Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, January 20, 2012

Sweetnya Muka Dia

Assalamualaikum.....

Eyka Farhana....

Sapa kenal pelakon cilik nie....dia nie pelakon baru....sweetkan muka dia....pertama kali aku tengok dia berlakon cita "Sejadah Kaabah"...memang lakonan dia nie bersahaja dan begitu berkesan....pandai dia bawakkan watak anak yang baik tapi degil...

Dalam cite tue dia anak seorang penjual nasi lemak lakonan Eja....anak yatim yang mempunyai seorang abang dan kakak...anak bongsu yang suka membantu ibunye....tapi dia seorang yang degil dan sentiasa bertekad untuk membantu ibunya...

Ending cite tue dia meninggal dunia sebab kemalangan masa jual nasi lemak....tapi sebelum dia menyertai pertandingan esei dan menang dan dapat duit RM5000.00 kalau tak silap aku...duit tue untuk realisasikan impian ibu dia untuk ke Mekah....

Umur baru 16 tahun....mula² tengok muka dia terus jatuh cinta tue....suka sangat² tengok muka dia nak nya time dia buat muka kecewa....sweet....seorang lagi anak remaja yang boleh naik...malaysia nie kan kena ada pakej baru boleh meletop....

>>>Ada rupa, bakat sekejap je boleh naik....

~ zura ~

5 comments:

.: iEyLa :. said...

first adik tgk die ni berlakon dalam "Ramadhan Terakhir"
okla..not bad la lakonan die..

ieda said...

aah muke dia sweet
dan panjang gituu kan
cantik gak kalau dia bertudung ;)

zh-ena said...

mmg cantik

♥CIK SHA♥ said...

cantik kan die ni kak? sha pun suke tgk die..;p

Redbloodsnow said...

a'ah lah kak zura. super sweettttttt muka dia. sejukkk jek hati bila tgk muka dia. ooo muda lain rupanya.


comel lah dia