Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, August 10, 2012

Makan Pizza Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum....

Semalam balik je keje...rehat² kejap...pastu mak aku tanya aku...

"nak ikut"
"g mana" aku terpinga
"rahsia"
"erm..."dalam hati dah dapat agak mak aku ajak pegi mana

Lepas berbuka ktorang terus siap²...pegi dalam 6 orang...mana lagi nak pegi makan pizza nie kalau tak ke The Store Sungai Buloh....masa berbuka pun cuma makan ape je...memang minimum kan perut...

Sampai The Store bukan terus² terjah pizza....pegi jenjalan cuci mata dulu....dapatlah mak aku rembat sepasang baju kurung....dah nak raya nie memang sangat lawa² baju untuk raya...geram je aku nengoknya....harga pun tak lah mahal sangat...kira boleh belilah....

Lepas dah jenjalan tue barulah pegi melantak kat pizza....masuk je orang tak ramai....so service agak lambat sikitlah...mungkin baru lepas berbuka kot...kalau buat entry tak bergambar sure macam tak de rencah je pizza tue....

Sementara tunggu order sampai....Ain (bertudung), anor ngan Danial...

Mak aku nie bab ambik salad bagi je kat dia...kalau ktorang yang ambik dia tak puas hati sebab ktorang ambik tak melimpah ruah....

Wiyah ngan Danial....budak ppuan tue dok pandang² je anak buah aku tue...nak ajak bermain...

Dulu aku bermata dua...lah nie aku bermata empat....

Budak yang sangat nakal.....


Suka betul dia soup pizza nie...

Inilah salad yang di kerjakan mak aku nie....tapi tak de salad besar lah....

Sup nie memang kegemaran akulah...tak pernah tak abis....

Adik aku Wiyah order Kid Spagheti Bolognese (betul ke idak spelling)....ktorang lah yang mengejakan spagheti dia...

Nie pizza kasturi...poyo² ambik yang ini sebab konon² nye ade cili...so sure spicy kan..last² tengok bape ketul je cilinya....sangat kecewa....kitaorang ambik set buffet Ramadhan...ada pizza large, 4 soup, air pepsi, pastue ade set yang udang sotong ngan kentang goreng tue...tak sempat nak snap sebab memasing dah ngap terus....harga dalam RM58.00 camtue...

Kalau nak makan pizza nie kena lah standby duit banyak sikit...sebab makan enam orang nie pun kena dalam RM114.15....berbaloilah kalau kenyang....side order kitaorang ambik salad je....pastue take away pizza yang sama size regular ngan soup...

>>>Sebab tue makan pizza nie sekali sekala je...time teringin dan ade duit...

~ zura ~

12 comments:

Hasrina said...

comeynya daniall..

ala tiba2 terasa nak makan pizza plak

wahida said...

kalau sup kat pizza hut tu mmg ramai yg suka...anak2 aku pun berhantu ngan sup dia...

sedap pulak nampak salad tu...

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. sedapnye.. lama tak makan pizza.. saya pon feberet jugak sup cendawan pizza hut nih..:)

.: iEyLa :. said...

mau tergugat tgk mknan pagi2 ni kak..hiks..

Ardini Humaira said...

kak tak amik set yg buy 1 free 1 tu ke.. dni nak g hari ni... asben ajak :D hehe tapi tatau dapat beli ke tak sebab konfem ramai orang...

lama tak pekena spageti pizza. kepingin rasanya... tunggu dekat nak raya, konfem bumi miri lengang sebab orang semenanjung balik beraya.. time tu we ols nak layan blues g mall haha

~AmyLiana86~ said...

hubby xberapa suka pizza..amy jrang la pergi..huhu..kalau pergi pun amy makan pizza hubby makan chicken wing tu jer.. =)

ieda said...

wahhhh bilelahhh nak berbuka kat pizza nie ;) huhuu

Myra Jay said...

Betul tu, nak makan pizza ni makan time teringin je..
Dah la ada servis caj ngan Gov tax, macam tak berbaloi je rasa ;D

Myra Jay said...

Oh ya kak, telur tu memang disalut telor sebelum digoreng ;)

Noli@Ibu Wafa said...

kat bentong xde piza..buat sendiri je la kot..hehe..

Sharinginfoz said...

hari tu plan juga nak makan kat pizza hut tapi tak jadi le pula

shameel Iskandar said...

Salam Ramadhan Zura.

Lama dah sy tak makan pizza. Yerlh sejak terlontar ke pedalaman(Jeli) ni...