Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, July 28, 2011

RM400 Denda Atas Penderaan Kucing

Assalamualaikum.....


Wow....dah lama tak update....ala baru seminggu belum setahun lagi....aku update nie pun sebab aku geram ngan berita malam tadi pasal denda yang di kenakan kat seorang pendera haiwan....haiwan tue kucing plak tue....binatang kesayangan Nabi Muhammad a.s....

Sesuka hati je dia sepak terajang anak kucing kecik tue....sakit nya lah hati aku menengok malam tadi....siap aku sumpah seranah perempuan bodoh tue....yang paling sakit hati bila dia tak de ape² alasan berbuat cam tue....Ya Allah...rasa nak tubi² je kepala dia tue....

Esok ko nak mati jangan sampai ko kena sawan kucing....masa tue baru ko tahu langit tue tinggi ke rendah....bodoh betul...bila tengok berita tue aku terus teringat kan kawan² aku yang loving sesangat kat kucing nie.....

Janganlah mendera haiwan even kita tak sukakan haiwan tue sekali pun...aku tak suka anjing sebab penah kena kejar anjing masa nak pegi sekolah tapi aku sendiri tak sampai hati kalau anjing tue sakit menggelupur ke....kena dera ke...kesian...

>>>Cintailah ciptaan Allah s.w.t....denda RM400.00 atas penderaan haiwan tak berbaloi....

~ zura ~

16 comments:

♥CIK SHA♥ said...

sape yg dera kucen tu? meh sini sha nak dera balik..kuang ajo betol..marah ni marah ni..grrr..


naseb baek sha tak tgk berita tu..kalau tak mahu sha membebel tak henti2..

sarah mohamad said...

rm400 jekkkk! tak sama dengan penderitaan kucing tuu! dia pun rasa sakit jugak! apa punya manusia!

velasrizal said...

mmg xpatot btol dera kucing tu

d_LA said...

eee..mmg emo kalo bab2 camni..serius x suka..Allah dah bg otak xnak guna, sesedap hati je pi sepak terajang kucing tu kan..

dear, dla dah pos, nt dh smpai bgtahu yer tp xyah wat entry taw..sesaje je bg tnda penghargaan^^

|| NaFiRaa || said...

betol tuh.. x padan dengan ape yang dia lakukan..mmg x boleh tengok video tuh.. x sampai hati.. sedih sgt!! x de perasaan langsung!!

.: iEyLa :. said...

sakit ati tgk die sepak & pijak kucing tu...isyy...
xde hati tul..huhu

amal said...

hmmm.. penah tengok viideo pompuan pijak anak kucing ngn kasut tumit tinggi dia. Ya Allah kejam sangat. Kat dunia ni bolehla dorang ni terlepas, denda pun sikit je. Tunggu akhirat nanti.. Haiwan ni makhluk Allah jugak. Kalau kita aniaya makhluk Allah, ada la balasannya nanti..

deqlis said...

tak patut!!! denda laa RM4000 ker...setakat Rm400 tu macam celah tahi gigi jer cina tu bayo...


sabor jer laa kejam betui ...tak de nilai perikemanusiaan...

nak jer sis ketuk tangan dan kaki dia yg dok buat tue dera kucing tu...

Zura said...

pengkid org tue sha...mmg kuwang ajau...

Zura said...

tuelah sarah..xpuas hati betul ngan denda tue..

Zura said...

sbb tertekan masalah keluarga dia dera kucing tue..bengong betul...

Zura said...

tuelah dla..otak letak mana ntah dia tue..

thanks dla..kite tunggu tau..xsabo plak..

Zura said...

sampai mati kucing tue dia dera...alih2 kena denda rm400 je nafira...mmg xpatut..

Zura said...

mmg eiyla..sakit hati sesgt...

Zura said...

itu lg xde otak tue wani..kasut pakai tuk berjalan kat tanah bkn tuk pijak kucing..

Zura said...

a'ahkan deqlis..400 tue ape sgt..