Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, January 10, 2013

Radix Dan Ayam Penyet TSB

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....rezeki Allah pada aku....korang nak tahu...aku sebenarnya nak sangat makan kat dua tempat nie....Ayam Penyet ngan Radix Fried Chicken yang terletak kat TSB Sungai Buloh....kalau sapa duduk area Sg Buloh tahulah tempat nie....

Setelah penantian sekian lama....akhirnya Allah telah tetapkan itu rezeki aku....yang mendorong aku untuk rasa menu kat situ ialah bila orang cakap sedap....selalu lalu je....usha² tenung² renung² selidik²....tapi sudahnya dapat jugak aku jejakkan kaki ke sana....

Radix nie member aku cakap sedap....pada aku pulak....erm....tak boleh nak komen sangat sebab aku baru je cuba satu menu iaitu yang ada word delight A...aku minta spicy tapi tak spicy pun...coleslaw, mass potato dia memang sedap....tapi sos dia cam cair sangat...so aku kureng minat...tapi aku akan cuba menu lain....

Ayam Penyet TSB nie pulak...abang aku cakap sedap....ermmmmm...okeylah...not bad....kenyang jugaklah perut aku....air dia memang marvelousehhhh....banyak menu....kat sini pun aku baru cuba satu menu je.....so nak komen lebih pun tak boleh jugak....


Image from google...antara menu² yang ada...ada nasi ayam lagi....aku akan pekena ayam goreng kat sini sebagai menyokong industri tempatan kita walaupun KFC lagi sedap...aku dah bertahun tak makan KFC sebenarnya sebab aku ada sejarah sendiri.... 


Aku order nasi + rendang ayam sapi padang + air rose layer tea...mak aku order set udang penyet + air teh o panas....


Tunang aku order nasi + ayam masak habang + air pandan special layer tea....Wiyah plak milo suam ngan wedges potato....


Inilah rupa air kitaorang...sedap woooo...menarikkan tapi kena kacau sampai bawah...kalau tak korang tak rasalah kemanisannya....sempat lagi mak aku suruh tunang aku donwload game dalam android...hihihihi....laju WiFi dia....

~ zura ~

15 comments:

intanfirdaus247 said...

Selamat pagi..air tu macam air 3 layer kan...:) kat sg besi pon baru buka radix fried chicken..maybe one day sy pon boleh cuba juga..:)

dhiera said...

ala...komen terlalu general la. tak berani la nak try~

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..apa khabar? semoga senantiasa dirahmati Allah SWT....

lama tak singgah blog ini kan..

Cik Rongoks Ika said...

radix ika dh try. ayam penyet je belum.heee

NM02 said...

ayam penyet ni nak sedap bergantung kepada sambalnye...

zh-ena said...

kat RFC try mkn chicken chop dia mmg sdp

Myra Jay said...

Kalau compare ngan KFC memang le radix FC kalah kan, tp percubaan baik untuk mengetengahkan ayam Halal dari Radix kan :D

Zura Zue said...

a'ah..lebih kurang lah tue air 3 layer intan..

Zura Zue said...

try je dhiera...lain org lain seleranye...

Zura Zue said...

waalaikumsalam sahrom..tuelah kelibat awak lama xnmpak

Zura Zue said...

try cepat ika..sebelum kehabisan stok..hehe

Zura Zue said...

betul tue NM02...sambal kena sedap...

Zura Zue said...

chik chop dia sedap na...aku br try satu menu je...

Zura Zue said...

betul tue myra..kite sbg pengguna kena sokong...

Insyirah amin said...

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/