Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, May 15, 2009

Lunch Di Gulam Mee

Assalamualaikum w.b.t....

Hari nie aku rehat ngan ena lagi...ktorg makan kat Gulam Mee Kota Damansara...ena 1st time makan kat situ...aku dh bape kali makan kat situ....mmg sedap lah masakan dia....kali nie aku heran sikit ngan ena...sbb..:

1- Sebelum makan dia akan snap gambar dulu....
2- Setiap hidangan mesti dia akan snap dulu untuk masukkan dlm blog dia pastue aku tumpang sekaki lah....
3- Dia mesti snap gmbar aku sekeping...hehehe...tp kali nie xde lak dia buat...

Cadangnye dia ajak makan kat kedai lain tp kedai tue tutup lak....sbnarnye aku pun dh lama aim kedai tue...terase gak nk cube tp Mee Rebus Gulam Mee jgak jd pilihan....ktorg order nasi ayam sbb tuk menu lunch yg bernasi itu je yg ade....drg pun tgh buat preparation tuk ptg karang...air lak ena order air kelapa...aku mintak air sirap bandung d baginye air sirap...lantaklah jnji dpt minum....

Mase tgh makan tue biase lah ktorg berborak² kosong....dlm pd tue aku tolong lah owner Gulam Mee tue jd promoter kat ena...

"klau ko g ptg mmg meriah na...drg bukak meja kat luar...mmg ramai org dtg...ko try la dtg pas balik keje....aku suke mee rebus dia yg terbaru aku rase mee bandung dia...mmg sedap"

Lebih kurang lah fakta aku tue tuk promote kat ena....tp klau krg dtg sana waktu ptg sure krg x nyesal lah...smbil makan halwa telinga krg di hidang kan dgn lagu² era 80-an...Gulam Mee nie specialist pd makanan berbentuk mee.....nti klau ade rezeki lg aku nk try lak dia nye char kueh tiow....

Ena ckp nasi ayam kat sini lg sedap compare ngan nasi ayam warisan Kota Damansara Seksyen 6.....tp mmg betul pun...ena smpai tambah sup dia...sedap sgt kot sup nye....aku just buat basah nasi je...xabis pun aku hirup sup aku.....erm...trylah rase...manalah th selera krg kena lak.

Free Signature Generator

3 comments:

zh-ena said...

tu la kan..patut la aku rasa mcm ader jea aku atak buat td..aku tak snap snap snap la

aku kan bengong skit dlm mggu nie..ko tgk aku dtg keja pun mcm nak g pasar malam..siap pakai seluar track jea..bos aku nampak agknyer terus kena buang huhuhuhuhu

letih + penat = otak tak center

Zura said...

ko mmg....klau lah umairah th mak dia cm nie...confirm ko d sita....hahaha

Shumierain said...

ohh sedapyer kat Gulam Mee 2..xpenah lak aku singgah mkn..nnt aku nak ajaklah opismate aku g mamam kat sana..