Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, September 10, 2012

Lima Belas Minit Jadi Dua Jam

Assalamualaikum.....

Semalam nak keluar kejap...pegi pekena roti canai kat Padang Kota...aku kuar rumah pukul 0830 p.m....sesampai je kat traffic light nak ke jalan besar kat Paya Jaras...ambik kau...jammed...susah depan pasar malam Paya Jaras nak jammed....

Jalan je lah kereta manusia² pada malam itu macam kura²....dalam hati tertanya² ape yang terjadi kat depan....dalam hati aku terdetik..."mesti accident...kalau tak susah nak jammed kat paya jaras nie"....hampir dua jam aku terperangkap dalam jammed....

Tengok meter minyak dah nak sampai ke E....buat relax je lah...tapi dalam hati tuhan saja yang tahu...terperangkap dalam jammed memang membosankan...lagi² bila berseorangan....macam² aksilah di gayakan dalam kete...

Bila dah sampai kat Esso Sungai Buloh tepi jalan....barulah tahu apa sebenarnya jadi...ada satu lori panjang yang aku kira bawa barangan basah....barang² dia bawa terjatuh ke jalan...mungkin accident sendirian kot...sebab tak de plak nampak kenderaan lain....

Mungkin kayu penahan lori tue patah kot...terlebih muatan agaknya...bila dah balik pun still lagi sesak.....rasa nak bagitahu je orang yang terperangkap tue apa yang jadi kat depan....ye lah tue nak bagitahu....

Bayangkanlah aku nak ke Kota Damansara...biasanya ambik masa dalam 15 minit je...tapi malam tadi dari pukul 0830 p.m sampai 1030 p.m...hahahaha....punya lah lama aku berada atas jalan...macam nak pegi Melaka je gayanya....

Kesesakan pada aku adalah dalam dua kilo meter panjangnya....tak sempat nak snap gambar kemalangan....

Selagi jarum tak sampai ke E selagi tue lah aku lengah²kan nak bagi minum kete aku nie...memang itulah perangai aku....

~ zura ~

16 comments:

Nens Collection said...

x suker jammed..huhu
mcm laki sy gak..lg x e x isi..tp sy takut, kebarangkalian mati tgh jalan..hoho

[sutera kasih] said...

menyusahkan org ramai je kan sis..huhu sy pon x suka jammed, menghabiskan mnyak je hihi

Cik Rongoks said...

sama cm ika la.ika kena ari jumaat lepas.blik keje.patutnye setengah jeam je tp sbb jalan kena tutup, jadi lah 2 jam =.="

Myra Jay said...

Ayark!! Berani akak ye tunggu meter sampai E, kalau Myra nak sampai tu dah menggelupur nak kena isi :D

maszmadi said...

huhu menyeramkan lah tengok meter minyak tu..... kalu masz dah gabra dah time ni takut kereta mati tengah jalan..

|| NaFiRaa || said...

saya paling risau kalo minyak dh nak habes pastu terperangkap jam plak.. trus rasa nk nanges..

Cikgu Ma said...

bese la tu kalo jam...sangat tak suka...

~AmyLiana86~ said...

kaalu amy kan takut sgt myk hbs..biasa tinggal 1 baris terus isi..maklum r duk kl ni tau2 je la kalau jem tak pasal mati kereta tgh jalan..amy xberani buat mcm sis..hhee

Zura said...

hehehe..tmpat myk kete ade tangki simpanan...tue yg xrisau sgt nens...

Zura said...

a'ah yann...tp nk buat cm ne..

Zura said...

itu yg parah tue cik rongoks

Zura said...

tawakal je myra...hikhik..

Zura said...

mungkin sbb belm jd lg kat diri sndiri masz..tue yg ambik risiko tue..hehhe..

Zura said...

hehe..risau tue mmg risau tp salah estimate nafira..

Zura said...

samalah cikgu..penat nk tekan pedal cluth...

Zura said...

dh perangai akak cm tue amy...tunggu E br isi..