Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, December 19, 2014

Ragam Anak

Assalamualaikum....

Tak tahu nak buat entry apa.....saja nak upload kehidupan anak tersayang dalam blog nie...."blog mak saya haruslah ada cerita saya..."...alhamdulillah anakandaku dah setahun sebulan esok....syukur sangat....

Macam² perangai dah mula dia tunjuk....dah pandai panggil 'abah' dengan jelas tapi jarang panggil 'mak'....jeles hokey...hehe...yang buat aku lagi jeles...dia pandai panggil 'aid' sepupu dia yang baru 2 bulan siap dengan irama bagai...huhuhuhu....

Dah pandai memanjat....jalan masih berpaut²....dah pandai merangkak sampai ke dapur cari aku....ish ish ish....macam manalah aku nak keje balik nie...sayangnya nak tinggalkan dia walaupun adik aku sendiri yang akan jaga dia nanti.....erm...



dah pandai duduk kat baby chair...senanglah mak nak makan....


suka dapat duduk kat car seat adik Aid...


sepupu dia Aid ngan Abe Daniel....semangatnya kalah anakku....nak mandikan pun dah tak larat....

~ zura ~

Konsisten Dan Sabar

Assalamualaikum....


Macam tak percaya je perubahan kat muka si cantik manis nie...memang berubah abis....macam bukan dia je...tapi apa nak dinafikan kalau itu yang tertulis...(chewaah..tertulis)...hikhik....

Hanya konsisten vit E dan C dapat hasil sebegini...konsisten dan sabar selama setahun...memang nekad betul dia nak berubah cantik...dapat cantik...sihat dalaman lagi....bonus sungguh....

Mesti bulan nie dia borong vit E & C banyak²...sebab harga pun lebih jimat...dapat free sebotol kalau beli 6 botol atau beli 2 botol less 5%...

Kalau korang nak borong dua vitamin nie pun boleh...amat² digalakkan sebab memang MENJIMATKAN....jangan tunggu tahun depan sebab promotion sampai 31 Dec 2014....

Zura 
Sg buloh
0122217442

~ zura ~

Sunday, December 14, 2014

Biar Miskin Asbab Membayar Hutang

Assalamualaikum....

Rasa terbeban dengan hutang rumah, hutang pinjaman bank, hutang kad kredit, hutang belajar....dalam islam ada penyelesaiannya...Insha Allah....mari kita amalkan semoga beroleh manfaatnya....


akibat gaya hidup yang melampau...inilah jadinya...kesan dari perbelanjaan yang melampaui pendapatan diri....jerat leher sendiri....gadai diri dan keluarga....
 

berbelanjalah secara berhemah dan ikut kemampuan diri....sabar adalah penting dalam menangani kehendak diri....saving bulanan dapat atasi kita dari berhutang yang teruk...


Sabda Rasulullah yang ada benarnya bagi mereka² yang prihatin membayar hutang...jangan main² dengan hutang....sebab hutang kita tak tido lena...


ada manusia yang tak sanggup miskin sebab membayar hutang sedangkan membayar hutang itu adalah amal jariah...membayar hutang kita dapat kurangkan beban si pemberi hutang...


kata TIDAK pada hutang....


taknak ke jadi macam nie...freedom...free from debt....dapat pergi melancong, simpan duit untuk anak², membantu yang memerlukan....sebab kebanyakan manusia bila susah dia lagi susah nak menderma sebab takut miskin...itu pandangan yang salah ye....bersedekah tidak menjadikan kita miskin...itu janji Allah....

Di bawah nie ada beberapa ayat yang boleh kita amalkan....Insha Allah...Allah sentiasa bersama orang yang meminta denganNya dengan sabar dan tawaduk....mari kita amalkan...





" Ya Allah, yang meleraikan dukacita, Yang melapangkan kekusutan, Yang menyahut seruan orang yang susah, Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang di dunia dan akhirat, Engkau mengasihi aku, maka rahmatilah aku dengan suatu rahmat yang mencukupi untukku berbanding rahmat yang ada pada selainMu. "


~ zura ~

Thursday, December 11, 2014

Year End Sale Shaklee

Assalamualaikum.....

