Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, June 25, 2015

Apakan Daya

Assalamualaikum....

Sadis sangat dah handset aku....berjuang hingga ke titisan darah terakhir...aku nie jenis guna barang sampai rosak tak boleh guna...tak suka nak tukar2 barang kerap sangat....leceh rasanya....


Tengok crack handset tue...bahayakan...

~ zura ~

Wednesday, May 20, 2015

Dapat Pegang Remote

Assalamualaikum....


Gelagat budak banyak perangai....duduk sambil pegang remote...macam pandai je nak pilih siaran apa ya...aduhai anak...

~ zura ~

Tuesday, May 19, 2015

Makan Steamboat Di Kafe D'Manggis, Kuang

Assalamualaikum...

Sabtu malam lepas...persatuan Sepakat mak aku buat makan-makan kat steamboat di D'Manggis Kuang....honestly...aku memang dah lama sangat nak merasa makan kat sini sebab review dari member cakap sedap....

So...lepas Maghrib kitaorang pun bergerak....kitaorang orang kedua awal yang sampai....masuk dalam ada juga beberapa meja yang reserve....takut penuhlah tue...memang ramai jugak orang makan kat situ....

Bila semua dah sampai barulah acara bermula...ucapan dari mc...lepas tue pengerusi persatuan...dah berucap bagai...barulah acara bersantap....the best time...hikhikhik....alhamdulillah....merasa jugak makan kat situ....

Jom tengok gambar....


Kemain senyumnye....


Suami dan anak....


Adik aku Seha dan Mak aku....


Adik aku Wiyah....


Hanim....


Again...Seha dan mak aku....


Suasana kedai....


Kubu Gajah...itu nama kampungku....


Jom masak kertas...


Misi lenjan bahan dalam periuk....


Penuh ko segala bahan....


Lebur sayur dalam sup....


Ketap2 bibir mak aku memasak...hehe...


Sebelum makan meh layan cerita dalam phone...





Orang orang kampung Kubu Gajah Luar....

ALAMAT PREMIS PERNIAGAAN
Kafe D’manggis, 254, Batu 17, Lorong Manggis
Kampung Cempedak, Kuang, 48050 Rawang, SELANGOR D.E.

GEO-LOKASI
GPS (lat,lon): 3.223024888540774, 101.53295964002609

NOMBOR TELEFON
Tel : +603-6038 6844

~ zura ~

Saturday, May 16, 2015

Beli Produk, Daftar Ahli Dapat Percuma

Assalamualaikum....

Apa kelebihan vitalea yang dah berusia 100 tahun nie....yang bestnya ia multivitamin dan mineral yang dapat memberikan tenaga serta merta....selain itu mengandungi potassium di mana dua biji vitalea bersamaan dengan 40 jenis lauk....


Meh kita baca apa yang istimewanya vitalea yang berusia 100 tahun nie...

Vita-Lea Shaklee Multivitamin Terbaik!

Merupakan multivitamin terbaik yg terkemuka & lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin & mineral kritikal dalam jumlah yang seimbang utk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata & sistem imun dalam jangka masa panjang.
~ 2 kali lebih antioksidan utk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas.
~ 2 kali lebih kalsium utk pembinaan tulang.
~ 2 kali lebih magnesium utk mengekalkan rentak jantung, otot & fungsi saraf.
~ 2 kali lebih Beta karotena utk membentuk vitamin A yg lebih biopotent.
~ 3 kali lebih selenium utk melindungi paru-paru, kolon & prostat.
~ 3 kali lebih vitamin K utk menyokong proses pembinaan tulang.
~ 6 kali lebih boron utk menyokong kesihatan tulang.
~ 10 kali lebih Biotin yg menyokong proses pengeluaran tenaga.


Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat.

Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi.

Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi.

Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot.

Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang.

Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung..

Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak.

Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet.



Manfaat vitalea :

~Penambahan tenaga SEGERA - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja2 seharian.
~Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang vegetarian dan anemia.
~Keupayaan sistem reproduktif - penting bagi kanak2 dan remaja yang sedang membesar.
~Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolismea dan melambatkan proses penuaan.
~Elemen Penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastika sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon,serta menjaga kesihatan tiroid.
~Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati

Secara umumnya Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang. Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi keperluan hampir seluruh badan.

Agak2 ada tak orang yang nak rugi....bulan Mei nie....sebarang pembelian produk shaklee dengan mendaftar ahli (RM69+RM10-postage)....automatik dapat percuma vitalea berharga RM88.75....SUPER JIMAT tau...jom cepat cepat grab...

~ zura ~

Friday, May 15, 2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum....

Jom join GA nie pulak nak...???senang je syaratnya...


Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x7 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 12 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni, siap lebih lagi uolls. Ahakss. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh. Kalau ramai yang join, In Shaa Allah hadiah akan ditambah kepada 15 pemenang. 

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) SUNAT follow instagram (BYIJENI_SHOP)
    3) SUNAT tag 2/3 rakan blogger untuk join giveaway.
    4) Klik NUFFNANG di sidebar.
    5) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    6) Copy dan paste code di bawah di HTML entry dan publish.
    7) Submit link entry anda di ruangan komen.

TARIKH GIVEAWAY : 14/5/2015-30/5/2015

~ zura ~

Vivix Si Tonik Ajaib

Assalamualaikum....

Dah lama rasanya tak bercerita pasal produk shaklee....kali nie aku nak cerita pasal tonik ajaib shaklee vivix...apa istimewanya vivix nie...macam2 manfaat kita boleh dapat....

