Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, August 5, 2011

Menu Orang Bujang

Assalamualaikum.....


Nasi lauk sambal tahu + kerabu mangga + kuih karipap + kuih cili api....

Alahai senangnye hidup orang bujang....hehe...beli kat bazar pastu buka makan....ada tak pun kalau dah boring ngan lauk hari² barulah masak sendiri....tapau dari rumah mak aku...masuk dalam bekas...campur ngan kuih sekali 4 ketul....bila azan je terus ngap....alhamdulillah kenyang....

>>>Puasa kali nie aku kurang selera makan sikit tapi paksa jugak makan nasi....

~ zura ~

20 comments:

INTAN said...

wah! sedap gak nih...huhuu..ok la tu? menu orang bujang pun xmembazir.. =)

Amy Syaquena said...

Simple but menyelerakan, bulan pose ni tengok apa pun berselera tapi cuba kalau dah sampai berbuka , air juga yang pertama di cari..


*jom singgah di belog saya dan jemput join contest SR*
http://www.sinarraudah.com/2011/08/contest-juadah-ramadhan-dan-ucapan.html

.: iEyLa :. said...

huhu..bole jgk tapau dr umah mak..
ieyla ni hari2 la tapau dr kedai..hukhuk

zh-ena said...

ko kena byk mkn ra..kurus sgt hang tu la nie..jom tukar badan ngan aku nak hehehehhehehe

saya_arief said...

sedap tuu..

Myra Jay said...

Sedapnya kerabu pelam..

Akak tak lalu makna?? Camne nak tambah berat badan nieh..?? heheee

amal said...

makan simple simple je. yang penting perut kenyang :)

[sutera kasih] said...

sedap tu...simple2 tapi tu lg sedap hehe

kerabu mangga...slurppppp

Zura said...

xkesahlah kan intan jnji xmembazir..

Zura said...

a'ahkan amy...tgk biskut pun boleh selera...hahaa..

Zura said...

umah mak akak dkt eiyla..tapau jelah..gunekan kesempatan yg ada...hahaha..

Zura said...

hehe..kalau ko boleh jual lemak ko na...aku nk belilah..hahah.

Zura said...

nak ke arief...hehe..dah abislah..

Zura said...

feveret akak tue kerabu pelam myra...tuelah..cm ne nk tambah berat badan cm nie..

Zura said...

hehe...yup perut kenyang teramat sgt malam tue..alhamdulillah..

Zura said...

yan pun suke kerabu mangga jugak erk..sedap kan kerabu mangga...

Redbloodsnow said...

eee nampak sedappp..glupp gluppp

Ardini Humaira said...

kak..
menu dni kerang masak merah ja hehehehe :D

Zura said...

bolehlah zie..asalkan kenyang..

Zura said...

kerang masak merah...kerang sambal ke..??