Year End Sale....atau Jualan Hujung Tahun....orang perempuan suka dengar YES nie....lagi² kalau beg, kasut, baju, alat make-up, perabot.....jangan terkejut...shaklee pun pandai buat YES jugak tau...

Kecantikan berganda pasti memikat terutama sekali orang perempuan yang mahukan kecantikan dalaman dan luaran....banyak manfaat tiga item yang tengah promosi nie...asal vitamin atau kolagen je mesti dalam kepala CANTIK....kikiki....

Jom baca manfaat tiga item berhantu nie....


11 MANFAAT SUSTAINED RELEASED VITAMIN C

√ Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.

√ Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran.

√ Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.

√ Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.

√ Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.

√ Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.

√ Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.

√ Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.

√ Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.

√ Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.

√ Merawat jangkitan saluran kencing.
Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

10 MANFAAT VITAMIN E

√ Menjadikan anda tampak lebih muda, melindungi kulit daripada sinaran UV, kedutan dan jeragat  dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas serta pencemaran alam sekitar.

√ Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.

√ Meningkatkan imuniti tubuh badan dengan menguatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.

√ Meningkatkan libido ( menghangatkan semula hubungan suami isteri)

√ Anti oksidan.

√ Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
√ Melegakan kesakitan arthritis dan inflamasi sendi.

√ Mengurangkan risiko kanser prostat bagi lelaki.

√ Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).

√ Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.

√ Menyelesaikan masalah kelesuan.

√ Mengurangkan risiko parut yang besar.

√ Merendahkan kadar kolesterol.

√ Membantu mencegah kanser.

√ Merendahkan risiko katarak.

√ Sesuai utk semua golongan usia : remaja, ibu menyusu,semasa berpantang,suami isteri, warga emas.

7 MANFAAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE 

√ ANTI PENUAAN
Mengurangkan Liang-Liang Pori, Kedutan Dan Garis-Garis Halus.

√ MENGHIDRATKAN
Melembabkan Kulit, Kulit Rasa Kering Dan Kulit Kelupas

√ MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT
Meningkatkan Keanjalan, Menegangkan Kulit, Melembutkan Kulit

√ MELICINKAN
Meningkatkan Kelicinan Kulit Serta Melembutkan

√ MENYUBUR
Menggalakkan Kuku Yang Kuat, Rambut Yang Tebal Dan Bersinar

√ MENCERAH
Mengurangkan Pigmentasi, Jeragat Dan Meratakan Tona Warna Kulit

√ MENEGANG
Membantu Menegang Dan Menganjalkan Payudara.

>>>apalagi...rugi tau tak grab peluang nie...klau baju beg kasut boleh beli beratus²...tak kan untuk kesihatan sendiri tak boleh kan....hehehe

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Friday, December 5, 2014

Kad Simanja Tawas Dalam Genggaman

Assalamualaikum....

Semalam aku pergi ambil kad simanja Tawas lepas dapat tahu permohonan aku lulus...kalau dulu pihak Yawas send by post...kali nie kita kena walk in ambil...

Aku tak pernah tahu kat mana pun pejabat Yawas nie....berpandukan alamat aku ajak bapak aku redah....memula tue macam dah give up...tapi semangat nak ambil aku teruskan...akhirnya sampai jua....

Hanya berpandukan signboard I-City...pastu tak jumpa jugak barulah aku decide tanya ada sorang kakak nie...dia berniaga tepi jalan...hilangkan malu terus bertanya...karang sesat jalan lagi....

Rupanya memang kitaorang dah masuk jalan yang kakak tue tunjuk tapi sebab construction so ingatkan jalan tue tutup....okey tak pe...usaha tangga kejayaan....rupanya jalan tue boleh lalu...hikhik...

Jumpa juga Yawas....dalam kawasan I-City....pejabatnya atas KFC...sampai pejabat nasib tak ramai...adalah dalam 3 orang yang nak ambil kad simanja Tawas...urusan pun sekejap je...Alhamdulillah sumenya selesai dan dipermudahkan....

