Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, February 14, 2011

Jangan Guna Perkataan HARAM

Assalamualaikum....

Sapa tengok drama sabtu baru nie....tajuk Ampunkan Daku....lakonan Shiela Rusly....bila Shiela Rusly yang berlakon of coz lah production dia sendiri kan....drama arahan h'band tersayang Jinggo...memang banyak pengajaran yang di ketengahkan....

Lagi satu aku suka sangat ending cite nie yang penuh teka teki...yang buat aku tertanya² betul ke dia kahwin ngan Ustaz tue...erm...tapi dia sendiri tahu yang Mia jugak sukakan ustaz tue....walaupun ustaz tue sukakan dia....

Tapi lakonan mereka² itu memang bagus dan terbaikkkkkk.....banyak pelakon² muda dan aku tak berapa kenal menjayakan drama nie...logik cite nie bila Shiela (lupe pe nama dia dalam cite tue) terpaksa berdepan dengan kerenah² anak di bawah jagaan nye....

Bila yang sorang lesbian (zack)...yang sorang susah sangat nak kensapnye sampai cuba untuk bunuh diri (tuty)...Mia yang sukakan ustaz...seorang ibu yang tidak dapat terima kelahiran anak nye sendiri...memang inilah yang terjadi....

Cita nie menyingkap perasaan sebenar-benar-benarnya mangsa keadaan yang di caci di maki hamun oleh orang yang tidak mengalaminya sendiri sehingga di beri hidayah dan petunjuk dari Allah atas keikhlasan orang lain.....

Untuk insafkan seseorang bukanlah senang...untuk mengubah diri sendiri pun belum tentu...makan masa....pape pun segala yang terjadi telah tersurat...hadapilah dengan penuh keimanan dalam diri...
Blogger Templates

24 comments:

ardinihumaira said...

;) cite2 sheila rusly banyak mesej yang tersendiri

atty's said...

kty memang suka sangat lakonan shiela rusly ..

|| NaFiRaa || said...

tengok jugak citer tuh~ best sgt~ citer dia nampak real dengan situasi sekarang.. memang sgt!!

shila rusli memegang watak sebagai latifah.. tapi sume budak2 kat KEJAWA panggil dia mami..

|| NaFiRaa || said...

eh.. panggil ummi lah~ kikiki

decrewz said...

Belum tengok lagi.. TV kat umah pun dah bersawang..he3

Cikgu Den said...

duk lalu-lalu depan tv sempat jugak tengok-tengok sekejap. emosi habis bila anak-anak sheila marah-marah dengan nenek tue. huhu

ieda said...

ermm dik dia cuba ceritakan pasal HARAM ker .. sbb tajuk adik nie HARAM .. anyway akak x pernah tgk layie .. tapi akui kalau arahan jinggo nie selalu memuaskan hati , nak2 kalau shiela yg berlakun dia tuu superb :)

Zura said...

yup dini..cite dia berkisarkan isu semasa..

Zura said...

a'ahkan kty..lakonan dia mmg menjadi tp pnah ke dpt anugerah pape erk..

Zura said...

haaa...latifah nama dia...nk nangis jugak tgk tp tahan je air mata nie..

Zura said...

kena beli penyapu sawang decrewz..

Zura said...

part tue mmg best cikgu...drg melawan tue yg best tgk tue..ye lah sapa xmelenting kan bile kena kata smpai cm tue..

Zura said...

tajuk sy tue based on dialog dlm cite tue kak...tp cite nie kesah tetang satu pusat kewaja yg di tubuhkan shiela tuk lindungi remaja yg pregnant tanpa nikah...

Lana~Bulu said...

tak sempat nonton..

teratai said...

memang cite nya best, mmg ada pengajaran yg baik utk diri, ibubapa n masyarakat!

Ra-kun tak sendiRIAN said...

have a nice day ^^

Sharinginfoz said...

betul tu bukan senang nak insafkan orang kan

Zura said...

ish rugi LB...best cite tue...

Zura said...

betul tue teratai..mesti ambik ianya sbg pengajaran

Zura said...

hv a nice day to u too rian...

Zura said...

sharinginfoz-diri sndiri pun susah nk berubah...

zh-ena said...

ha'ah aku pun tgk gak citer tu
mmg byk pengajarannya

Redbloodsnow said...

ALAA..ZIE TAK TGK ARR CITER NIH. ZIE SOOOOOO KATAK DI BWH TEMPURUNG LATELY NIH TAW :(

Zura said...

best cite nie zie..