Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, July 8, 2011

Attitude Changes Everything

Assalamualaikum.....

Google bagi gambar nie....

Korang setuju tak ngan ayat kat atas nie....aku setuju sesangat...kerana attitude segalanya boleh berubah...tak kesahlah berubah kepada yang baik atau sebaliknya....yang penting attitude memainkan peranan besar dalam kehidupan kita.....

Kalau korang tak sukakan seseorang artis tue kerana attitude yang tak molek...korang akan tengok tak cerita lakonan dia....ada orang tak akan mengadap cerita tue hanya kerana ada artis yang dia tak suka.....

Ada separuh tue tak kesah lah macam mana pun attitude dia asalkan dia berlakon best boleh je nak mengadap cerita dia....korang yang mana satu....inilah pentingnye nilai attitude dalam diri seseorang itu terutama sekali artis sebab dorang nie ibarat role model pada peminat....

Aku jumpa dua keslah...satu pasal drama Dewa Cinta dan satu lagi pasal Annissa...bila tanya tengok tak drama nie...member aku cakap tak tengok sebab ada Fasha Sanda ngan Rozita Che Wan...aku cam pelik jugaklah...hehe...

Sebab pada aku....kalau lakonan dorang best walaupun attitude tak bagus...aku on je nak tengok....hahaha...tak de hal punye.....pendapat aku lah...lakonan Fasha Sanda ngan Rozita Che Wan memang baguslah...selamber je aku tengok...

Ibarat macam Salem, Jamal Abdillah, Ameng Spring...suara dorang memang bestlah tapi sayangnya dorang nie ada sejarah hitam....peminat masih boleh terima dorang kan....sebab sayangkan bakat nyanyian dorang tue....

>>>Ape pun korang ada pendapat masing²kan...kita manusia lemah yang sentiasa leka dengan-Nya....

~ zura ~

18 comments:

Nens Collection said...

skang cantik tu keneade kalu nk glemer..attitude no 2..tu lah salah masyarakat kite..

ieda said...

uishhh akak x pernah fikirkan attitude seseorang artis tuuu janji jalan cerita membawa kesedaran pada kita yug menonton .. itu penting ..
rasanya kalau artis tuu x elok sure dia x der jobs kan :)

Amir Said said...

Kalau saya, saya x kisah pun. Janji lakonan dorang bagus. Ambil tau jgk pasal dorang, tapi nak buat mcm mana. Itu cara hidup dorang kan.

アヌム ちゃん said...

aa kalau saya, tengok je cerita tu..tak kesah suka ke tak org tu.tp kalau jalan cerita tu menarik la..

shameel Iskandar said...

Sepatutnya kita mengambil manfaat walau dari sesiapa sahaja. Dalam sebuah hadis ada diceritakan ttg syaitan( yg menyamar sbgai seorg lelkai tua) menyuruh abu hurairah mmebaca ayat kursi utk mengelakkan gangguan syaitan. lalu abu hurairah mnegadu hal ini kpd nabi saw. Kata nabi saw "sesungguhnya dia (yakni syaitan) berkata benar walupun dia seorg pendusta."

Zura said...

masyarakat kite pandang rupe je

Zura said...

betul tue kak..tp ade org pandang attitude pelakon tue kak...yg kesiannye penerbit tue...

Zura said...

betul tue amir...jnji cite tue best...

Zura said...

samalah kite anum..kalau okey jalan cite tue adap je..

Zura said...

dalam maksud tue kan shameel...ambil manfaat nye je lah...yg baik kite ikut yg buruk jd kan tauladan..

Myra Jay said...

Myra sama macam akak, walau attitude seseorang artis tu tak berapa, tp bila part lakonan depa kalau best mmg layan jugak :)

[sutera kasih] said...

hehe tu la beza manusia ni kak..kalau smua sama, tak ceria industri filem tanah air hihi apa yg sy merepek ni :P

d_LA said...

JNJI CITE TU BEST, BERLAKON JD, DLA LYN JE..

Zura said...

a'ahkan myra..lupe langsung psl bad attitude drg tue..

Zura said...

manusia yan..lain karekternye..kalau sama mendatarlah..

Zura said...

yup..samalah dla...

zh-ena said...

aku layan jea beb

Zura said...

jnji cite tue best erk..