Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, May 9, 2012

Lesen Mati Pada Tarikh Lahir

Assalamualaikum....

Tamat sudah lesen aku pada tahun nie....so rajin ke tak kena jugak pergi pejabat pos renew....sampai je kat pintu masuk....alamak ramainya orang...rasa dah malas nak masuk tekan nombor giliran dah tapi sebab mati ari nie so kenalah melangkah masuk....

Sungguh pun ramai aku masih dapat tempat duduklah....tue lah degil sangat...mata tue dah lah rabun....siap tanya orang sebelah nombor apa sedang berjalan....oleh kerana silap pandang nombor 2165....aku dah get ready kat kaunter....padahal nombor aku 2166....

Sangat memalukan tapi aku selamber je bila kakak kat kaunter tue tegur....hahahaha....dah selesai sume barulah lega hati aku....malu pun malu lah janji lesen aku dah berrenew...kehkehkeh....pergi buat spek mata cepat zura...


Sebelum nie kena renew bulan 5....

Tapi sekarang tiba je bday kena terus renew....bagus jugak kan sebab manusia nie mudah lupa...contohnya kakak aku...dah dua bulan lesen dia mati...

~ zura ~

8 comments:

~aSHa~ said...

dulu mmg sy buat renew masa besday

zh-ena said...

ha'ah aku pun baru jea tahu lesen mati time berday..aku mati bulan march ari tu...sng nak ingat kan

Nens Collection said...

hehe..mmg senang..;)
sy pon dh berbulan mati..
sbbnye mmg xnaik motor..lesen kete xdak lagi..bwk pon x reti..hoho

Myra Jay said...

Due date masa beday ni tak leh enjoy sangat la sebab nak kena pikir nak bayar duit lesen :)


**Kita untung 2 bulan renew lesen ni kan :)

Zura said...

oo..ye ke..dah buat dulu erk sebelum kerajaan suruh..bagus tue asha..

Zura said...

untunglah ko na..ada extra bape bulan tue..

Zura said...

xpe nens..pelan2..nti adelah tue...

Zura said...

hehe..nk beli kek bday pun kena berkira2..sapa yg lesen mati awal dr bday mmg untung...