Alamat Yawas :
Pusat Pendaftaran (Projek Tawas),
Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS),
Syarikat Pengurusan Projek TAWAS,
A1-11-2 &A1-11-3, Jalan Multjmedia 7/AH,
Park City/I-City, 40000 Shah Alam,
Selangor.
☎ 03-5521 8740/5521 8741
📠 03-5521 8742/5521 8743


dari sisi...


kerani yang bertugas...."bang senyum sikit bang..."...muka ketat je kat kaunter....


"saya dah pun jadi ahli Tawas...."kad pun comel je....


nie bon...tunggu umur 18 tahun baru boleh claim....tahun 2031...ntah ada lagi usia aku ke tidak....


dengan tak sengaja....terlajak sampai ke toll Sg Rasah...kebetulan PLUS buat promosi kad free TnG...hanya bayar RM5 sahaja untuk top up...memang teringin nak ada kad TnG tapi tak da kepentingan sangat pun...tak sangka pulak boleh dapat dengan hanya percuma...Ya Allah rezki Mu yang tak kusangka²....syukur....

~ zura ~

Tuesday, December 2, 2014

Promosi Vitamin Gila

Assalamualaikum....

Selamat datang Disember...cepatkan masa berlalu....umur pun akan menginjak dewasa....tanpa sedar...kita pun tak pasti apa yang berubah dalam kehidupan kita sehingga ke hari ini....

Okeylah...bukan itu yang aku nak ceritakan sebenarnya...bukannya masuk tahun baru pun....bulan je berganti tapi tahun tetap sama....ini kisah benar....disember...tragedi disember...ooohhhh myyy....

Shaklee buat gila....promosi dua item hot...dua item penting untuk cantik...dua vitamin berhantu...vitamin C dan vitamin E....tak gila tue...lately nie kan shaklee suka buat promosi berkembar....

Sangat berbaloi beli pada bulan promosi nie....untuk kulit cantik...sila buat perbandingan dua vitamin jenama shaklee dengan jenama lain di pasaran....sangat berbaloi beli....tahan lama....so tak delah kena top up tiap² bulan....


promosi beli 6 free 1 atau beli 2 less 5%....

Penerangan vitamin :

Vitamin C
• 180 biji
• Tahan sehingga 3-6 bulan
• Harga terendah RM92.50

Vitamin E
• 120 biji
• Tahan 4 bulan
• Harga RM149.00

Zura
Sg Buloh
012227442


~ zura ~

Friday, November 28, 2014

Apa Itu Jangkitan Kulat

Assalamualaikum.....


jom cegah sebelum melarat....


kebiasaannya kulat membiak dia celahan jari...so jaga bebaik tang tue....

Athlete’s Foot ataupun istilah saintifik nya dikenali sebagai Tinea Pedis yang akan berlaku pada setiap orang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Ia kerap berlaku pada lelaki dewasa ataupun remaja. 

Namun sesetengah mak kita selalu kat dapur kan. Dapur kadang-kadang macam lembap lantai berkemungkinan mudah dijangkiti kutu air. 

Athlete’s Foot atau bahasa pasar nya dikenali kutu air atau kutu makan air iaitu terdapat jangkitan kulat pada kaki. Kulat yang terdapat pada kaki adalah kulat hidup yang akan tumbuh dan membiak pada semua manusia.  

Takrifan Kutu Air

Kutu air ini berlaku disebabkan berlaku lembapan, peluh, dan kekurangan pengaliran udara pada kaki.

Punca-Punca Kutu Air

Kulat ini suka membiak pada tempat yang lembap dan basah. Tabiat yang tidak mengeringkan kaki dengan baik selepas mandi, kasut ataupun sarung kaki yang ketat sangat serta iklim negara panas menjadi punca pembiakan kulat.

Kutu air pada kaki ini tidak berjangkit dengan orang lain malah ia bukan keturunan pun.

Gejala Kutu Air Fizikal

Rupanya berbeza mengikut individu. Ada yang mengalami pengelupasan pada dua jari terakhir kaki, merekah dan berkuping. Ada juga kemerahan, keruping dan melecet pada tapak kaki ataupun sepanjang tepi kaki.

