Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, July 13, 2011

KL Sentral Keee KL Gangster

Assalamualaikum.......


Ya ya ya ya ya ya...sekali lagi aku ketinggalan keretapi.....baru semalam aku tengok KL Gangster....memang berbaloi kutipan yang dorang dapat....11 juta kan...filem action yang buat aku ralit menengok....

Perebutan kawasan antara kumpulan samseng King ngan Dragon....aksi yang tak sudah² dengan dialog yang selamber....aksi mantap lakonan Aaron Aziz, Syamsul Yusof, Ady Putra, Zizan ngan Sofie Jikhan....

Walaupun jenis cerita ganas dan serius tapi pengarah menyelitkan unsur humor....bukan dari Zizan je tapi dari Sofie Jikhan....sapa Sofie Jikhan...baru lah nie aku kenal...dialah yang buat aku ketawa dengan gaya cakap dia yang selamber....

Banyak jugaklah pengajaran dari filem nie...sekali terjebak susah untuk kita berpatah kebelakang...kekadang apa yang kita lakukan secara tidak langsung boleh melibatkan orang yang kita sayang....

~ zura ~

22 comments:

dwaty said...

semalam saya tengok gak tapi buat kali yang ke3... hikhikhik

Salwa said...

ritu sempat tengok ckit kat astro.kalo de kesempatan nak gk tengok kat wayang.

~AmyLiana8886~ said...

memang best citer dia..xboring langsung..jln citer ala2 kongsi..rebut tempat tp kongsi mcm xbest je..sofie jikhan tu mmg best..mesti glamer pahnie..hehehe

b a m b a m ' s said...

kan kak..sofie jikhan lagi kelakar dari zizan..!!hahahahaha

iedaurora said...

lum tgk lg, tapi poster mmg gempak!

wahida said...

hehe..sekali lagi aku layan kat astro first...

suka citer ni sbb byk action, tak byk ckp sgt, tak de tangkap cintan ngan mana2 awek..sempoi!!

suka sbb ada aeron aziz jugak...hehe...

NM02 said...

pening kite tgk citer ni, asyik gaduh tak sudah2.. tapi best!

zh-ena said...

aku lg ketinggalan..tak tgk pun lg

Zura said...

hehehe...layan je tgk..ini pun rase nk tgk lg..

Zura said...

ade lg ke kat wayang salwa..

Zura said...

a'ahkan amy..sofie jikhan hero malaya terbaru..

Zura said...

betul CB..dia lg kelakar...

Zura said...

gempak segempak citenye eida..

Zura said...

a'ahkan kak..sy suke sbb xde cintan cintun...sy pun suke aaron aziz..hehe..

Zura said...

hahaha..NM02 mesti xsuke gaduh2..tp aksi dia nmpak real..

Zura said...

tgklah na...aku takur umairah terikut2 je nti..

Myra Jay said...

Mlm nie nak layan la citer KL Gangster nieh :)

[sutera kasih] said...

zizan tu menghidupkan suasana filem tu hehe kelakar zizan tu..suka tgk aksi malek fighting..

Ardini Humaira said...

bestnye kak.. dni lom merasa lai tgk wayang tau sob2

Zura said...

layaaaaan myra..akak rase nk tgk je lg..xpuas plak tgk aksi drg berlawan...

Zura said...

a'ah kan yan..tp akak suke lg tgk watak sofie jikhan tue..malik lawan mmg best..ngan badan sasa dia..perrgghhh...idaman malaya tue..

Zura said...

xpe dini..tgk c.d je..akak pun tgk c.d je..