Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, May 25, 2012

Kereta Idamanku

Assalamualaikum.....

Nak tahu kereta idaman aku buat masa nie....aku nie jenis sedang² je seleranya...minat pun kereta buatan negara sendiri....faktor utama design dia..then baru tengok kualiti...hehehe..orang utamakan kualiti dulu...





Persona Elegance...sangat cantik...nampak tegap....abang aku guna kereta Persona yang keluaran mula² tue..memang best bawak Persona nie...1.6cc...beza Persona nie ngan Persona dulu...design depan dia...Persona dulu rasanye macam bersegi sikit...


Satria Neo...sporty...harga pun sporty jugak..hehehe...tak mampu den nak guna kete nie...



Aku cuma boleh aim kereta Saga FLX nie je..tengok pamplet rasa² macam mampu...ade lah jugak aku suggestkan kat tunang aku nak beli kereta nie tapi dia cakap "pape hal lepaskan hal kawin"...mengangalah aku...tunggu dah kawin kalau ada rezeki InsyaAllah akan jadi milik kitaorang...

>>>Mengikut pengalaman....beli kereta yang guna enjin campro...serik guna enjin renault....

~ zura ~

12 comments:

pena rozie said...

X terpikir nak tukar keretalg. Pakai ajer ape yg ade...

|| NaFiRaa || said...

saya jatuh cinta ngan Exora.. sesuailah ngan keluarga kecik kami nih.. harap2 murah lah rezeki kami..amin~

NahDaTuLIzaH said...

persona best..bawak laju pon tak rase...huhuhu

zh-ena said...

skang nie aku mcm suka kat preve la..cantik

~ain said...

persona best.. tp, proton kena lebihkan usaha tingkatkan tahap kualiti produk. Hihi

Nens Collection said...

sy sgt mint ngn mpv..pikir senang nk balik kampong..dpt wish sonoknyeee...;)

Nida said...

Kalau org tanya kereta idaman akak.. jawapannya ialah...

Viva (sebab senang nak parking...hehe)

oya said...

sy suka kete tinggi sbnrnya..mcm crv tu..

dhiera said...

kite suke kereta yg kecik2.. tp tunang tetap nk beli honda city atau civic..

ieda said...

aminnn akk doakan
saga flx tuu memang nampak cantik kan .. kalau x alza je dik .. alang2 membeli kan ;)

Zie Madini said...

pssttt...yg tang persona elegance tu, itu lah keta yg zie drive skrg. tp zie nyer color burnette. hanya dari husband for my 26th birthday taun lepas...hikss

Ardini Humaira said...

tang kereta dni dah tolak tepi dah sebab hubby dah beli hehe