Kadang-kadang boleh menyebabkan gatal pada kulit dab boleh sampai pada jari kaki. ini akan menyukarkan rawatan. Perlu diingat pada ruam kaki adalah penyakit kutu air yea. Sebelum merawat better jumpa dengan doktor dulu.  

Pencegahan Kutu Air

💄 Basuh kaki bersih-bersih setiap hari.
💄 Keringkan kaki dengan sempurna terutamnya di bahagian celah-celah jari
💄 Elakkan pakai kasut. Dicadangkan pakai sandle dalam cuaca panas
💄 Pakai sarung kaki jenis kain kapas dan tukar dengan kerap sarung kaki jika dalam keadaan lembap. Elakkan pakai sarung kaki yang diperbuat daripada bahan sintetik.
💄 Amalkan berkaki ayam salam rumah
💄 Cuba serbuk anti kulat dalam kasut anda pada waktu siang.

Rawatan dengan Shaklee

🔰 Herbal Blend boleh disapukan pada waktu malam. Boleh disapukan sehingga kering pada permukaan kulit. Selain itu, HCB boleh merawat tumit kaki merekah.

🔰 Alfalfa Shaklee yang mengandungi kaya dengan mineral bertindak sebagai anti kulat bagi melawan jangkitan. Alfalfa bertindak untuk memperbaiki keadaan kulit disebabkan kurap dan ulat air dengan berkesan.

🔰 Garlic Shaklee mengandungi bahan semulajadi untuk melawan fungus dan kulat. Bertindak sebagai antibodi secara semulajadi  untuk meningkatkan sistem imun dalam badan dan menghalang penyakit seperti kulat dan kuman.

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Lulus Sudah

Assalamualaikum....

Susulan entry yang aku apply Tawas untuk simanja aku...aku dah pun dapat jawapannya...alhamdulillah....lulus jugak...masa buat tue tawakal je....tapi yakin akan dapat...hikhik....

So apalagi baby² selangor...suruh mak bapak apply untuk anda...peluang untuk rakyat selangor...jangan lepaskan peluang nie...hehehe....semoga Allah limpahkan seribu rahmat untuk negeri Selangor dan rakyatnya....


dulu masa adik dan kakak aku apply...dorang poskan kad simanja....tapi lahnie kena pergi kutip sendiri....

~ zura ~

Thursday, November 27, 2014

Layan Upin Ipin

Assalamualaikum.....

Kelmarin aku pergi rumah adik aku kat Puchong....saja jenjalan....bukan jauh mana punkan....lagi pun rindu kat budak tiga orang tue (anak buah)....pergi petang balik malam...memang suka lepak lama²....tapi rumah yang dah biasa jelah.... 

Layankan jelah gambar kat bawah nie...hehehe....


"mak saya bukak upin ipin bagi saya tengok..."


sampai kaki naik atas tab...


bersama dengan sepupu dia Teha...garu perut lah pulak dak Teha nie...hikhik....

~ zura ~

Saya Temankan Atuk Saya

Assalamualaikum.....


atuk cuit² lutut saya....

"Semalam saya temankan atuk saya pergi klinik kat Sungai Buloh....saya pergi dengan mak saya....sementara tue saya sempat tido sebab sejuk....dengan aircond, kipas lagi...hujan pulak tue...hihihi..."

Agaknya esok² kita dah tua pun macam nielah kan....asik² kena pergi check up kesihatan....sekarang turn aku bawak bapak aku...esok² pulak turn anak aku bawak aku atau suami pergi check up...

>>>jagalah kesihatan anda...dapatkan supplement yang betul² diperakui....contohnya Shaklee...hahaha...sempat lagi tue...jangan mara aaarrrr....

~ zura ~

Monday, November 24, 2014

Bertudung Keee...????

Assalamualaikum....

Bila tengah free aku suka tengok gambar yang cantik²....suka tengok gambar perempuan bertudung...tapi setiap kali tengok gambar artis bertudung mesti terselit satu gambar lawak nie....bertudung ke....????hehehe.....


cuba cari apa yang tak kena dengan image tersebut....kikiki...tengah² sejuk mata memandang....tetiba nak gelak berguling²....hahahaha......

