Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, January 19, 2012

Mengantuk Semasa Memandu

Assalamualaikum....

Sapa suka memandu kete laju²....best ke pandu kete laju²...??pada aku adakalanya boleh hilangkan stress...atau macam tengah marah kekadang aku pandu laju je..pernah sekali marah punya pasal aku bawak laju² pastu kena marah ngan kakak aku...hahahha..padan muka aku...

Kelemahan aku kalau memandu kat jalan raya nie...bila jalan lurus...jangan kan tengah memandu...kalau aku dok jadi penumpang pun confirm aku boleh tertidur....sebab tue aku cukup lemah kalau bawak kete lalu highway....

Memula mata tue memang segar bugar tapi bila di suruh memandu jalan lurus confirm mata boleh kuyu....itu juga satu kelebihan kat aku....bila highway orang mesti tak kan bagi aku drive sebab takut aku mengantuk....

Baru² nie aku kena memandu kat highway....masa tue nak pegi ke Langkawi...pegi naik kete je...abang aku mintak aku drive sebab mata dia dah berbayang...kenalah aku drive...kesian plak kan kat dia...cara hilangkan ngantuk....

  • Nyanyi kuat²....nyanyi dengan penuh penghayatan....nyanyi dengan suara yang lantang tapi jangan sampai orang lain terjaga....macam mana tue...??
  • Kalau kat highway tue kan sepanjang² tue ade signboard kan...baca signboard tue kuat²....even dia tulis word 'exit' sekali pun....
  • Sesekali tegakkan badan untuk melegakan urat saraf badan...rapatkan badan ke stering...ambik masa dalam beberapa minit memandu macam orang rabun....
  • Abang aku cakap minum redbull atau power root boleh segarkan badan tapi aku tak minum pun....sebab masa pegi Langkawi tue abang aku yang banyak drive....
  • Jangan bagi orang sebelah tido....ajak dia berborak sama....supaya tidak kesunyian semasa memandu....mesti tensen orang sebelah....hehe...kasi dera sikit....
>>>Itu je kot....lagi slow aku drive lagi cepat mata aku mengantuk...adusssh....

~ zura ~

5 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..nak ilang ngntuk jangan bukak aircond pastu tutup tingkap rapat2 kak..haha

zh-ena said...

aku klu terlelap time drive nie time aku tgh preggy mmg aku bwk keta selalu la mengantuk..mmg bahaya..

lama tak jeguk blog ko..bz la ra..

amal said...

penah hampir terlelap masa drive dari lumut nak balik kl. sebab tak tahan sangat, stop kat rnr tido.. org tgk pun tgkla ehehe.. pastu beli kopi 2,3 tin...

Redbloodsnow said...

haa zie selalu bertabiat gnie. time balik kerja selaluuuuu aje menyangap² time driving. semlm tu mmg mengandung giler. dan dan lg kena stick dlm jammed...bertambah pening kepala tahankan ngantok.


adoiyaiii..hehe

CHU MAJORFLAVA said...

hehe..office collegue chu ada yg tumpang balik sama,jadi x la rasa mengantuk & rasa cergas skit sebab ada kawan sembang.