Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, August 11, 2011

Bertudung Tapi Berpeluk

Assalamualaikum.....

From google album's

Ape pendapat korang tentang gambar nie....aku memula tengok macam percaya atau tak je...rabun ke mata aku nie....lepas tue aku berfikir balik..."eh dia nie kan bertudung"....almaklumlah sekarang nie ramai artis yg tidak bertudung berlakon pakai tudung....

Memang rezeki ko lah Iqram....haha...bukan senang dapat peluk artis bertudung nie....hahaha...bagi aku benda nie menjatuhkan imej perempuan bertudung....lagi² bila dia keluar t.v memang dengan gaya bertudung....

Aku bukanlah nak bercakap pasal hukum dia buat semua tue....tapi inilah batas² yang perlu di jaga oleh artis perempuan bertudung...salah langkah memang peminat kondem abis²an....biasalah manusia nie....yang cela tue lah di jaja bertahun....

>>>Salah ke mata aku melihat....

~ zura ~

34 comments:

Sharinginfoz said...

sama2 kita jaga akhlak

velasrizal said...

baru nk msk pinang dia... xjd la klo cmni

~ain said...

tepuk dada tanya iman la... ini bukan fasal pendapat individu ke apa, zura.. ini hukum agama..

@e_da said...

betul la zura... masa memula akak tgk tu terkedu.. betul ke si fida ni.. takkan super impose kot kan.. hihi

Ju@Lucky^Mummy said...

tu lah pasal.. nak tgk citer ni mcm tak de selera..
berpeluk bagai..
adeh...

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

A N A K - A N A K K U said...

erm...semua krew y terlibat should sensitif memenda nie, x kisah lah artis tue x bertudung,dan berlakon watak bertudung ke, atau artis tue mmg bertudung....berpelukan bkn muhrim ttp bkn sesuatu y patut di tunjukkan....kita nie org ISLAM....

Zura said...

insyaallah..akhlak perlu d pelihara supaya org memandang tinggi pd kite...

Zura said...

nk masuk meminang...??hhee..

Zura said...

biarlah dia ain...diri dia..sepatutnye dia th hukum agama sbb dia bertudung..dia dh prepare sume tue...

Zura said...

haah kan kak..terkejut jgak memula tgk tue..

Zura said...

drama jenis cm nie xsah xde peluk2 kak jua..

Zura said...

L - marah bila terasa nk marah je..kalau dpt kawal..kawallah.. :D..thanks sudi singgah...

onniey84 said...

fida ni mmg dah maju ke depan nih..heheh.. aritu tgok rncangan aper tah dlm tv..mak aiii baju body ketat giler...

~AmyLiana86~ said...

kerana populariti la tu kak..hmm..

maszmadi said...

wah.. rumah dah berubah wajah.....
erm, no komen, moga kita dijauhkan dari perkara2 yang tidak baik.. ameen

|| NaFiRaa || said...

kena sensetif lah bab2 cam nih..

Zura said...

ye ke onniey...ntah ppuan skrg nie kan...

Zura said...

populariti...sanggup cm tu..ish mtak jauhkanlah kan..

Zura said...

masz-amiinn...mtak jauhkan..

Myra Jay said...

Itula kan kak..
Adoila terus tak minat ngan Fida pasni... :(

Zura said...

hehe..akak mmg xminat ngan dia nie...

zh-ena said...

dah lain tu..aku tak suka fesyen fida dlm citer kasih alia

Redbloodsnow said...

setuju kak zura! mmg menjatuhkan imej wanita bertudung la. cam tak kuat je displin si fida ni.

tak mcm heliza. heliza time berlakon, sgttt sgttt menjaga batas².

Zura said...

ntahlah na..aku mmg xminat dia nie..

Zura said...

a'ah erk..kalau egas org xberani nk main2kan kite..

Joy said...

ni mesti scene dlm cite kasih alia kan?.. tgk gak cite ni..tp x perasan lak scene ni ;)

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

bertudung atau tak,ianya tetap hukum~
tpi tertarik nak komen bile tgk pic ni tringat scene 'mutiara hati' sinetron indon tu..sebijik scene cmni dn heroinnye bertudung..
but nk kate cmne kn dunia lakonan xbleh lari dari semua ni..hmm

Zura said...

ntah lah joy...dlm gezet kat tv ade..tue yg terkejut tgk tue...

Zura said...

tuelah cengkih...bidang lakonan nie mmg satu bidang yg kite kena sanggup buat...bg artis..berpegangan tue xjd masalah tp agak kekoklah bila artis bertudung yg buat kan..

[sutera kasih] said...

masa tgk iklan tu pun, sy terkejut dear..rasa mcm tak percaya pelakon wanita tu sggup ikut apa yg disuruh dlm lakonan..

Zura said...

dia xtegas...mungkin org nk cari duit lebih so terpaksa gadaikan prinsip..

.izzati liyana. said...

saya ingat pelakon ni jaga jugak batas. tak tahu pulak dia pon buat scene peluk2 ni. artis2 kat malaysia ni memang makin bebas pegang2 now ni. kalau tak, cerita tak laku kononnya.apelah nak jadi. :(

Zura said...

prinsip tue penting..