~ zura ~

Sunday, November 23, 2014

Ulangtahun Kelahiranmu

Assalamualaikum.....

20hb November baru² nie...ulangtahun kelahiran anakku...sangat bersyukur...dah pun setahun....doa yang baik² sentiasa mengiringi perjalanan hidup anakku...


dah setahun anak daraku.....

~ zura ~

Tuesday, November 18, 2014

Tulang Rapuh Sebab Kurang Kalsium

Assalamualaikum.....

Siapa tak nak kena osteoporosis....wajib ambil kalsium secukupnya...kita memerlukan 1000mg kalsium sehari dan kita juga perlukan 400IU vitamin D sehari...

Sebiji OsteMatrix membekalkan 250mg Kalsium dan 100IU Vitamin D. So untuk mendapatkan 100% nilai harian Vitamin D dan Kalsium, kita perlu ambil sebanyak 4 biji OsteMatrix setiap hari.....

Jangan di abaikan kekurangan kalsium dalam badan tau...bahaya....ostematrix pilihan terbaik....


perbezaan tulang.....


Keistimewaan Ostematrix

🔰Mengandungi 1,000 mg kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
🔰Mengandungi 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang
🔰Mengandungi 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
🔰Mengandungi Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
🔰Mengandungi Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang

Fungsi Ostematrix

💄Mencegah obesiti
💄Melindungi otot jantung
💄Mengelakkan kanser kolon
💄Mengurangkan simptom PMS
💄Mencegah batu karang
💄Memastikan tahap pH alkali yang sihat
💄Membantu pengangkutan nutrien
💄Menguatkan tulang,kuku, gigi dan gusi
💄Membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, ekzema, kekejangan dan gusi berdarah
💄Mengawal dan mengekalkan tekanan darah yang normal
💄Merawat sakit sendi dan arthritis
💄Mengurangkan stress, mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena di malam hari
💄Mengatasi mood swing dan sakit kepala
💄Membantu mengurangkan masalah hiperaktiviti perut dan masalah gastrik
💄Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf

Siapa perlukan Ostematrix?

🍵Mereka yang kurang mendapat kalsium. dari pemakanan harian.
🍵Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang.
🍵Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium.
🍵Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.Ibu hamil dan menyusukan anak yang amat memerlukan jumlah kalsium mencukupi.
🍵Wanita yang mengalami gejala PMS.
🍵Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal.
🍵Individu yang alami sakit lutut, sakit pinggang dan sendi.
🍵Individu yang sering alami kebas-kebas kaki dan tangan terutama di malam hari.
🍵Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain.

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Friday, November 14, 2014

Boleh Apply TAWAS Untuk Si Comelku

Assalamualaikum.....

Lepas je cek online pasal permohonan myKid untuk anakku....terus aku apply TAWAS....peluang macam nie aku suka sibukkan diri untuk sama² apply.....

Apa itu TAWAS....nama panjang dia Tabung Warisan Anak Selangor....sapa anak Selangor yang mak atau bapa yang memang orang selangor boleh apply....

Atau lagi satu syarat....anak Selangor tapi mak bapak luar dari Selangor pun boleh apply asalkan kena ada surat pengesahan permastautin....nasib baik aku memang anak jati Selangor....

Dokumen yang diperlukan pun tak banyak...salinan myKad mak bapak, salinan surat beranak dan myKid anak....lepas register online...print borang then boleh send dengan dokumen tersebut seperti dialamat yang diberi....

Boleh apply selagi anak tak cecah umur tiga tahun...lawati laman web www.tawas.org.my....dalam² tue ada maklumat lengkap....kalau tak faham ada nombor phone disertakan....


dapat RM1,500.00 bila anak dah capai 18 tahun tak silap aku....tapi ada yang cakap boleh terus dapat...tak tahulah mana satu yang sahih....kalau aku better tunggu umur 18 tahun....ibaratkan ini simpanan anak...

~ zura ~

Thursday, November 13, 2014

Sel² Otak Berhubung

Assalamualaikum....

Mari kenal dengan omega guard.....omega tersangat penting dan bagus dijadikan supplement wajib dalam pemakanan dan kesihatan kita....seawal setahun dah boleh ambil omega nie....

