Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, February 17, 2011

Contest Sempena 3 Series : Ayurashidah

Assalamualaikum....

Terima kasih bebanyak pada Cik Izah sebab tak lupa tag aku untuk join kontest....walaupun ktorg belum penah bersua muka dan hati tapi naluri "kekawanan" tue kuat....hehe...okey...aku nak settlekan ini contest....


Klik kat wording tue je...korang akan terus ke blog empunya yang anjurkan contest nie....due contest nie 25.02.2011...tapi bukan buta² je nak join contest nie...korang kena buat ucapan untuk ibu korang sendiri...hadiah dia menarik beb...

Okey nie ucapan aku untuk mak aku...jangan plak korang gelak kan aku....aku tak pandai berpuitis bagai...

Aku dilahirkan oleh seorang perempuan,
Aku di belai oleh seorang perempuan,
Aku di manjakan oleh seorang perempuan,
Aku di pukul juga oleh seorang perempuan,

Teringat lagi getah paip singgah di badanku,
Terbayang-bayang lagi senduk kayu hinggap di tanganku,
Terngiyang-ngiyang lagi bebelanmu hingga ke saat ini,
Hanya untuk membentuk aku,

Walaupun begitu anakmu ini tidak pernah berdendam,
Apatah lagi untuk membalas segala kekasaran mu itu,
Jauh sekali membuang kamu dari diari hidup ini,
Akan tetap aku jaga kamu sampai akhir hayat,

Andai kata ada yang bertanya sapa dalam hatiku,
Siapa yang terus-terusan dalam hatiku,
Siapa yang paling aku sayang,
Aku akan tetap menjawab orang itu adalah MAK,
Tidak akan berubah walaupun masa berlalu.
'Akak sayang mak..'

Dah langsai ucapan tue meh kita tag orang pulak...aku nak tag :
Blogger Templates

18 comments:

.: iEyLa :. said...

gudluck sis...
xde mood la nak join contest skrang ni..huhu...t klu memang share ek..haha

ayushida said...

tq zura join contest akk....seronok baca puisi tu, ok, good luck ya...

Zura said...

ish ish..kalau menang ye ieyla..

Zura said...

tq kak..

Joy said...

all the best ;)

Myvitrd said...

tersentuh hati baca puisi tu.. teringat mak aku dekat kg.

DiaUmaiNiNaz said...

salam Zura, ..menjadi anak yg solehah itu yg diharapkan, tak perlu berdendam walau sedikit pon...utk ibu2 sungguh mulia pengorbananmu..

gud luck Zura..

Zura said...

thanks joy

Zura said...

ye ke..erm pape pun thanks myvitrd

Zura said...

terima kasih dia...

NahDaTuLIzaH said...

Erm..tersentuh baca puisi ko..memang marbeles beb! Gud luck!

ieda said...

gud luck dikk :)

pak long said...

salam..
moga berjaya..
naper tak tag pak long

Zura said...

idea kering je izah..good luck tuk ko jgak..

Zura said...

thanks kak ieda

Zura said...

thanks pak long...
ala pak long buat je...open contest nie...g kat blog owner tue..

amal said...

terharu lak baca puisi tu.. so sweet! moga2 menangla nanti :)

Zura said...

aminnn...saje nk hot kan contest blogger wani..