Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, June 18, 2014

Resdung Hilang Sudah

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....setelah sekian lama mencari penawar resdung...akhirnya aku dh ketemuinya...dengan supplement shaklee...sekarang resdungku berkurangan....

Kalau dulu...tengok je makanan seafood macam udang, sotong....tapi sekarang nie aku boleh makan kenyangkan perut...memang ajaiblah...shaklee buat pencarian aku selama ini berhasil...

Jom baca info pasal resdung...

Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia.Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini.  Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Dalam istilah perubatan, penyakit resdung dikenali dengan nama sinusitis. Masyarakat lazimnya menganggap penyakit ini adalah penyakit yang tidak berbahaya walaupun hakikatnya jika dibiarkan menjadi kronik ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Punca Penyakit Resdung

Pada kebiasaannya, para pesakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran luarbiasa, batuk, gatal hidung, cepat letih, muka terasa sakit dan pening kepala waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung berisiko menyebabkan punca telinga menjadi pekak. Sebelum bercerita lebih lanjut tentang Set Resdung Shaklee, terlebih dahulu kita perlu tahu apa punca sebenarnya yang menjadi penyebab berlakunya penyakit resdung ini.

Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, Dr. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan, resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus. 

Antara komplikasi penyakit resdung:

•Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
•Jangkitan otak (meningitis)
•Sakit tekak yang kronik
•Jangkitan tulang muka
•Memburukkan keadaan lelah
•Berdengkur yang kronik
•Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
•Alahan hidung atau hidung sensitif
•Selesema biasa yang melarat.


Set Resdung Sebagai Rawatan Penyakit Resdung

💊Alfalfa Complex
Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

💊B Complex
Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka. Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

💊Vitamin C
Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh. Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Ape lagi...tak kan nak garu je hidung mata telinga tue...jom cuba set resdung dari shaklee ni..pasti puas hati...

Sungai Buloh Distributor
Zura
📞 012 2217 442


~ zura ~

3 comments:

Sharinginfoz said...

Baguslah dah hilang

dhiera said...

Alhamdulillah dah sembuh.

dulu ada try tapi sebab suspek SLE. stop kn alfalfa.

then, sekarang guna minyak habbatussauda plak. itu pun ok. alhamdulillah

Myra Jay said...

Terbaiikkk!!!