Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, September 6, 2012

Kebangkitan Sadako

Assalamualaikum.....




Semalam ambik halfday....ada urusan kat bank petang semalam....lepas urusan bank selesai....kitaorang plan pergi tengok wayang....cerita yang aku nanti²kan....apa lagi kalau bukan cerita genre seram kan.....

Cerita genre seram yang tengah main kat wayang ialah Sadako....cerita dari jepun....masa tengok perview cerita nie aku mengharapkan satu cerita yang boleh buat aku terbayang² sampai keluar wayang....yang boleh buat aku dap dup dap dup....

Kitaorang ambik tayangan pukul 0530....sebelum tue dok bantai makan ais krim mcD...tengok kat Cineleisure Mutiara Damansara.....masa beli tiket memang ambik seat yang tengah²lah....kononnye nak rasa feel seram....

Masuk je kitaorang lah orang pertama yang rasmikan bilik tue...tengok² jugak keliling...tak seramai mana pun...mungkin ramai dah tengok masa cerita nie keluar minggu lepas....atau mungkin cerita nie memang tak best....

Okey...bila dah tengok surelah kita nie banyak komen kan....hehehe...pada aku cerita nie biasa² je...sama macam cerita seram jepun yang lain....jalan cerita yang aku memang boleh agak....plot² yang memberi kejutan pun tak de...hantu yang berambut panjang menutup muka....

Cuma aksi terkejut² je yang membuatkan orang dalam panggung nie menjerit....walaupun aku sama² terkejut tapi pada aku itu belum cukup buat aku nak kata cerita nie the best...tengok sambil tutup muka tue...lastly tanya kat tunang aku apa jadi...

Ada plot yang agak tergantung....selain aku tak tahu apa hubungan lelaki yang buat video clip tue dengan Sadako...tujuan dia semata² nak bangkitkan Sadako saje....tapi tak tahu apa tujuan dia...tapi tak tahulah kalau aku terlepas babak tue....tengok tutup muka...

Cerita seram jepun yang pada aku paling best Ju-on, Dark Water, One Misscall part 1-3, The Ring...keempat² cerita nie memang paling best....mungkin masa tue orang jepun baru dapat idea buat cerita seram kot....

>>>Apa pun aku dah tengok cerita Sadako...esok² kalau orang tanya aku boleh jawab "dah"...hihihi....

~ zura ~

4 comments:

ieda said...

akk lopm tgk ..
x nak tgk lahh citer2 seram nieee
citer seram melayu punnn tgk tutup mukee ngehx3

Sharinginfoz said...

memang seronok tgk citer seram ni...

Zura said...

sy tgk pun tutup muka kak...

Zura said...

feel seram..