Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, February 17, 2011

Semalam Hujan

Assalamualaikum....

Semalam balik dari opis...kuar opis je langit mendung...gelap...dah tahulah memang nak hujan...so aku meneruskan perjalanan untuk balik....sebelum hujan bertambah tambah tambah lebat....

On the way balik tue hujan pun turun memang lebat serta ngan angin...memang tak nampak jalanlah...so aku tengok kete sume jadi macam siput sedut...sume orang jadi pemandu berhemah plak....



Tak refer sangat crmin sisi....sebab tak membantu sangat....tapi jalan nie tak banyak sangat kete...

Tip semasa memandu dalam keadaan hujan:
  • Pasangkan lampu
  • Memandu ikut lane
  • Jangan memandu tergopoh gapah
  • Beri perhatian sepenuhnya semasa memandu
  • Control stereng dengan kedua² tangan terutama sekali melalui tempat air yang banyak...sebab boleh lost control
  • Kalau hujan terlalu lebat eloklah berenti dulu sampai hujan reda
Blogger Templates

6 comments:

oya said...

lame dah rase tak hujan..panas sesgt jer

AngahSayang2314 said...

yupp angah semalam balik pun hujan dalam menuju ke kajang hujan tak ada hehehe

wahida said...

tapi apasal mlm panas ek?

NahDaTuLIzaH said...

melaka panas terik...huhuhu

Cikgu Den said...

hati-hati memandu. ingatlah orang yang tersayang.

p/s: nasihat khidmat masyarakat.
huhu...

Zura said...

sini pun panas jugak oya..

hujan nie kejap je angah..

erm..panas sbb nk hujan tue kak..hehehe..

a'ahlah izah..melaka panas terik sbb ahad br nie aku g kenduri kawin sedara...adoooiii mak..panas sungguh...

siap pesana khidmat masyarakat lg ye cikgu...hehehe..thanks sbb remind me...