Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, July 12, 2011

Tekakku Teringin

Assalamualaikum......


Telur masak kicap....


Ayam masak kicap...
Dua² image from google....

Adoooiiii...nie gara² ko lah nie Imah...yang pegi tanya aku apa makanan sedap...terus aku terbayangkan ayam ngan telur masak kicap nie....dah lama jugak aku tak makan masakan nie...aku kalau buat masakan nie sure letak cili api banyak² kasi pedas....

>>>Masa google gambar nie tertelan² air liur aku...haish....tekak nie nak sangat plak masakan nie...tapi keinginan aku nie kejap je..hehehe...tapi kalau dapat lunch nie kan best...

~ zura ~

26 comments:

wahida said...

ko tau tak, telur masak kicap tu antara dlm menu plan aku nak masak utk sahur bulan puasa nnt...hehe...

~AmyLiana8886~ said...

bestyer ayam masak kicap ni kak..akak tertelan alir liur tgk dr google ni amy tertelan air liur tgk akaknya blog..

tp amy baru je lunch dgn daging masak kicap..best giler kak...heheehehe...

zella y said...

terliurrrr....ayam msk kicap mmg best!

b a m b a m ' s said...

tadi pon lunch ingat nak amek telur masak kicap!! hahaha..tp x jadi.. amek lauk paru sambal ngan telur masin.. --'

sedap gak tuh..huhuhu

d_LA said...

ade yg balik masak ni kang tgk ayam kicap ni..yum2

zh-ena said...

nie mmg fov laki aku nie..blk sejangkang confirm mak mertua akan mskkan utk anak laki dia..umairah pun suka sgt

|| NaFiRaa || said...

perrgghhh... meleleh jugak tgk gambar telur masak kicap tuh.. petang nih boleh masak menu nih pon sodap..

velasrizal said...

suka suma yg berkicap ek

Zura said...

bile puasa sume yg xsedap jd sedap kak..

Zura said...

daging masak kicap pun sedap jgak amy..adoooii..

Zura said...

jom kite masak zella...hehe

Zura said...

telur masin pun dh sodap tue CB..asal xambik telur masak kicap..

Zura said...

hahha..balik terus masak ye dla..tp kena lah pelawa2 kite nie..hehe..

Zura said...

hehehe..makan kicap nie mcm budak2 na..tp sedap kan..bedal jelah..

Zura said...

nk cikit nafira...

Zura said...

suke jugak rizal tp kena pedas...

cikguden said...

ohh ayam masak kicap....

Myra Jay said...

Alahai sedapnyerrrr..
Dah terliur ni tengok ha.. :)

Telur masak kicap tu dah lama tak makan :)

ra said...

telur masak kicap itu semur ayam kah?

Zura said...

mcm kekasih plak ayam masak kicap tue cikgu...hhee..siap 'oh' lg..

Zura said...

hehe...mmg saje buat myra terliur...

Zura said...

semur..??

[sutera kasih] said...

yummy telor masak kicap !!

Ardini Humaira said...

huuuu jangankan akak.. dni pun dah gulp2 pepagi ni.. terliur sudah :)

Zura said...

yummi yummi yummi sesgt yan..adooii..

Zura said...

hehe..meleleh plak air liur nengok erk..