Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, April 5, 2011

Bila Fenomena Usop Mengganas

Assalamualaikum.....

Pict from google.....

Fenomena Usop Wilcha...syabas pada Mamat Khalid sebab berjaya wujudkan karektor komedi usop wilcha dengan gaya tangan yang menari-nari....kejayaan sesuatu filem mungkin bergantung pada hasil kutipan tiket....itu salah satunye lah....

Tapi pada aku...kejayaan tue boleh di ukur pada fenomena yang di cetuskan oleh pelakon itu sendiri....sebagai contoh HKLBR....gerak tangan watak Usop menjadi sehinggakan gaya dia jadi ikutan plak...

Dialog "kita bako aje" pun jadi ikutan....haish...kuat penangan dialog nie...sampaikan anak buah aku yang umur 3 tahun pun tahu buat gaya ngan dialog tue sekali....hahaha...walaupun kutipan HKLBR tak sampai RM8 juta...watak Usop Wilcha jadi ikutan...

Melekat terus nama Usop Wilcha....sedangkan nama dia Shy8 kan...kalau tak salah akulah....sebut Usop Wilcha baru orang kenal....tenggelam dah real name dia...tp tue pun satu penyumbang besar pada dia....

>>>Tak tengok ABPBH...tapi baru je tengok show Usop Wilcha ngan Johan kat utube...memang kelakar....
Blogger Templates

16 comments:

Ra-kun lari-laRIAN said...

a film can sometimes be so influential :)

Izzati said...

haha, mana2 orang angkat ucop wica.. i ingat awie yang naik.. suka dialek perak dia

sahromnasrudin said...

saya tak kenal dia..dia pun tak kenal sy hahahahahhaha

Miecyber said...

Sekarang di telah di kenali...

Serangga menu utama masa depan

d_LA said...

tu rrrr...thn dpn kene masuk percalonan ni usop wilcha..dia kuar trus tnggelam org lain..kuat tol penangan beliau ni

wahida said...

minat giler kat dia sekarang...
anak akak pun dah pandai buat tgn menari2 mcm usop wilcha tu...hehe..

Zura said...

itulah pengaruh filem rian...

Zura said...

tp bagus jugak org baru yg naik izzati kalau org tue ade bakat...

Zura said...

ye lah sahrom...xkenal maka xcinta..

Zura said...

atas dasar bakat dia melawak...okeylah tue miecyber

Zura said...

kahkahakh..betul dla..sejak HKLBR ade nie...rase pelawak yg lain tenggelam kejap..

Zura said...

mesti comel budak2 buat cm tue kan kak..

Redbloodsnow said...

TU LA KAN. SANA SINI TALK ABOUT SI UCOP NI...HEHEHE

Zura said...

hehe..nama usop jgak glemer..

amal said...

hehe.. suka dia.. kelakar gile. tgk muka pun kelakar abes haha.. tp bukan calang2 orang dia ni. keje ngn cmpany o&g. bukan senang tu :)

Zura said...

pangkat tinggi tue...dapt bini pun cantik wani...