Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, July 30, 2011

Takziah

Assalamualaikum....

Ahsraf nak jadi Aleesha meninggal dunia

Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz

First time aku nak ulas pasal kes hot...Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz @ Aleesha Farhana.....kes nie jadi hot bila Mohd Ashraf nak buat pertukaran jantina dalam myCard....of coz lah kerajaan tak bagi kan sebab dia memang lelaki....

Atas kegagalan itu dia di masukkan ke ICU atas serangan jantung dan tekanan darah rendah.....tapi bila baca blog member dapat plak berita baru yang dia dah meninggal dunia pukul 5 a.m tadi....laporan dalam Malaysiakini....

Secara dasarnya ape yang dia lakukan adalah satu dosa besar.....tapi kita sebagai hamba Allah tak boleh nak judge dia....hanya Allah s.w.t sahaja yang MAHA tahu....apa yang kita boleh buat mengambil iktibar dari kes nie....

Jangan sesekali kita lupa akan segala perubahan yang jadi dalam hidup kita semuanya berlaku atas kehendak Allah s.w.t.....belum tentu kita sempurna sekarang akan datang kita sempurna jugak...nasib kita dah di catat sejak azali lagi.....

>>>Kita hanya perlu sentiasa berdoa supaya sentiasa di lindungi dari perkara² mungkar....aminnnn...al-fatihah untuk arwah Mohd Ashraf Hafiz.....

~ zura ~

8 comments:

velasrizal said...

berat btol dugaan hidup dia ni

ymn said...

apa yg berlaku dlm hatinya hanya Allah yg tahu . dan Lebih Maha Mengetahui.

remember , seorg pelacur masuk syurga hanya kerana bg minum seekor anjing .

Aishah Rahman said...

Let Allah s.w.t be the judgers. We don't have to take over God's duty judging on someone else's wrong doings.

Zura said...

bahagian masing2 rizal...

Zura said...

yup...pnah baca kisah pelacur tue...mmg kagumlah...sesungguhnye Allah memandang pintu hati...

Zura said...

betul tue aishah..hanya Allah MAHA tahu segala²nye..

[sutera kasih] said...

tak sangka..tekejut bila dpt tau berita tu..

semoga diampunkan kesilapannya..

Zura said...

tuelah akak pun terkejut ..