Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, February 2, 2012

Dating Pertama Anda

Assalamualaikum.....



Okey ari nie tetiba nak berceloteh dalam blog nie...ari nie aku tak cite pasal kisah hidup aku tapi aku nak kongsi pendapat atau untuk korang mengimbas kembali kenangan masa pertama kali dating ngan yang tersayang....

Sebabnya adalah para pembaca blog aku nie di kalangan mereka² yang dah berkahwin...saje je nak korang mengulit kenangan atau terus flashback masa korang pertama kali dating....tak kiralah ngan suami/isteri ke atau ex korang....

Pada aku even tidak ketemu jodoh sekali pun kalau itu pengalaman yang manis pasti korang akan tersenyum kan....sesuatu yang pahit lama kelamaan akan jadi manis jugak bila di kenang...tak payahlah nak berdendam kan...

Mesti korang ada pengalaman pertama kali dating ngan seseorang yang korang baru nak kenal....masa tue mesti jantung korang dub dab dub dab kan..ye lah nak bertemu ngan kekasih hati.....hahahaha....

Pemilihan tempat dating sebenarnye penting supaya pasangan tidak berasa bosan....mungkin pemilihan tempat yang tenang lebih selesa tapi awas jangan tempat yang sunyi plak...kang tak pasal² kena terus nikah....

Kalau kat taman rasenye tempat yang okey kot tapi kena berhati² jugak sebab kebiasaannya famili akan bawak anak² bersiar²....so perlakuan kenalah jaga...tak boleh sembarangan....tapi suasana memang tip top boleh tengok gelagat manusia sambil gelak²....

Kalau dating kat pasaraya pulak memang suasana hingar bingar...bising....tapi selamat sikitlah sebab ramai orang...bukan maksud aku kalau nk buat maksiat tue boleh tapi selamat bagi kaum hawa...ye lah mana lah tahu kalau² lelaki tue punya niat jahat ke....

Kalau dating kat panggung wayang cam ne pulak...yang ini ada dua maksud...mungkin pasangan tersebut nak tengok cite atau dorang sendiri nak bermain wayang...hahahha...pikir²kan lah...tak salah nak tengok wayang sama² tapi jaga perlakuan....

Lagi satu tempat ialah kat kedai makan atau lebih selesa fastfood restaurant....yang ini best jugak sebab sambil berborak² boleh dok kunyah² kentang atau ayam....boraklah sampai tokeh kedai halau...memang rasanya tak de halangan....

Pernah ke korang hadapi situasi susah nak pilih tempat untuk dating....mungkin sebab kite tak penah alami.....atau mungkin sebab kawasan tue dah terlalu kerap pegi....ini pun boleh jadi masalah kan....

>>>Macam mana nak settlekan masalah tempat dating...terus je bawak ppuan tue jumpa tok kadi....hahaha...tempat dating kali pertama aku kat kedai makan Uptown Damansara... :)

~ zura ~

14 comments:

Joy said...

tmpt dating pertama dgn mr hubby, library masa kt university dulu kala . pas tu pg mkn ns lemak rm1 kat cafe :)

zh-ena said...

hahahahhaha nak tergelak jap..ala citer aku bercinta cintun dulu ko mesti tahu punya..

1st dating ngan mamat cino tu la..dating depan library..terpacak la depan koridor tu hahahahahaha
lawak siot

Yana Libra said...

saya tak kawin lagi~~ hehe :)

dwaty said...

my 1st dating krismas... hehehe

アヌムちゃん said...

rindu pulak zaman bdeting.tp jrg jmpa pn.setahun sekali je sbb dok jauh2.hahaa

shameel Iskandar said...

entry mengulit kenangan. Fisrt dating dgn x-gf kat taman dkt stadium darul aman alor setar.

A N A K - A N A K K U said...

hahahaha...aku dating bnyk kali, & lain org....tp semuanye manis dan indah..selamber dan kelakar, xdelah control ayu, tp dah mcm kenal lama....mungkin sbb aku gegila kot...tp xde g taman erk....hahahahahahaha rindunye nak dating semula;p

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. tempat berdating saya pantai depan Uitm dungun.. kikiki.. banyak kenangan manis kt tepi pantai tuh.. hehehehe

amal said...

first dating dgn hubby kat food court kb mall tuh ehehe..

zella y said...

dating pertama kat kawasan umah...
ms tu cinta monyet je hahahahha

ayanuts said...

he..he..pengalamn palg best kalo di imbau kmbali

♥CIK SHA♥ said...

dating pertama kat sekolah kot..zaman cinta monyet..kui3..;p

dhiera said...

tempat dating pertama saya dengan tunang dekat shopping complex. hehe

[sutera kasih] said...

dating kt masjid heeee