Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, February 19, 2011

Masa Mula² Ada Blog

Assalamualaikum.....


Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

Biasa sangat dengan pantun nie...selalu di gunakan untuk orang² baru tak kiralah dari segi apa pun...mesti pantun nielah yang akan bermain di bibir orang..(ceh bibir gitu)....ini aku nak cite sikit perihal aku masa baru² ada blog.....

Hari sabtu nie kering idea nak buat entry...kalau cicah biskut hup seng ngan air milo....rasa²nye memang terus ada ide nak buat entry...makanan masa dok hostel...tengah malam tak da nak buat apa kan...bancuh milo makan dengan biskut hup seng....

Masa mula² dok blogwalking blog orang...pertama-tama aku tengok followers blog tersebut...wow 100++, wow 200+, wow 300+, woow 500++, woooow 1k++...perghhhh dasat betul dorang nie...banyak peminat...

So aku terpikir dalam kepala otak aku..."rasa² boleh ke aku punye followers cecah beratus²"...tapi semua tue tak jadi hal...aku terus menapak setapak dua tapak tiga tapak....lama² kelamaan followers aku bertambah....

Bila tengok followers bertambah dalam hati ade berkata jugak..."ada jugak orang nak follow cite aku....alhamdulillah...boleh share² cite"....maknanye aku bukanlah syok sendiri untuk menulis...ada yang suka...ada yang tak suka...

Aku bertanya jugak ape perasaan dorang bila dapat followers ratus²...ribu²...puluh² ribu...best ke erk..??korang rasa ape erk..??bila followers aku dah cecah 339 nie aku rasa heppy jugaklah...tapi yang aku takut bila aku tak dapat maintain follow entry korang....

Nak glemer sekelip mata senang je...tapi nak memaintainkan kepopularan tue yang payah tue...ibarat nak jadi artis evergreen....pape pun terima kasih pada korang yang sudi follow cite ini budak yang suka makan biskut marry coklat cicah milo...

>>>Semalam masa makan kat Kafe Labu Labi Saujana jumpa Herman Tino...kalau kak ipar aku tak cakap itu Herman Tino...sampai sudah aku tak tahu...hikshiks...
Blogger Templates

2 comments:

toyolkiut said...

wah..
pminat zura skrg lbh bnyk dr TK punya..
hehe..
betul kan.. nk glamerkan blog bukan payah, tp nk kekal jd terbaik itu susah..
slow2 orang kata..

Zura said...

xpe TK..berdikit2 dulu..bkn senang nk capai tahap skrg nie...