Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, August 31, 2012

Kenapa Raya Tahun Nie Aku Happy?

Assalamualaikum.....

ENTRY MELEKAT

Setiap tahun kalau beraya sure mood kita macam heppy kan....tapi dalam kita bergembira janganlah kita lupa akan mereka yang kehilangan ahli keluarga atau beraya dalam keadaan sederhana...kenalah saling ingat mengingati...

Paling seronok bila kita dapat membuat mereka yang sedih tersenyum....sebab tue bila tiba je raya pasti ada bantuan yang di hulurkan bagi memberi senyuman pada golongan yang kurang bernasib baik....alhamdulillah sepanjang 30 tahun nie raya aku di selubungi kegembiraan....

Bersesuaian dengan tajuk di atas....ada banyak perkara yang membuatkan aku heppy beraya pada tahun nie....banyak yang berubah dalam hidup aku...ada yang still maintain macam dulu....sebab tue aku rasa macam tak sabar nak beraya tahun nie....
  • Pertama-tama sekali...perubahan besar dalam hidup bila raya tahun nie aku beraya sebagai tunangan orang....so banyaklah rumah nak di kunjungi...ini yang aku lemah sikit....hehehehe....kalau sedara sebelah aku tak pe...hahaha...tak baik kan...
  • Tahun nie 90% adik beradik aku beraya kat rumah bapak aku....wooooooooow bestnye...tahun nie kitaorang berkumpul ramai²....dengan ipar...dengan anak buah...mesti gamat....hanya abang aku yang sulung je beraya kat umah mak mertua dia sebab kena standby keje....walaupun dua orang adik aku kena keje pada hari raya tapi still lagi beraya kat sini...10 dari 11 orang adik beradik beraya sini.....
  • Tahun nie aku beraya dengan kehadiran dua orang lagi anak buah yang masih kecil dan seorang adik ipar lelaki yang sporting....
  • Walaupun desas desus tak de bonus tapi tetap jugak dapat bonus....alhamdulillah....
  • Raya tahun nie baju kaler grey-grey gitu...sedondon ngan tunang walaupun kaler ade lari sikit...hahaha...
Okey....sebenarnye aku nie nak buat macam segmenlah....berbesarlah hati aku kalau korang dapat join segmen nie....saje je aku nak baca kegembiraan korang untuk raya tahun nie....mesti korang pun ada cerita tersendiri kan....

Di kehendaki membuat satu entry...dalam entry tue korang ceritalah ape pun cerita pasal sesuatu yang buat korang happy sangat raya tahun nie....lepas tue tinggalkan link korang dan aku akan update link korang untuk entry akan datang...kalau ada gambar lagi best...

So bolehlah pembaca² lain masuk baca entry korang....oleh kerana semangat nak raya nie meluap² dalam diri...tarikh tutup segmen sampai 15.08.2012....Selepas dari tarikh itu aku malas nak review sebab tak sabar dah nak cuti raya....hehehehe...

>>>Akan ada cenderahati untuk penulis bertuah...akan di beritahu nanti....Buatlah mereka² tersenyum walaupun sekali....

~ zura ~

14 comments:

dwaty said...

insyaALLAH kalau dapat join saya join... takut tak sempat buat entri... saya pun happy raya ni...

Myra Jay said...

Menarik gak...
Jap nak memikir apa yang istimewa ;)

NahDaTuLIzaH said...

yey! kene join ni! hehehe

maszmadi said...

seronoknye la kalu raya dapat kumpul sekeluarga reramai kan..... mesti meriah rumah zura..

Nens Collection said...

hehe..nnt jd isteri org plak..lagi sonok..hehe

ieda said...

seronoknya .. bila raya lah masanya leh kumpul ramai2 kan .. ;)

hurmm insyaallah dik
akk skrg nie segmen2 , ga2 tuu dah kelaut dikk huhuh

NahDaTuLIzaH said...

da siap!
jom jengah
http://nahdatulizah.blogspot.com/2012/08/kenapa-raya-tahun-nie-aku-happy.html

nurfauzi said...

raya tahun nie saya gembire kerane............ (panjang ceritenye...)

nurfauzi said...

gembira hati suka. alhamdulillah.

Ummi Hanie said...

salam..

dah jadi tunangan org yer... congratz... ;)

slmt hari raya

wahida said...

wah...bestnya beraya sebagai tunangan org yer....tahun depan sebagai isteri org pulak...InsyaAllah...

Zie Madini said...

Selamat hari raya kak zura :) actually zie pun raya tahun ni sgtttt happy. coz inilah raya pertama zie bergelar isteri org. hehehe.

tahun depan raya bergelar ibu org plak. hiksss.

Cikgu Ma said...

x happy sangat raya tahun ni...hehe...

Zura said...

thanks pd yg join.. :)