Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, April 13, 2011

Sambungan Insiden Berebut Parking

Assalamualaikum....

Kesinambungan dari entry nie Jadi Lagi Insiden Berebut Parking...ape tindakan aku selepas tue....nak tahu ape aku buat lepas tue....aku telah nekad untuk buat...apa nak jadi...jadilah asalkan aku dapat parking tue...

Tahu tak dah dua kali aku tawaf maybank masa tue...alih² ko nak berebut parking ngan aku....banyak cantik kete ko....cantik lagi kete aku tau....so bila aku dah nekad...pe lagi aku teruslah masuk kan...peduli ape kan....

Lepas tue kete tue berenti blok kete aku...aku pun cam biasalah....dah dapat parking cantik...aku pun kuarlah dengan muka tak bersalah....bawak buku bank, purse dan handset...tetiba driver kete tue blok jalan aku....

Aku pun pandang jelah kan...pandang penuh heran...aku tengok muka dia pandang aku tak puas hati...maka terjadilah tenung menenung...muka dia macam nak makan aku yang kurus nie je....aku tak de isilah mat ooii...

"ape hal ko"...detik dalam hati....
tetiba..."eh minah...apehal ko masuk parking aku"
"ade tulis nama ke kat kotak parking nie"...balas aku sambil perhatikan kotak parking tue...
"tapi aku dah bagi signal dulu kan"
"bagi signal tak beerti ko kena dapat parking tue...sapa cepat dia dapat"
"hek eleh minah ni kerek plak...kang aku pancit kang tayar tue baru tahu"teriak lelaki tue..
"ko nie laki jenis ape nie...ngan ppuan pun tak bleh mengalah...duduk umah jadi suri rumahlah"

Lepas tue aku terus berlalu bodo...malas nak layan mamat yang teramat sengal tue...kang kalau aku terus layan dia kang tak pasal² kitaorang terbercinta plak...kahkahkah...baik aku selesaikan urusan aku....

Haaaaaaaaah...gitulah citenye...ganaskan aku...ingat aku takut....setakat kete besar...silap besarlah aku nak mengalah....aku benci lelaki yang tak mengalah dengan ppuan nie...aku rase lelaki tue lagi lemah berbanding dengan ppuan....

TAPI

Sebenarnya cite di atas adalah khayalan aku je...kahkahkahkahkah....sempat doh aku berpk kalau aku degil masuk jugak parking tue...kehkehkeh...sebenarnye...aku terus blah je...malas aku nak rebut² nie...aku pun tak tahu driver tue lelaki ke ppuan...

Walaupun hati tetiba jadi murni kan tapi aku tetap tensen bila aku kena tawaf lagi sekali untuk cari parking...alhamdulillah aku dapat selesaikan urusan aku dengan jayanya....tapi kalau jadi lagi kes cam nie pe kata aku masuk je parking tue cepat² kan...hehehe...

>>>Moral of the story....mengalah bukan beerti kita kalah tapi sekadar malas nak layan....
Blogger Templates

26 comments:

Redbloodsnow said...

wakakaka.. hampeh kokak zura. hampir terpadaya zie dgn citer pertama td. baru nk kagum dgn akak coz berani buat gitu taw..hahaha

dushh dushhh ko kak zura. :D

Mama Sohayl said...

Huhuhu...Ingatkan bebetul garang Zura ni..

amal said...

hahaha zura ni kannn.. memanglaaaaaaaa :P

Sharinginfoz said...

oooo khayalan rupanya

Zura said...

hahahaha...berjaya buat zie terpedaya...1-0...kahkahkah...dush balik kat zie..

Zura said...

sy xdelah garang pun acik...malaslah nk layan bende remeh nie...hikhikhik...

wahida said...

cet!!! tipah tertipu!!

ko mmg boleh jadik penulis novel...

Zura said...

berjaya berjaya berjaya buat wani tertipu...hikhikhik..

Zura said...

sharinginfoz - khayalan je...

Zura said...

bkn tipah tertipu kak..wahida tertipu...hehe..

akak doakan tuk sy..

Cikgu Den said...

kena tolak-ansurla kan. siapa cepat, dia dapat.

Miecyber said...

Lor.. den terpedayo akhirnya...

Tenaga Turbin Angin di Uruguay

chugie said...

cit, siot betul.. ingatkan ko betul2 buat tadi.

tp aku penah kena ra, dh tunggu parking last2 orang lain masuk parking yg aku tunggu tu, pastu buat tak reti je blah dr situ.. geram ko!

Zura said...

kalau org tue jenis bertolak ansur cikgu...kalau dia jenis sengal...

Zura said...

hahaha..lg sorang dapat d perdayakan...cite adalah rekaan semata...

Zura said...

ko pun tertipu jgak zie..kehkeh...sakit ati kan...aku kena masa kat mcd BRP...

velasrizal said...

dramatik sungguh cerita kamu & akhirnya aku tertipu dgn khayalan mu itu

MaMa CyDa said...

Mama mati2 lah ingatkan betul sketsa kat atas tuh. dalam dok tgh baca terdetik plak ckp hebat minah nih .. brani tul dia. sekali tu ..... eden kono tipu plak ... wahahahah

betul tuh zura, baik ngalah jeklah. buat baik dibalas baik, buat jahat dibalaslah ngan jahat jugak .. ye tak? ^_^

shahrul said...

hahahah..sempat lagi wat reka cite ye.. :p

Myra Jay said...

Heheee, ingtkan betul la citer td, mmg respek giler la leh dengan slamber cenggitu masuk parking.. :)

Tp yela kan Zura, kita ni girl, isau kalau bab2 cenggitu kan..

Zura said...

rase2 kalau buat drama..meletup x rizal...hehehhe

Zura said...

ala mama..gurau je..skrg nie ppuan ke lelaki ke jgnlah nk tunjuk hero...org skrg nie lain mcm jahatnye...xpsl2 kang kena simbah asid

Zura said...

hehe..tue lah shahrul..otak nie terus berkhayal...

Zura said...

tuelah MJ...sbb tue pk panjang kalau nk melawan2 nie...takut drg tue dendam...

ardinihumaira said...

hehehee... akak nakal.. cubit kat perut. erk? buleh tak? larikssssss

Zura said...

meh lah cubit dini...hahaha..