Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, July 9, 2011

Indah Khabar Dari Rupa

Assalamualaikum...


Okey semalam aku baru je tengok filem Karak terbitan KRU...dah bape lama kat pawagam baru semalam dapat tengok...itu pun bukan pegi wayang pun sebab ada lagi ke kat wayang...ntah aku pun tak tahu....dah abis kot...

Apa yang dapat aku katakan tentang filem nie...memang banyak nak komen...hahaha....sebab aku nie memang peminat genre seram.....so bila aku tengok filem Karak nie aku dapat agak apa yang jadi terutama sekali masa dorang sampai kat rumah Tok Malam.....

Betullah cakap Cik Izah dan K.Aty tentang filem nie....filem nie memang tak berapa menyeramkan sekadar plot² yang klise iaitu adegan terkejut....itu je...dari segi rupa hantu dia aku tengok dah macam filem orang putih je....

Mutu yang agak rendah buat aku rasa macam tak percaya je cerita nie terbitan dari KRU....sebab kita sendiri tahu kan yang KRU nie memang satu terbitan yang gah.....terutama sekali filem jenis khayalan....

Pada aku KRU belum boleh lagi terbitkan filem genre seramlah....tapi it's okeylah dorang mencuba mengikut peredaran minat penonton....tak pe...usaha tangga kejayaan....manalah tahu lama² dorang boleh berjaya hasilkan filem genre seram.....

Lagi satu perlu ke adegan pegi mandi malam² sorang²...sedangkan ikut logik akallah...kalau seseorang tue dah melalui pengalaman ngeri dalam perjalanan sure akan takut nak pegi mandi malam...dah tue sorang² plak tue....kalau aku sanggup tak mandi tue...

Tapi yang bestnya bila watak Zura tue baca terjemahan ayat Kursi....tapi kan lagi elok kalau dia baca dalam bahasa jawi dan terjemahannya dengan penuh penghayatan....bagi aku itu pengisian filem nie yang penuh bermakna.....

Memang kita manusia nie hanya tahu hafal je tapi tak tahu pun maksud surah tue sebenarnya....tapi yang best hanya watak Zura je selamat....hahahaha...terperasan macam itu aku plak....Shiera Ayub tue comel kan...hehe...

>>>Ape pun ini pendapat aku je...korang ada pendapat sendiri kan...memang mengeluhlah aku menengoknya...itu menandakan aku bosan....hahaha...sorry ye KRU...

~ zura ~

28 comments:

Myra Jay said...

Sama la kita kak, masa tgk citer KaraK nie biasa2 je..
Cuma part bacaan ayat Kursi tu yg baik..

Bigdaddyz said...

bukan utk menidak kan tapi itu lah realitinya filem tanpa ilmu...:)

[sutera kasih] said...

sepanjang tgk cerita ni...sy xkhusyuk sgt kecuali terdengar dialog2 yg terkesan di hati hehe..yup agak cliche, tp bolehlahhh utk pelakon baru mcm dorg kecuali watak lelaki kwn shahir tu, dia penyelamat cerita rasanya..

d_LA said...

X TGK LG, TP RMAI CKP BIASA JE CITER NI..MLS LA NK TGK CANI..HEE

NahDaTuLIzaH said...

tu la...rase frust jugak..baik baca cerita Karak dari tengok cite Karak...huhuhu

Salwa said...

saya tak tengok lagi cite ni.kawan saya sume dah tengok.diorang pun bagi respon yang sama.

Zura said...

baca ayat kursi tue mmg part plg bestlah..

Zura said...

BD - sbb tue sblm buat filem drg kena kaji n study..

Zura said...

betul tue yan..kawan si shahir tue mmg penyelamat cite dgn dialog selamber dia....

Zura said...

mmg biasa je dla..tp tgk lah untuk dla nilaikan plak..

Zura said...

nasib aku xtgk wayang izah..kalau x mesti frust berganda...

Zura said...

ooo..ye ke salwa..erm..org skrg dh pandai menilai..

Joy said...

tak tgk sbb x berani la tgk cite cite hantu ni ;)

Zura said...

erm..xleh nk cakaplah joy..hhe..

zh-ena said...

mmg bosan..tak best la ra..aku yg penakut tgk citer seram blh rilex jea tgk muka hantu tu hehehhee

munna said...

baru je nak langgan citer ni kat astro first sekali button B kat remote astro sudah rosak... selamat tak terbeli movie ni...

dwaty said...

tak tangok lagi... takutla... tapi member sumua pun ckp tak best... huhuhu...

Nens Collection said...

boleh laaa..kru kene buat lg baik

Zura said...

hahahha..itu maknanye ape na..

Zura said...

xyahlah munna..rugi je..hehe..

Zura said...

ramainye ckp cmt ue dwaty..

amal said...

hantu dia memang tak menyeramkan. dah rupa makhluk asing.. bukan rupa hantu huhuhu

wahida said...

aku pun layan kat astro first jer...hantu dia mmg tak seram, tapi part terjemahan ayat kursi aku respek...

アヌム ちゃん said...

aa tak berapa seram ekk..sy x tengok pun lagi..tgu je la kot2 ada org nk upload dkt youtube.hihi

Zura said...

yelah..tue yg xseram tue..hehe

Zura said...

ramai ckp hantu dia xseram kak..tp bacaan ayat kursi tue mmg bestlah...

Zura said...

hehe..sapa yg baik ati nk upload tue..leh tumpang sekaki..

Zura said...

betul tue nens..xpelah ini percubaan pertama drg..