Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, April 15, 2011

Abah Aku Pesan

Assalamualaikum.....

Abah aku pesan :
  • Mulakan dengan bismillah setiap pergerakan...
  • Hari jumaat pakai baju kurung....biar sopan...
  • Jaga nama baik keluarga...
  • Jangan melawan cakap mak....
  • Kalau nak pegi mana² bagitahu dia atau mak aku.....
  • Salam tangan orang tua kalau nak keluar....
  • Hidup jangan menyusahkan orang lain....
  • Jangan mengeluh....
  • Jangan merungut setiap apa yang di turunkan pada kita...
>>>Itulah pesan² abah aku....tapi pesan mak aku lagi banyak kot...sebab ppuan nie kan memang suke bercakap...nanti aku bagitahu pesan mak aku pulak ye...hehe....
Blogger Templates

12 comments:

Joy said...

sentiasa cuba igt / ikut pesanan org tua ;)

wahida said...

insyaAllah..mmg berkat kalau hidup sentiasa dgr cakap mak ayah..

b a m b a m ' s said...

arwah ayah CB lak pesan...

Biar tak lawa.. asalkan PANDAI!

ahhahahha.. nak kata anak dia ni huduh ke aper??

Miecyber said...

Kalau mengeluh, rezeki jadi mahal..

Fakta Menarik Tahun 2011

d_LA said...

best bila ayah bg pesanan kan..dla terbaca yg mak bg pesanan dulu rupanya..hehe

Zura said...

yup joy..selagi drg ada...bile drg dh xde...kite xkan dgr lg pesan2 cm nie..

Zura said...

insyaallah kak...berkat itu penting..

Zura said...

hahaha..lawaklah CB..maksud pesan tue mendalam sbnarnye...

Zura said...

tuelah miecyber..sbb tue bapak sy pantang klau ktorg mengeluh...

Zura said...

terase di sayangi kan dla bile sesiapa je yg pesan itu ini...

Redbloodsnow said...

Ya'ALLAH kak zura. zie tetiba teringat kat arwah ayah. arwah ayah zie pun pesan yg lebih kurang gnie gak :( missed him so much...Al-Fatihah utk arwah ayah zie

Zura said...

al-fatihah untuk ayah zie...