Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, August 11, 2011

Rindu Nak Dapat Duit Raya Pulak

Assalamualaikum......


Aku tak perasan plak entry aku hari nie semuanye berkaitan dengan rindu...rindu kad raya lah...rindu nak dengar mercunlah...kali nie rindu nak dapat duit raya....uwaaaaaaaaaa.....sangat² nak duit raya....

Kalau masa kecik confirm dapat duit raya.....bila dah tua bangka nie kena plak bagi duit raya kat anak² buah ngan adik².....dulu siap bersaing sapa dapat duit raya paling banyak....aku tak penah kumpul duit raya sampai beratus²....

Nak tahu apa sebab...sebab orang takut nak bagi kat adik beradik aku sebab ramai sangat anak mak aku nie....so kena catuanlah sikit....mak ngan bapak sedara pun takut² je nak bagi duit banyak kat tiap seorang anak mak aku...hihihi....

Tak pe lah kan....duit raya nie kena bagi dengan ikhlas....bukan kita mintak sedekah pun....tapi dalam hati mengutuk jugak bila orang kaya bagi duit sikit....hahahha...masa tu budak² lagi....anak buah dah ramai nie kenalah spend lebih raya tahun nie....botak kepala...

~ zura ~

14 comments:

cikguden said...

dah sedia dah duit raya. bajet tak banyak. sikit2 je. hehe

Zura said...

nk duit raya cokgu..hihi..

A N A K - A N A K K U said...

mcm tuelah erk ra, kitorg x perrnah berkira ank org tue ramai ke skit, y penting bg....anggap je sedekah pada bebudak

Myra Jay said...

Hehee, sama gak rindu nak dapat duit raya..
Tp sejak dah kawen en suami bg duit raya, so terubat la rindu :)

Zura said...

aku je ckp cm tue mah...pdhal sedara2 aku okey je..hikhikhik...

Zura said...

nasib hubby bg jugak erk myra..

zh-ena said...

tu la dah tua nie kena asingkan duit gaji untuk bg pada bdk2..turn kita dah merasa dulu, skang nie turn utk anak2 buah kita dan anak2 kita la plak

Redbloodsnow said...

Zie lak...selalu dpt duit raya dr dillah n boss je.syorga...hehehe.

Zura said...

hehe...tp turn kite dulu na..10 hinggit dh byk..budak skrg nie ntahlah..kitela kopak..

Zura said...

hehe..tunang pun bg duit raya erk..

[sutera kasih] said...

makin besar, makin xdpt kumpol duit raya huhu sedih2

Zura said...

tuelah..sedih nie..

.izzati liyana. said...

dulu kalau lepas balik raya dengan sedara sume, semua akan buat bulatan, bukak sampul duit raya masing-masing. kira sape paling banyak.

now ni, even belum kerja, tapi orang tengok dah besar jeh kan, hmm, satu sen pun tak dapat. hihi.

Zura said...

tue yg sedih tue...hehe..