Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Sunday, April 24, 2011

Bila HR Buat Silap

Assalamualikum....

Bulan lepas HR aku tersilap kira balance annual leave aku....bila aku tengok je balance cuti aku...terus otak aku refresh balik...napa cuti aku tolak 3 hari...sedangkan seingat aku aku baru je ambik cuti 2 hari untuk 3 bulan masa tue...

Pikir punye pikir.....dan yakin punya yakin....aku yakin memang aku betul....HR aku silap....so aku pun terus lah check ngan HR aku....cuti tue...even one day pun sangat berharga.....tapi aku tak delah terus jerkah HR aku.....sebab HR aku tue pun kawan baik aku jugak....

************************************************************

"Lin...aku nak check cuti aku"....HR aku pun bagilah aku tengok buku rekod cuti kat aku....
"eh....7hb nie aku cuti ape erk..."aku kebingungan sambil berpikir...
"ada...ko cuti sebab nak repair kete"jelas HR aku sambil belek-belek form cuti...
"repair kete...???"lagi aku bingun....dalam masa yang sama borang cuti dah ade dalam tangan HR aku...
"eh...bukan ko lah zura...faizah rupanya..."HR aku terus ketawa sambil say sorry....
Aku pun sama-samalah ketawa....
"ish ko nie...satu hari pun bermakna tue..."

************************************************************

So kesimpulannye di sini....setiap manusia melakukan kesilapan....dan tiada satu manusia yang sempurna dalam ape jua yang dorang lakukan....sebagai manusia kita haruslah sentiasa baiki kelemahan itu....
Blogger Templates

7 comments:

velasrizal said...

sbb tu kita kene cek btol2 kan

Joy said...

apa yg hak kita mesti dituntut.. hehehhe

Irtiyah said...

salam

betul, saya setuju. Tambahan lagi takut juga kita yg tersilap ...jadi x de la termalu nanti bila kebenaran dah terbukti. :)

shameel Iskandar said...

tidak ada manusia yg tak pernah buat silap dan salah. silap dan salah yg berpunca dari lupa bukanlah satu kesalahan, cuma perlu diperbetulkan bila tersedar.


Cuti mmg amat bererti, nasib baik saya jadi cikgu jadi banyaklah cuti saya. heheh

Myra Jay said...

Seb bek p chek :) Myra fhm ler sbb Myra pun bhgn HR nieh :) Tp yela manusia xterlepas dari melakukan kesilapan kan :)

~aSHa~ said...

dia kena selalu ckp 'im sorry mcm amir rajalawak tu'

Redbloodsnow said...

hahaha...klo zie di tempat akak pun, akan kebluran..hikss :D