Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, August 3, 2011

Idaman Kalbu

Assalamualaikum....


Design kurang menarik tapi kualiti memang cunlah...jimat minyak...


Design cun giler lah....tapi kualiti kureng dari kete produa....

Kalau kata korang di suruh beri pilihan antara dua kete nie...mana satu korang nak...ape pasal plak aku buat entry pasal kete nie....saje je sebab berkenan ngan design Proton Saga FL tue....sweet gilerlah...

~ zura ~

48 comments:

~aSHa~ said...

kalo diberi pilihan..sha nak grand livina....ehehe tapi bila pk balik....ruang tuk simpang beg kecik....kena tumbangkan sit....so jadi sama je mcm kete biasa....

~aSHa~ said...

jgn lupa sertai teka teki mdm....

amal said...

Kalau tanya wani, sure la wani jawab Viva! ehehe.. almaklumle kete saya kan viva. tapi viva basic 1.0 jek :D

zh-ena said...

KETA IDAMAN TETAP MYVI
HEHEHEHHEHE BOLEH TAK LARI TAJUK :P

Joy said...

I vote for viva elite..lincah gitu.. nk parking mudah ;)

wahida said...

dah diketahui umum kualiti perodua lagi bagus kan...

NM02 said...

mmg perodua bagus, kalu pk keselesaan dan keluasan tmpt duduk dan bonet, better saga.

saga kalu make up syantek aper

~ain said...

saga FL laa.. luas dari viva kan? Harga pun murah...

Kalau nak pakai lama, FL laaa best!

~AmyLiana86~ said...

viva elite sis..hehehe

Amy Syaquena said...

kalau tanya amy sure amy jawab viva elite..

krole said...

kalo krolela..krole pilih viva tu hehehe..minyak jimat~

iedaurora said...

viva elite! gurlish skit...

ieda said...

akak suke viva elite tuu dik .. ada jugak anggan2 nak tukarkan dgn kancil akak tuuu huhuhuh .. moga2 ada rejeki kita kan :)

♥CIK SHA♥ said...

perodua vs proton..hmm..perodua lagi bagus kot kualiti dia berbanding proton kan kak?

kalau sha, sha pilih yg kualiti elok baru tahan lama..design je cantik tapi kualiti kurang tak berbaloi la kak..

[sutera kasih] said...

saga FL..sebab design smart wooo hehe

oya said...

myvi la best kot..;)

sahromnasrudin said...

myvi tetap terbaek....

p/s: komen lari dr tajuk kan huhuhuhhhh

A N A K - A N A K K U said...

hahahah kalau ko tny aku, aku same ngan ENA aku suka myvi, tpppppp kalau antara 2 nie, aku pilih saga coz selesa dr semua segi, viva samelah mcm kancil...huhuh

Myra Jay said...

Kalau Myra suka kereta Persona... :)

Opppsss terkeluaq tajuk plak :)
Viva Elite nampak mengancam & sporty :)

sarah mohamad said...

saya lebih prefer viva kot. jimat minyak pastu kecik hehe :D

Zura said...

grand livina pun cantik jugak erk...tp kuar tajuklah asha...haha

Zura said...

okey asha...nti terjah..

Zura said...

viva kecik n senang nk parking kan wani..sweet tuk ppuan..

Zura said...

ko mmg kuar tajuk na...myvi design xcun tp kualiti cun..

Zura said...

nmpak smart viva kan joy..

Zura said...

yup kak..sebab tue org ramai pilih perodua walaupun harga dia mahal..

Zura said...

a'ah..tuk yg dh berkeluarga suai tuk sagakan NM02...tp kite yg bujang nie molek kot kalau viva je...

Zura said...

saga mmg cun kan ain...mmg xpandang kete lain dah...

Zura said...

wow amy..semangat jawab...mesti tgh kumpul duit nk beli viva erk...

Zura said...

dua² amy pilih viva nie..sehati sejiwa krg erk..hehe..

Zura said...

jimat myk..itu pilihan pengguna bila harga myk melambung tinggi kan krole...design tolak tepi...

Zura said...

sokong tue ieda...

Zura said...

insyaallah kak ieda..mana th ramadhan nie mbawa 1k rezeki tuk akak n famili..

Zura said...

yup sha..ramai org cakap cam tue...

Zura said...

akak pun suke tgk design dia yan..mmg cun giler lah..

Zura said...

myvi xde dlm ini cite oya..hehe..

Zura said...

org ke 3 lari dr tajuk...myvi tok sah cakaplah sahrom..mmg terbaik...

Zura said...

viva tuk org bujang okeylah mah...

Zura said...

org ke 4 kuar tajuk...persona pun besar myra...mmg selesa sgt naik...

Zura said...

jimat myk tue yg penting sarah...

norhaizan said...

kalo nor, nor lebih suka viva elite..lebih jimat minyak..kak zura nak beli keta baru eh..bestnyer..blk kpg beraya ngan keta baru

b a m b a m ' s said...

<-- pemilik viva elite!! kekeke.. sama ar mcm kaler kat atas tuh kak zura! hahahah..

mmg jimat miyakkk.. ehhehe..best jek bawa.. ringan terasa di awangan2.. but sumtimes bila kete besar lalu kat tepi bergegar kejap..hahaha.. then xleh nak speed sgt lar..

kena tukar new vios lar nie.. (berangan)

Ya ALya said...

kete feveret ya sehingga kini adalah mayvi special edetion......huwaaa.....bila la nak merasa......

Zura said...

beli kete bru nor..alahai..moga2 adelah rezeki tue..

Zura said...

hehe...bape cc tue CB..tp ppuan molek pe bwk kete kecik cm tue kan...

Zura said...

wow myvi..mmg org byk ckp myvi kualiti...

Ardini Humaira said...

kak.. dni idamkan kereta caldina.. tapi tatau kesampaian ke tak.. sobss.. tade keje.. tade income.. cmana nak beli.. nak viva jugak.. lawa

Zura said...

insyaallah dini..esok dh kawin kumpul duit pelan2...