Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, April 1, 2011

Short Story Hari Ini

Assalamualaikum....

Petang nie nak buat short entrylah...

Gaduh

Semalam masa nak balik...kitaorang ternampak satu pasangan bergaduh...member aku nampak yang si lelaki tue lepuk² muke si perempuan....tapi ape yang ktorg nampak muke perempuan tue macam senyum je sebab masa dorang bergaduh tue ade kakak opis aku lalu nak balik...agaknye ppuan tue malu kot....yang si lelaki tue rampas kunci dari ppuan tue...lepas tue... nie memang aku nampak sendiri...lelaki tue tolak ppuan tue paksa naik kete...tolak bukan dengan lembut atau kasih sayang tapi dengan kasarnye...aku rase cam nak pegi lempang je lelaki tue...lepas tue dorang pecut...laju beb lelaki tue bawak kete sampaikan aku rase dia tak ingat langsung keselamatan ppuan tue mahu pun diri dia sendiri...yang pasti aku tak tahu ape hubungan dorang....kalau pakwe makwe...erm...tak payahlah buat laki cam tue...even salah ppuan tue pun tak payah lah nak berkasar depan orang...nampak nau salah lelaki tue sebab ppuan tue macam tak melawan....dia macam nak cover malu....

Sedih

Ari nie radio Era mengimbas kembali arwah Din Beramboi sempena setahun pemergian beliau....so maka dengan itu dorang mainkan semula drama sebabak dan sawancara....memang tergelak²lah aku mendengarnye balik...aku rase belum ade lagi pelawak yang boleh jadi macam Din Beramboi...lawak dia spontan dan aku setuju dengan Pak Nil bila dia cakap otak Din Beramboi nie sentiasa berjalan untuk berlawak...tapi sayangnya dia betul² di kenali setahun lebih sebelum meninggal dunia...walhal dia berada lama di dalam industri hiburan nie....lagi sedih bila suara Pak Nil di sulami dengan tangisan dan sebak bila teringatkan arwah...aku yang mendengar nie pun sebak jugak...ada sorang pendengar tue call pun dia turut menangis...tak tahan....betapa pemergian dia di ratapi oleh peminat²nye...honestly aku cakap...kalau pepagi mood kite tak bape baik kan melainkan dapat mimpi indah...tapi bile dengar celoteh dia ngan Pak Nil terus aku rase mood jadi okey sebab dia buat aku ketawa ngan lawak dia....terutama sekali ulangan segmen sawancara ngan drama sebabak sebab aku selalu miss segmen nie...al-fatihah untuk arwah....

Beg Coach

Semalam tengah aku dok pikir² pasal beg coach tue kan tetiba aku bertanya kat adik aku...

"ko nak beli tak beg akak baru beli ari tue"...
"beg ari tue...kan ko baru je beli"....
dengan seribu sengih aku jawab..."memanglah...sebab akak ade aim lagi satu beg lain...kehkehkeh..."
"eeeee"...jawab adik aku...terus aku gelak besar sebab dia malas nak layan aku...
Blogger Templates

14 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..sedih kot..dgr jugak era pg td..
last bukak lagu lagenda..
ermm..beg Coach pe cer kak??beli2..haha

atty's said...

kesian perempuan tu andai itu suaminya ..kalau belum jadi suami , baik tinggalkan je.

lagi satu,pasal era..kty dgr gak..sedih..nangis2 dgr..huhuhu

pasal beg coach.rembat je lah zura..kang org lain amik kang.lagi tak tido mlm

wahida said...

paling benci lelaki pukul pompuan...huh!!

amal said...

haha ni bukan short story ni.. dah jadi macam karangan berjela2 ehehe..

cerita 1:
eeeee jahatnye laki x guna tuh. kurang ajar je. ngn perempuan beranila nak lepuk2. bodoh tul. huh x ske lelaki macam ni! pd si ppuan, tinggalkan aje laki camni! huhu emo

cerita 2:
ermm.. x penah layan lawak2 din beramboi actually. tapi wani tahu dia mmg ramai peminat. semoga dia tenang di sana..

cerita 3:
haha.. cemana nak buat nih. grab ajelah! nnt gilir2 pakai ngn beg yg dah ada ehehe

wah, komen pun turut panjang berjela ehehe

Firdaus Kasim said...

wahida : itu namanya lelaki dayus.. hindari lah lelaki yg panas baran..

Ini bukan April fool ok
Ubi kentang berbentuk manusia bogel

@e_da said...

ruginya tak dengar era pagi td.. sebab pepagi selalu dgr celoteh KE dan SY.. huhu

Zura said...

beg tue nti2lah ieyla..mcm tgh bersabar nie...

Zura said...

tuelah kty..kalau bkn hband n wife mmg patut tinggalkan...

sedih sgt...cepat je masa berlalu

rembat kty..??hikhik..tp lately nie lena je sy tido kty..

Zura said...

betul2 kak..xsuke lelaki pukul ppuan even bini sekali pun..

Zura said...

ye lah wani..xperasan menaip td...

banned itu lelaki...

lawak dia spontan wani..blm ade sesapa yg dpt jd cm dia...

grab aje..waaaahh...kena pk dulu nie

Zura said...

sokong tue firz...dayus itu lelaki..

Anati Soki said...

semakin banyak lelaki dayus zaman skrg.. haaaaish

Zura said...

oooo..ye ke...sy mmg selalu dgr era..try jugak dgr sinar tp ntahlah..tp kalau malam suke jgak dgr sinar sbb byk lagu2 rock dulu2...

ardinihumaira said...

isk jantan jenis ape la cemtu huhu