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. 

Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. 

Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.







Sebut je omega mesti kita bayangkan minyak ikan...pastue perkembangan otak terutama sekali untuk kanak² dan DHA....

~ zura ~

Tuesday, November 11, 2014

Phytocol ST Boleh Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum......


testimoni berat badan turun dengan amalkan phytocol ST selama empat bulan....

APA FUNGSI PHYTOCOL-ST?

Ia menurunkan paras kolesterol. Kolesterol yang tinggi menyumbang kepada masalah jantung yang akhirnya boleh membawa maut.

APABAGAIMANA CARA MENGAMBIL PHYTOCOL-ST?

Disarankan untuk mengambilnya 30 minit sebelum makan makanan berlemak.

APA KEISTIMEWAAN PHYTOCOL-ST?

📌Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin. 📌Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari. 
📌Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian. 📌Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). 
📌Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

BAGAIMANA FOTISTEROL BERTINDAK?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Monday, November 10, 2014

Kebaikan Susu Ibu

Assalamualaikum....

Besar nikmatnya  memberi susu ibu pada anak...tapi yang kesiannya bila susu merundum atau tak banyak....so macam² cara ibu² akan buat untuk susukan si manja....

Anugerah Allah....dia berikan yang terbaik untuk ibu dan anak....masing² ada kelebihan tersendiri....satu nikmat yang kita tidak boleh nafikan....satu anugerah yang patut kita hargai.....

Aku sertakan infomasi berkenaan kelebihan susu ibu pada baby dan ibunya....


kebaikan pada baby


kebaikan pada ibu

Dapatkan set penyusuan dari shaklee....
📌 Vita Lea
📌 Esp
📌 Bcomplex
📌 Alfalfa Complex
📌 Ostermatrix
📌 Sustained Release Vitamin C @ Chewable Vitamin C

~ zura ~

Tuesday, November 4, 2014

Siapa Aku Sekarang

Assalamualaikum....

Hai.....hari nie hari selasa...wow...rasa best sebab hari nie bukan hari isnin....hehe....bukan monday blues...ceh...dah tak keje...tak de maknanya nak monday² blues time keje dulu.....

Sebenarnya aku nak buat pengakuan yang aku sebenarnye adalah wakil pengedar sah shaklee yang berdaftar dengan id no : 1071736 pada bulan Oktober 2013....

Hari² bersama shaklee buat hidup aku rasa bersemangat sebab ada peluang jana income walaupun duduk goyang kaki dalam rumah....yang penting usaha usaha usaha usaha....

Sebarang pertanyaan berkenaan shaklee....aku sudi membantu korang semua....asalkan korang tanya aku...aku jawab....customer adalah punca rezeki kita....so kena layan baik gitu....


Hubungi aku di :

 Zura
Tel No : 0122217442 ( sms, whatsapp, wechat)
Fb : Zue Tahir
Pages : Merry Go Round - Zue Tahir

~ zura ~

Monday, November 3, 2014

Sunday, November 2, 2014

Untuk Lelaki Yang Lembik

Assalamualaikum.....

Sempena promotion omega guard yang super awesome nie...bolehlah para² jejaka grab peluang nie....tak rugi tau untuk kesihatan diri sendiri....tapi rugi kalau tak grab peluang depan mata.....


beli 6 percuma 1....

KEBAIKAN & KELEBIHAN SET KESIHATAN LELAKI.....

OMEGA GUARD
- Mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA dan lain-lain.
- Membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung.
- Memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi-fungsi sendi.

ZINC COMPLEX
- Membantu meningkatkan kualiti sperma.
- Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat.
- Membantu dalam mengurangkan potensi mendapat kanser prostat atau pembesaran prostat.
- Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik.
- Mencegah masalah mati pucuk.
- Mengelakkan masalah keguguran rambut.

VITAMIN E
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot serta menguatkan dinding kapilari.
- Memelihara kesihatan prostat.
- Meningkatkan pengeluran air mani pada sesetengah lelaki.
- Sebagai Vitamin Cinta kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

Zura 
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Saturday, November 1, 2014

Lepas Mealshake Omega Guard Pulak

Assalamualaikum.....

