Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, August 15, 2011

Ingatkan Ceriteranya Sudah Habis

Assalamualaikum.....

Pada entry lepas....dengan rezeki yang di berikan aku dapat jugak merasa satay...klik Akhirnya Ceritera Sate Sudah Berakhir (bila aku tengok tajuk tue...aku terfikir...ape bendalah tajuk aku tue...bape banyak word akhir daaaa).....

Alhamdulillah ari sabtu aku masih dapat merasa nikmat sate nie lagi....adik aku pegi beli atas arahan aku...kwang kwang kwang....hulur air liur je....sate kali nie beli kat kampung sebelah kampung aku je....sangat murah dan puas hati dari sate yang ari tue.....

Kat mana lagi boleh jumpa sate satu cucuk RM0.30....kalau dah murah surelah kecik kan...size sate nie sama je ngan sate sebelum nie yang aku makan tapi sate sebelum nie harganya RM0.60...kuah kacangnya pun sedap lagi yang ini....

That why aku cakap memang puas hatilah....dulu aku suka sate kajang Haji Samuri...tapi lately nie dah macam tak sedap lah...macam tak masak je bila makan....Sate Subang yang kat Kuang pun boleh tahan jugak tapi mak aku cakap dah tak sedap.....

Aku daptlah makan tujuh cucuk itu pun atas kecek-mengecek kat mak ngan adik aku...hehe...tengok dorang tenung je sate tue...ape lagi aku rembatlah tapi mendapat keizinan tau...nak kena cepuk main rembat je.....

Jomlah tengok gambar....


Sate dulu aku snap bungkusan dia je kan...tapi kali nie....sate yang masih dalam plastik...


Nasi impit nie RM1.00...nie size yang kecik punye....

Kekadang aku hairan kenapa orang tak suka sate...hahaha...lantak lah kan...selera masing²....ape lah aku nak hairankan...kalau dah sume selera sama je....tak varietylah plak masakan kat dunia nie kan....asik² itu jeeee.....

Nape aku suka sangat sate :
  • Sebelum bakar daging ngan ayam tue di perap ngan rempah²nya.....
  • Cara makan yang mencabar....menggunakan lidi...lidi nie kalau tak jaga betul² mahu tercucuk mata....
  • Lepas tue kena cicah ngan kuah kacang....lagi pedas kuahnya lagi kaaaw....
  • Selain tue kalau sate dah abis...nasi impit ade lagi...boleh je makan nasi impit ngan kuah kacang....
  • Lastly..dah memang aku suka kan...tak tahu nape aku suka sangat...

~ zura ~

38 comments:

アヌムちゃん said...

sateeee..sedapnyaaaaa

.: iEyLa :. said...

huhu..misi akk da berjaye...
ieyla xdpt lg misi tuh..hihi

Joy said...

suka stay daging..mkn byk2 pun x muak..yummy

Salwa said...

wah..30 sen je??beli katne?

atty's said...

salam zura..

kty yg duk area kajang ni pun dah tak makan satay samuri ..sekrg beralih arah ke satay uk..

'rudy Tensai' said...

cara mkn yg mencabar? hahahaaha betul gak gelojoh sgt leh terteln lidi...

onniey84 said...

aduhaii terliur oni tgok satay tu.. oni pun suka satay ;)

Zura said...

so nyum2 anum..:)

Zura said...

ada rezeki dptlah tue eiyla...

Zura said...

a'ah...sate daging lg manis...

Zura said...

sate hj samuri tue dh xsedap cm dulu kty...

Zura said...

th pun rudy..jgn gelojoh2 makan..hehe..

Zura said...

oo..ye ke...boleh semeja nie..

Zura said...

a'ah 30 sen je salwa..kat kampung kubu gajah nie haah...

~aSHa~ said...

tension kalo gi makan sate, kedai tu tak sediakan timun...

sbb timun kan meneutralkan balik asid ke apa yg ada dlm arang bakar sate tu....

Myra Jay said...

Myra suka giler sate tp atas sebab2 tertentu kena elak makan dulu ayam & daging..huuhuh

zh-ena said...

klu kuah kacang tak abis aku akan simpan dlm fridge, pg esoknya aku buat cekodok cicah ngan kuah kacang, mmg sedap

wahida said...

sampai sekarang tak suka sate kajang samuri tu...tak sedap, kuah kacang tak feel dan sate dia mcm tak masak...

suka sate tepi jalan...lagi besh!!

Zura said...

betul tue..timun, bawang ngan ketupat mesti nk kena ada...baru uummmppphhh...

Zura said...

xpelah myra..tuk kesihatan...

Zura said...

itu pun sedap jgak tue na...

Zura said...

a'ahkan kak..xmasak..baik lg kedai tepi jalan tue...

iMBobo said...

tadi berbuka dgn sate juga :)

deqlis said...

wah murahnya sate 30 sen sedap pulak tu....sate kat sini 60sen klu nk yg sedap 70sen....mmg sedap takde kulit2x..

p/s: a'ah kat new wing..:)

Ya ALya said...

ya meamng hantu satay......hehehehehehe......

~AmyLiana86~ said...

akak mmg menjeleskan amy..huhuhuhu..nk jugak..huhuhu

[sutera kasih] said...

skrg ni sate dh mahal..hoho
kt sini susah nk carik sate sodap..

GnieSyazni said...

amboi..sedapnye..nak sikit =)

norhaizan said...

nor pun suka sate jugak kak zura..boleh geng la macam ni..tapi time puasa ni belom lagi berkesempatan makan sate..sbb mcm risau kalo yang di jual di pasar ramadhan tu tak sedap..huhuhu..

raya ni jemput la beraya di rumah, every year mesti mak abah tempah sate..sedap tau..mesti kak zura suka nanti..(*_^)

Zura said...

ish jeles IMBobo...

Zura said...

murah mmg murah...tp keciklah..standardlah kan..

Zura said...

wow...hantu satay ye Ya..

Zura said...

hehe..jom kite g beli sama2 amy...

Zura said...

ye lah yan..brg pun dh naik..

Zura said...

dah abislah gnie...dlm perut...hhe..

Zura said...

alahai...napelah jauh sgt...ari tue dla pun ajak dtg umah makan sate..hikhikhik...

Ardini Humaira said...

lama tak pekena satay sejak puasa ni. pagi raya jamu satay pon sodap :D

Zura said...

jgn lupekan akak tau dini kalau mkn sate tue..