dapat penjimatan atas pembelian setong ESP dan sebotol SR Vitamin C....bukan 10%, 20%, 30% tapi 50%....bayangkanlah penjimatan berganda...

Apa lagilah kan...WAJIBLAH grab...mana ada orang nak bagi penjimatan sampai macam tu sekali kan...kalau korang, korang grab tak...???opkoslah kan...hehehe....

Hah sapa lagi nak jadi ahli mai roger aku...ahli baru pun dapat penjimatan jugak tau...daftar ahli dan buat sebarang pembelian serendah RM30.00 akan terus dapat percuma vitalea...nice kan...

~ zura ~

Thursday, August 27, 2015

Apa Yang Boleh Apa Yang Tak Boleh

Assalamualaikum...

Wah wah wah...lama nau dah blog nie sepi sunyi....tuan rumah pergi bercuti...hikhik...bukan bercuti oversea pun...mood tue yang bercuti....

Okeylah...sempena entry pertama di bulan merdeka nie...aku tertarik nak share sesuatu dengan korang....tempoh berpantang sangat2 penting....

AKu attach beberapa 'boleh' dan 'tak boleh' sepanjang tempoh berpantang....selain tue korang boleh amalkan tempoh berpantang dengan bershaklee jugak...

Pemakanan sangat penting dalan proses luka2 dalam dan luar nak baik....jangan main bedal je nak makan...esok yang merana badan sendiri...baru padan muka...nak menyesal pun dah tak guna...

Okeylah...tak nak celoteh panjang...mai tengok apa yang 'boleh' dan 'tak boleh' tue...gambar rajah nie aku dapat dari facebook







Tempoh berpantang cuma 44 hari tapi banyak yang 'tak boleh'...bukan senang nak sehat luar dan dalam...dah nama pun PANTANG kan...hikhik

~ zura ~

Thursday, June 25, 2015

Apakan Daya

Assalamualaikum....

Sadis sangat dah handset aku....berjuang hingga ke titisan darah terakhir...aku nie jenis guna barang sampai rosak tak boleh guna...tak suka nak tukar2 barang kerap sangat....leceh rasanya....


Tengok crack handset tue...bahayakan...

~ zura ~

Wednesday, May 20, 2015

Dapat Pegang Remote

Assalamualaikum....


Gelagat budak banyak perangai....duduk sambil pegang remote...macam pandai je nak pilih siaran apa ya...aduhai anak...

~ zura ~

Tuesday, May 19, 2015

Makan Steamboat Di Kafe D'Manggis, Kuang

Assalamualaikum...

Sabtu malam lepas...persatuan Sepakat mak aku buat makan-makan kat steamboat di D'Manggis Kuang....honestly...aku memang dah lama sangat nak merasa makan kat sini sebab review dari member cakap sedap....

So...lepas Maghrib kitaorang pun bergerak....kitaorang orang kedua awal yang sampai....masuk dalam ada juga beberapa meja yang reserve....takut penuhlah tue...memang ramai jugak orang makan kat situ....

Bila semua dah sampai barulah acara bermula...ucapan dari mc...lepas tue pengerusi persatuan...dah berucap bagai...barulah acara bersantap....the best time...hikhikhik....alhamdulillah....merasa jugak makan kat situ....

Jom tengok gambar....


Kemain senyumnye....


Suami dan anak....


Adik aku Seha dan Mak aku....


Adik aku Wiyah....


Hanim....


Again...Seha dan mak aku....


Suasana kedai....


Kubu Gajah...itu nama kampungku....


Jom masak kertas...


Misi lenjan bahan dalam periuk....


Penuh ko segala bahan....


Lebur sayur dalam sup....


Ketap2 bibir mak aku memasak...hehe...


Sebelum makan meh layan cerita dalam phone...





Orang orang kampung Kubu Gajah Luar....

ALAMAT PREMIS PERNIAGAAN
Kafe D’manggis, 254, Batu 17, Lorong Manggis
Kampung Cempedak, Kuang, 48050 Rawang, SELANGOR D.E.

GEO-LOKASI
GPS (lat,lon): 3.223024888540774, 101.53295964002609

NOMBOR TELEFON
Tel : +603-6038 6844

~ zura ~