Bulan lepas promotion mealshake....bulan November nie promotion omega guard...wow....sangat rugi sapa tak grab mealshake bulan lepas...sebab kedua² nie set terbaik untuk simanja.....

Sebelum borong banyak²...mai kita baca apa itu omega guard shaklee yang diperakui terbaik nie....




Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dShaklee adaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee :

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, , dan PCB.

Berminat...???

Zura
Sg Buloh
0122217442

~ zura ~

Jangan Terliur Sudah

Assalamualaikum....

Saje nak tayang....hehe...dinner malam tadi....ada orang nak makan so aku pun tumpang semangkuk....


spagheti cabonara....

~ zura ~

Thursday, October 30, 2014

Lagi 2007

Assalamualaikum.....

Wow bestnye....jumpa lagi plate number kegemaranku.....dah lama tak buat entry pasal nombor nie....


~ zura ~

Wednesday, October 29, 2014

Saya Nak Kurus

Assalamualaikum....

Sekarang nie macam² orang nak kurus....macam² pil ditelan tapi tak berhasil...malahan memudaratkan lagi adalah....itu yang bahayanya....dah banyak kes yang akhirnya makan diri....apa pun tak dapat.....

Nak dapatkan badan yang ideal beratnya....kita cuba set cadangan slimming....bukan kurus je yang kita akan dapat...tenaga, kulit halus mulus....bonus yang menarik....biar lambat asalkan hasilnya mantop tip top....


 fungsi 3B....

Senarai, Fungsi & Opsyen Set Slimming :

Lecithin
- Menggalakkan fungsi optimum otak
- Memecahkan lemak
- Menurunkan paras kolestrol dalam serum

ESP
- Membekalkan tenaga
- Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku & otot
- Penting untuk kanak-kanak, ibu menyusukan anak & mereka yang sedang recover daripada penyakit (masih dalam keadaan lemah & tidak bertenaga)

Herb-lax
- Memudahkan penghadaman usus & menghindarkan sembelit
- Memudahkan fungsi usus
- Menghilangkan jeragat
- Menghilangkan bau badan

Alfalfa
- Kaya dalam nutrisi & mineral surih
- Mengurangkan toksin
- Melegakan rasa kebas & sakit sendi
- Merendahkan kolestrol
- Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan

Cinch Shake Mix
- Dijana oleh leucine
- Membakar lemak & mengekalkan otot
- Efektif dalam mengurangkan lemak badan
- Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Omega Guard
- Menggalakkan pertumbuhan mental untuk orang dewasa & kanak-kanak
- Mengurangkan paras kolestrol & tekanan darah
- Mengurangkan risiko kanser payudara, prostat & usus
- Mengurangkan radang sendi

Shaklee ada menyediakan opsyen set untuk anda :

√ Lecithin @ Omega Guard - pemecah lemak & kolestrol
√ Herb-lax @ Alfalfa - detoksifikasi
√ Cinch Shake @ ESP - sumber protein

Anda boleh memilih salah satu di antara 2 opsyen yang disenaraikan.

Opsyen Set Slimming :

1) Lecithin + Herb-lax + Cinch
2) Lecithin + Alfalfa + ESP
3) Omega Guard + Alfalfa + ESP
4) Omega Guard + Herb-lax + Cinch

~ zura ~

Monday, October 27, 2014

Mudahnya Rezeki

Assalamualaikum....

Baru baca buku....dah dapat rezki terpijak nie.....hari yang sama aku baca buku Mudahnya Menjemput Rezeki.....suami aku bawak balik benda nie....hehehe....baca pun skip2...alhamdulillah rezki bukan sahaja dalam bentuk duit....

Mudahkan dapat rezki yang Allah beri....jangan percaya baca buku je dah dapat rezki....hehehe...itu kebetulan saja...yang penting kena amalkan apa yang disuruh....Insha Allah semuanya mudah....


dapatlah syampoo, oil dan perapi Dove, 2 pcs compact powder J&J, moisturise dan day cream Olay....

~ zura ~