Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, January 20, 2015

Deco Cafe Destinasiku

Assalamualaikum.....

Lagi post pasal makan-makan sekeluarga....alhamdulillah....plan yang dah lama draf dalam kepala otak lastly jadi jugak di realisasikan....rezeki terpijak kata orang-orang tua....

Aku memang penggemar mee rebus...dan berapa kali jugak aku pernah mention....susah nak dapat makan mee rebus yang super duper sedap....alhamdulillah aku dah jumpa masa makan kat Satay Station beberapa bulan dahulu.....

Bila tahu je restoran Deco Cafe nie ada jual mee rebus terus plan nak pergi makan....dan malam semalam segalanya telah tertulis rezeki itu....dapat jugak merasa mee rebus....adik aku Seha nak makan spageti bolognese...tue yang sakan dia mengajak aku tue....

Aku pun apa lagilah kan....kedai pun bukan jauh mana pun...tak sampai lima minit perjalanan naik kereta....bergeraklah aku usung anakku, mak aku, adik aku Wiyah, Seha dan anak buah aku Jiyah.....

Sampai terus order mee rebus....itu menu yang ligat dalam kepala otak aku nie....air aku ambil jus epal....tak sedar diri tue tengah batuk dengan tekak sakit...ish ish ish....tak pe...itukan namanya ubat batuk...hehehe....

Okeylah aku show makanannya ye...jeng jeng jeng....


Jus oren dan epal pilihan aku dan adik aku Seha....


Cheezy wedges pilihan adik aku Wiyah dan Jiyah....


Nasi goreng Deco pilihan makku....banyak bahan...kalau ikutkan portion untuk dua orang punya makan....


Mee rebus pilihanku...tengok udang tue...besar...aku tak berani makan risau gatal-gatal menyerang....sepatutnya telur direbus bukan dimasukkan masak sekali dalam kuah....adik aku order spagety tapi tak sempat snap sebab teruja masuk mulut....


Inilah billnya...ada yang mengirim dari rumah...itu pasal harga jadi itu macam....overall puas hati....berbaloi...

~ zura ~

10 comments:

Nur Inani said...

sedapnyaaa makan makan :D

yoorin melacolea said...

wow.. menarik ada goreng2.. western food pon ada..selalu western food ada chicken chop lamb chop je kann.. ade try mee rebus kat sate station tak? situ pon boleh tahan sedap jugak

Roziah Muhammad @ Cie said...

Tekejut nengok bil tadi. Hihi. Tapi menyelerakan betul tengok makanan2 nih.

Zura Tahir said...

Mahu nye xsedap...

Zura Tahir said...

Yoorin...prnah rasa sekali mee rebus kat satay station...mmg terbaik...berbaloi dgn harganye...

Zura Tahir said...

Roziah...heehe...sy pun terkejut masa dapat tue...kehkeh...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah sedapnya makan-makan macam ni. Macam-macam ada yea.

Zura Tahir said...

Yup western pun hado...

Saljiah Zafirah said...

mee rebus ganu lain skit,,hihihi

Zura Tahir said...

Camne lak rophenye tue...