Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, April 27, 2011

Berapa Kualiti Masa Kita Bekerja

Assalamualaikum....

Tetiba aku teringat bos aku penah cakap..."kamu pegi toilet pun berbayar tau"....ish...abis kalau cam tue kena punch lah waktu nak pegi toilet....baru boleh kira exactly masa kita concentrate keje...aduuui...tak pun tak payah membuang lah cam tue....

Ala bos aku nie...itu pun nak berkira....abis cam mana kalau staff yang datang awal atau balik lambat sebab keje....haaah kiralah boss....boleh cover ngan masa pegi toilet ke...berborak ke...atau ape-ape je lah....

Aku cakap pasal diri aku lah erk...tak kan nak cakap pasal orang lain punya keje...aku bukan tahu pun orang lain punya keje cam ne.....aku start keje pukul 0815....sharp pukul 0515 aku cabutlah...itu pun kadang² lebihlah dalam 2 3 minit....hehe...nak kira ke...

0815
  • Sampai opis
  • Bukak PC...pastue tengok blog, nuffnang, HB, email, chatting atau FB
  • Bagi keje kat despatch
  • Eh eh tak best plak buat keje tak dgr lagu...bukak Era.fm online
  • Pastue...eh eh aku nak tengoklah blog kengkawan
  • Ish malas plak lah nak blogwalking...buat keje yang guna PC...nanti tak delah nampak nau aku tak de keje
  • Adduuuiii...penatlah.....eh rasa nak terkucillah....alamak toilet ada orang plak
  • Tak pe sementara tue aku bukak FB atau Nuffnang nk tengok duit aku masyuk tak..kehekehkeh
  • Okey toilet tak de orang...dah settle urusan dalam toilet
  • Ambil tisu lap tangan sambil tue borak ngan member receptionist
  • Bosanlah borak...baik aku buat keje
  • Alamak malasnye nak kebak fail...hilangkan stress...sambung blogwalkinglah....reply komen mber fb ke, chatting ke
  • alamak perut lapalah plak...kena basuh sudu nie....sambil tue singgah tempat receptionist borak lagi...hehehe
  • Tak boleh jadi nie...menyanyi dah perut aku...jom b/fast
  • Sambil buat keje sambil makan
  • Bosanlah buat keje...jenjalanlah kat bawah (marketing)
  • Bawaklah kertas pape konon² ada keje kan...padahal pegi usik kawan melatah....gelak sakit-sakit perutlah kat bawah
  • Agak-agak rasa cam lama sangat naik atas sambung keje
  • Buat keje....tak sedar nak rehat dah
  • 1 jam rehat....itu pun bukan sharp pukul 2 masuk
  • Sambung keje......bosanlah...buat entry plak padahal tak de idea dah nie...merapu pun tak pelah janji berupdate
  • Sambung buat keje....alamak nak pegi toilet plak
  • Borak lagi ngan member receptionist
  • Sambung buat keje.....sambil blogwalking
  • Laparlah petang² nie...pegi cari makan kat pantry
  • Borak lagi ngan member receptionist
  • Sambung balik buat keje sambil blogwalking
  • Eh hauslah...minum jap
  • Sambung buat keje sambil blogwalking
  • Eh eh dah nak baliklah
  • Mula tak tentu arah.....kemas-kemas meja
  • Lagi 5 minit nak balik....shut down PC..handbag naik atas meja
  • Terus cabut....
Cubalah kira bape banyak masa yang betul² kita buat keje...tapi kalau hujung bulan atau keje banyak aku tolak tepi berborak....bila bizi tahap gaban aku memang tak toleh kiri kanan dah....member bercakap pun angguk-angguk je....inilah realiti seorang staff macam aku....
Blogger Templates

10 comments:

Arief Arf said...

sebenarnya time pergi toilet la paling best. dibayar gaji untuk melepas.. hahaha

AngahSayang2314 said...

wahhh banyak berborak & bw yer hehehe tak pe2 bagus2

Ardini Humaira said...

hehe.. bestnye akak kerja :)

Redbloodsnow said...

psttt..klo mcm zie..actual start kerja jam 8:30am..tp start buat kerja seawal 7:30am...menyampah taw.

pastu klo zie "tangkap ular" kejap...sure ade je suara sumbang miss dictator soh buat keja..pui. dia ingat zie robot agaknya tok

tp dia sendiri boleh plak berborak heee hee haa haaa. sakit hati taw zie.

ieda said...

hahahah betul tuu dik
akak pun dtg awal kerja 7.30 dah terpacak kat sini .. tapi mule2 bukak blog BW jap ekekek
pastuu baru ada mood nak buat kerja .. sambil2 buat kerja BW .. ekeke teruk kan ..
haa baru ada fun .. kalau buat kerja stress je x enjoy ler ekekek :)

sibbbb baik bos akak baik :))

jinkamen said...

salam...

bagusnye dapat pekerja camnih kan :)..hahaha..

maszmadi said...

lebih kurang jerk kat mane2, orang keje kat kaunter pon ada borak2 n lari2 jugak kan.. x kan nak keje jerk, penat wooooo.....
yang penting keje siap.. kan

アヌム ちゃん~~ said...

rasanya kalau nak keje btul2 rasa berkualiti, masa kje jgn tengok internet kot kan.mesti boleh focus buat keje..sebab internet ni, tengok berjam2 pun rase sekejap je..huhu~

sarah mohamad said...

last2 tak buat keje langsung. hiks

Sharinginfoz said...

part nak balik memang seronok