Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, February 28, 2013

Char Kueh Tiow vs 3 Layer Tea iCafe

Assalamualaikum....

Semalam pergi cari barang kat Saujana Utama...mak aku nie lah...suke benau dia ngan hanger...berlambak² hanger kat umah aku....asal beli je katanya nak cari yang lagi besar...senang bila jemur cepat kering....tapi kali nie nak cari yang ada sepit....okey ikutkan saje lah....

Lepas dah lepas gian mencari hanger...macam biasalah makan tue wajib untuk memberi tenaga....kali nie makan yang ringan² je...tak macam sebelum nie...makan nasi....mak aku ajak makan char kueh tiow kat iCafe...kata adik aku Seha sedap....


Nielah dia...empat² orang order bende sama...bolehlah rasa dia...tapi tak pedas even dah letak cili jeruk pun....ngancam ko....

Assalamualaikum....


Haaaaaaaah...ada pun air 3 layer kat kedai melayu nie....so empat² mintak air yang sama....tapi pelik sebab gula merah bawah tue warnanye hijau....ada ke gule merah kaler hijau....


Ini 3 layer kat kedai mamak ari tue...sedap lagi kat kedai mamak....tangan mamak jugak yang menjadi...


Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB


~ zura ~

18 comments:

Cik Syida said...

nampak sedaplah char kew teow tu. nyum2.. :)

Sidratul Muntaha said...

ade je gula merah dia kaler ijo
letak pandan kot?
ke molasess
aku pun lupa nama dia

Nafira usof said...

bagusnye mak awak.. bagi cadangan nak makan kat mana~ mesti mak awak selalu berjalan kan~ tu yang boleh tau makan kat mana best~

~AmyLiana86~ said...

tula..mamak sdp bab air..bab makanan kureng..roti canai best la..hehe

ISs said...

wahhhh...sedap nya...
done follow u...


Jom ke sini :

Latest : Kilang Helikopter Terbesar Dunia
Update : Keretapi Ferrari
Menarik : Garaj Di Ruang Tamu Condo
Popular : Gua Ais Terbesar Dunia
Pelik : Ombak Membeku Secara Tiba-tiba
Seram : Kuasa Air Membelah Jalan
Confius : Tasik Garam Warna-warni
Meletup : Kolam Terapung Di Tingkat 24
Meriah : Al Quran Terbesar Dunia
Mewah : Masjidil Haram Menjelang 2020
Lawa : Konsep Stadium National Jepun

Dan Banyak lagi di Green Life..

zarena heeney said...

tu kena pggl gula hijau kehkehkeh

ieda immi said...

sedap nyeee tgk air 3 layer tuu menarik sungguh zura ;)

Nens Collection said...

Dua2 sy suka..mmg meleleh air liur ni..slurrrpppp

Myra Jay said...

Kot mana pun bab2 teh2 ni kedai mamak gak yg best kan :D

Zura Zue said...

nmpak sedap tp rasenye kecewa sikit...

Zura Zue said...

eh ade erk ayu..letak pandan kot..

Zura Zue said...

boleh nafira..kekdg dia lg advance dr kite..hikhik..

Zura Zue said...

mamak kalau teh tarik mmg ngancam..

Zura Zue said...

thanks iss..

Zura Zue said...

ye ke na..

Zura Zue said...

mmg menarik kak ieda...tersampuk jgaklah sy ngn air three layer nie...

Zura Zue said...

hehe...betul tue nens..

Zura Zue said...

a'ah myra..tangan mamak jgak yg menjadi...