Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, April 12, 2011

Segmen / Kalau Aku Ada Bakat Aku Nak Jadi Pelukis & Penulis Novel

Assalamualaikum....


Dapat jemputan dari CB untuk sama² berangan macam mat jenin...hehe..kekadang best jugak nak tahu ape orang impikan....sebab tak sume benda yang kita nak kita akan dapat...kalau tak..tak delah nama nye berangan...

Segmen anjuran CB nie menarik aku untuk bgth satu kampung ape yang aku nak jadi kalau aku ada bakat...hehe...tapi ape yang aku nak jadi nie...ade lah sikit bakat dalam diri aku cuma malas nak di asah jadi tajam....

Okey....aku nak memulakan karangan sekolah nie....nanti cikgu CB nak check...hikhikhik....

************************************************************

Aku suka melukis dan menulis....bakat melukis dan menulis tidaklah ada sepenuhnya dalam diri aku...tapi aku bukanlah tangan kayu sangat pun....memula aku cita pasal aku nak jadi pelukis dulu erk....memang dari kecik aku suke melukis....tapi aku tak penah ambik kursus melukis ke even masa sekolah menengah pun aku tak ambik pun subjek melukis....aku hanya suka melukis untuk kepuasan diri sendiri je...pantang nampak lukisan cantik aku akan cepat² capai pensel 2B, eraser ngan kertas kosong...teruslah aku dok tenung² gambar tue untuk mulakan dari mana....aku hanya reti meniru dari gambar je...tapi bila lama kelamaan aku boleh melukis hanya dengan imagine dalam kepala je...tapi sayangnya peluang itu aku gunakan masa aku menganggur lepas SPM...lepas tue aku sambung study dan terus malas nak melukis....tapi kat hostel ade jugak aku melukis....aku melukis gambar dari katun komik Ujang...lukisan femes masa tue dari pelukis cite "Aku Bukan Blues"....pelukis yang aku suka ialah Tony Wong...pelukis komik cina...korang kenal tak dia nie...aku melukis based on dia punya komiklah....cantik lukisan dia....

Selain nak jadi pelukis aku nak jadi penulis novel...hikhikhik...kalaulah aku dapat jadi penulis novel pasti aku glemer u...hehe...aku tak tahu nape aku suka create satu cite untuk di jadikan cerpen atau novel...almaklumlah budak sastera...aku dulu ambik subjek sastera tapi tak penah score pun...hehe....SPM pun cukup makan je tapi credit...mungkin sebab aku suka bermain dengan perasaan kot..tue yang minat nak jadi penulis tue...tapi sekarang aku sudah pun jadi penulis...penulis blog....hahaha...jadilah tue....penulis feveret aku Mursyid Awang Ramlee (betul ke nama dia erk)....dia nie memang suke buat cite thriller...aku dah baca novel dia MANDATORI...novel ADAM aku baca separuh jalan je....memang betul² thrill lah cite dia....siap aku boleh bayangkan kejadian tue seolah² berlaku kat aku je....

************************************************************

>>>Rasa² lebih tak 100 patah perkataan....cukuplah tue...okey cikgu CB...anak murid dah buat karangan bacalah erk...:D
Blogger Templates

35 comments:

.: iEyLa :. said...

waaahhh...gudluck kak...

pssttt: lukis pix ieyla la kak..hihi

Sharinginfoz said...

lukis le paling tak suka, memang tak jadi betul

b a m b a m ' s said...

wahhhh~! kita pon suka tekap komik! ahhahaha.. bakal penulis novel cinta lar nie ek.. try lar buat satu cerpen kak.. nak baca gak!!

LULUS ek..lebih 100 dah nie! ahhaha

AngahSayang2314 said...

karangan kalau bab merapu meraban leh la hehehe

Aishah Rahman said...

I wannabe a writer too. Well, good luck for your future undertakings. :)

Aishah Rahman said...

and yes, gambar comic you tu sgt comel!

solo molo said...

nak novel satu !!!~


http://nikaviolet88diary.blogspot.com/2011/04/segmen-kalau-aku-ada-bakat-aku-nak-jadi.html

d_LA said...

kita sama la zura..part melukis mmg smpai skang xleh tinggal..novel RAM mmg wajib baca..cite ADAM dan MANDATORI tu sgt2 la thrill..giler best!

velasrizal said...

tony wong yg lukis alam perwira tu kan

Proton Satria Neo Supercharged 2011

Zura said...

alamak ieyla..takut jd lain plak gambar ieyla kang...kihkih...

Zura said...

sharinginfoz - sy pun lukis2 mmg xterus jadi tp sbb nk kan kepuasan kan...terus jugak melukis...

Zura said...

kehkeh...xreti sgtlah CB nk buat cerpen...xde idea nk tulis...

Zura said...

hehe..samalah kite angah..karangan kekdg lari dr tajuk..

Zura said...

thanks aisyah..

Zura said...

gmbar comic yg atas tue ke aisyah..itu org lain lukis..tp mmg comey...:D

Zura said...

solo molo - belilah kat kedai..hehe

Zura said...

waaaaaaah..selera kita samalah dla...hikhikhik..tp dla lg reti melukis..

Zura said...

yup rizal..kenal pun...suke sgt lukisan dia...mmg cantik2 belaka...

wahida said...

gud luck!!
kalau akak, mmg surrender bab melukis bagai ni..

ardinihumaira said...

kalo dni, teringin nak jadi permaisuri raja? miahaha gurau je

Zura said...

mmg kak..kekdg surender kak tp sbb nk bende tue jadikan...buat smpai boleh..

Zura said...

permaisuri raja..waaaaaaaah..tinggi angan2 tue...

('',)kapie_art'sLover('',) said...

hai3.. singgah dari segmen cik bambam tu.. hehe... semoga impian tercapai.. hii...

jom tgk kite nak jadi ape pulak...

www.kapieartslover.blogspot.com

Zura said...

hehe..thanks atas ucapan tue..nti kite terjah erk..

amal said...

wah pandai melukis rupanya dia. wani paling tak reti melukis. tangan keras macam besi! haha

Zura said...

blehlah sikit2 wani...xdelah cantik n sbijik pun..

Redbloodsnow said...

hehehe..segmen ni dh mcm tulis esei time spm je..hikss :D

Mama Sohayl said...

Ramlee Awang Mursyid laa yang...Hehehe...Acik pun minat kat dia. Setiap novel dia tak tinggal..Paling best yg novel ade watak Adelia Mustapha tu..Ape tah nama novel tuh. Siap berangan nk bg nama ank pompuan Adelia lagi dulu2..Huhuhu....

Zura said...

tuelah zie...tp sbb suke menulis..akak joinlah..hikhikhik..

Zura said...

ramlee awang mursyid erk..hahhaa...tue yg sy konpius tue...kata minat tp nama pun lupe...malu tul...

Aishah Rahman said...

Yup! Gambar komik yg atas tu. I ingat u lukis sbb I need someone tp draw me.. Hahaha

Aishah Rahman said...

@Mama Sohayl novel tu tajuk dia Satu Janji. If I'm not mistaken. Love this writer. Ramlee Awang Mursyid's novel is the only malay nvel that I bring to London.

Zura said...

hehe...gambar tue kiutkan aishah...

Aishah Rahman said...

Totally cute! hehe

zacky ~786~ said...

waaa gud luck ~