Apa yang penting positif feedback bila consume vivix nie....boleh dikatakan penyakit2 kronik beransur sembuh hanya dengan sesudu teh cecair merah vivix...ramai yang sudah akuinya...

Kencing manis, strok, perokok tegar, katarak, darah tinggi, jantung, kanser....in shaa Allah boleh baik dengan konsisten minum vivix nie...harga dia memang mahal tapi hasilnya superb....

Oh ya...untuk bulan Mei nie Shaklee bagi diskaun 5% untuk YES PACK (2 botol vivix)...dapat apa lagi...???free membership, free postage, free vitalea dan cash rebate...JIMAT dalam RM200...wow...penjimatan berganda...

VIVIX RAMUAN SPECIAL

RESVERATROL + CECAIR PATI POLIFENOL YANG UNIK

Polifenol terdapat di dalam tumbuhan dalam amount yang sikit, ia menentukan warna tumbuhan.

Fungsi - memberi perlindungan kepada buah-buahan dari infeksi, kanser, jangkitan, radikal bebas, sinaran pancaran uv. Polifenol paling banyak berada di dalam kulit dan biji sebab tu jika ada bahan yang tinggi polifenol, ia berfungsi memberi pelindungan yang sangat bagus dari pelbagai ancaman radikal bebas, jangkitan dan pancaran uv.

Ada banyak jenis POLIFENOL :

jika warna oren - Beta Carotene
jika PURPLE - Resveratrol [ KING OF POLIFENOL]

KENAPA SHAKLEE MIX POLIFENOL :

Ini kerana bila resveratrol dicampurkan dengan polifenol kesannya 10X lebih baik. Kesemuanya  = 15 ramuan terbaik polifenol+resevratrol

ANTARA BAHAN VIVIX YANG LAIN POLYGONUM CUSPIDATUM :

Ditemui oleh orang cina dan Jepun. Jepun buat shampoo / hair tonik di mana bahan ini membantu menjana dan mengembalikan pertumbuhan sel baru tetapi jepun tak jadikan dia minuman, sebab di dalam bahan ni terdapat EMODIN(Sejenis Herba). Emodin ini bole h buatkan cirit birit.

Shaklee pulak dah buat kajian dan estrak bahan ni ini dan jadikan ia bahan dalam vivix....boleh cek ingredient shampoo/tonik rambut atau skincare yang bagus ada bahan nama polygonum ini.







Beberapa testimoni yang menarik...


Tawaran menarik...

~ zura ~

Thursday, May 14, 2015

Family Day To Cameron Highland

Assalamualaikum....

Lamanya blog nie dibiar sepi....okeylah...nak cerita pasal percutian famili aku di Cameron Highland....alhamdulillah...ini kali ketiga aku dan famili menjejakkan kaki ke sana...dan macam biasa....menyewa di rumah peranginan Shaples TNB, Tanah Rata....

Satu yang istimewanya di sana....cuaca...cuaca yang sejuk baik malam mahu pun siang hari....masa nak ke sana...hati dok fikir...adakah masih sejuk lagi....ternyata masih sama...almaklumlah...manusia nie suka gondolkan hutan....

Kali nie kesemua adik beradik aku yang perempuan dapat pergi...seramai lapan orang....yang abang2 je tak dapat pergi...memasing bawak anak yang jumlahnya 12 orang....kanak-kanak ribena ada 12+1 termasuk ucu yah dia...adik bongsu aku yang umur 11 tahun....

Kali nie aku tak banyak jalan....ada tak pun pergi shopping sayur masa hari kedua dan sebelum balik....rasa nak berehat je kat rumah peranginan tue...macam letih sesangat pulak....hehehe....kitaorang pergi empat biji kereta...

Tak banyak yang berubah berbanding tahun 2010 dulu...ada tak pun katil setiap bilik ditukar....taman pun sudah di upgrade....yang lain-lain still sama...jom tengok gambar....


Mula-mula sampai....


Anak aku melawat kawasan...



Ganas nau anakku ditariknya baby dekat dengan dia...


Ruang tamu....


Pendiang sebagai hiasan...


Atuk jaga cucu-cucunya....


Ruang ke dapur...


Bahagian dapur yang selesa...


Ruang makan....


Ruang tamu kedua....


Ruang ke bilik...



Bilik utama...



Bilik kedua...


Bilik ketiga...

Ini ahli keluarga aku yang pergi...perkenalkan...hehe...


Ayahandaku...berselimut sejuk...


Bondaku bersama cucu kesayangannya Muqri...


The only one my sista Ayu....


Anak sulungnya Muqri...


Anak kedua Cikda / Dikda...


Aku dan anakandaku Hanim...


Suami dan anak....


Adik aku Izah dan anak keempat Amin...


Anak sulong Zanah...


Anak kedua Jiyah...


Anak ketiga Teha...


Adik aku Yan dan famili...


Anak sulong Warrah...


Anak kedua Suha...


Adik aku Ain...


Adik ipar dengan anaknya Farid...


Adik aku Seha dan Suha...


Anor dan famili...


Anak sulong Danial (kiri), anak kedua Paan...


The last girl is Wiyah...



Situasi menunggu nak balik...baru lepas soping sayur....

>>>percutian yang best...semoga rezeki ke sana masih milik kami sekeluarga...thanks Allah...

~ zura ~