Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, March 17, 2015

Insentif Perkahwinan Beliaku Lulus

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...rezeki Allah ternyata luas seluas luasnya...siapa tidak dapat menyangka atau menduga akan nikmat rezeki dariNya....sesungguhnya Dia maha merancang segala-galanya...

Pagi tadi dengan muka kemut sebab marahkan sesuatu...tetiba mesej handset aku berdering..."erm...sapa pulak bagi mesej...orang sekarang dah tak guna mesej...guna wasup je"...

Of course lah aku kena bacakan...kalau tak lampu asik menyala-nyala tanda ade unread message....bila baca je..."Ya Allah...betul ke apa aku baca nie...tak kanlah...dah setahun lebih tue..."...terus menitis air mata...syukur Ya Allah....

Terus wasup member baik aku bagitahu berita baik nie...aku apply bulan tujuh tahun 2013...tiga bulan selepas kahwin....pastue person incharges call aku....Intan namanya...haha...ingat sesangat ko...

Person incharges kata ada kesilapan dokumen yang aku hantar...so aku pun fax kan dokumen yang sebetulnya...agak-agak dah lama tak dapat kabar aku pun call tanye statusnya...jawapannya mengecewakan...TIDAK LULUS...

Bila dah dengar jawapannya...memang dah tak mengharapkan apa-apa lagilah...tak de rezeki...so aku pun menjalankan kehidupan aku macam biasalah...takde lah frust sampai tertonggeng...takdelah sampai nak jerut leher...hehehehe...

Pada tarikh 17/03/2015...selama setahun lebih....aku dapat berita baik pulak...permohonan yang sudahku lupakan...thanks Allah for the given at the right time....


Siapa sangkakan...nikmat Allah jua...

~ zura ~

2 comments:

ku cari bahagia said...

X pernah dengar insentifni, utk otg selangor jr ke, brp diaorg bg?

Zura Tahir said...

Yup untuk selangor shj...boleh layari website dia...