Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, April 18, 2013

Ulangtahun Dia Hari Ini

Assalamualaikum....


Hari nie hari ulangtahun kelahiran suami aku...hikhikhik...suami...kelakar plak rasanye...ya hari nie bithday dia....aku tak rancang apa² pun untuk dia...tiada kejutan pun untuk hari nie...apa yang boleh aku katakan...hari pernikahan itulah hadiah untuk dia...hehehehe....

Ingat hari tue nak hadiahkan phone tp dia dah beli sendiri so cancellah...tak tahu nak hadiahkan ape atau mungkin aku buat tak tahu je kot....hahaha....agak² dia merajuk tak...???aku tak pernah ceritakan kronologi hubungan kitaorang kan...tahu² je aku bagitahu korang aku dah bertunang....

Ya...aku memang tak pernah ceritakan apa² pasal suami aku....sempena ulangtahun kelahiran dia hari nie aku nak coretkan serba sedikit tentang kitaorang....mungkin boleh di jadikan sesuatu yang abadi dalam blog nie...esok² boleh di kenang²kan...

Macam mana nak mula erk..??okey...aku berkenalan dengan suami aku melalui adik aku Ain...dorang nie satu tempat keje...ingat lagi suami aku yang suruh adik aku carikan calon untuk dia...mungkin sebab tengok dia nie jenis ala² baik sopan adik aku pun kenalkanlah...

  • Awal bulan January 2012 - Adik aku bagitahu nak kenalkan aku ngan kawan dia...mase nie memang aku berkira² nak berkawan sebab dah tiga kali putus cinta kan so perasaan serik ada dalam diri...pernah terfikir tak nak berkawan tapi bila tengok kesungguhan si dia buat aku..okey je lah...
  • 24.01.2012 - Dia mula berbicara...dia jenis suka direct call berbeza dengan aku yang pada awalnye suka ber'sms' dulu...aku tak pick up phone bila dia call...tapi dia terus jugak call buat aku mengalah...
  • 06.02.2012 - Cuti Maulidur Rasul....kitaorang sepakat untuk berjumpa pada hari tue...oleh kerana dia keje shift so aku terjah ke Tesco Mutiara Damansara...masa nie misscommunication bila aku menunggu di McD dalam Curve tapi dia pulak tunggu kat McD luar menuju ke Curve (ada dua McD)....lama jugaklah memasing menunggu....bila call bagitahu..memasing macam blur² sebab tempat yang berlainan...macam ayam ngan itik bercakap...hahaha...last² aku decide berpatah ke Tesco...sambil jalan tue perhatikan jugak orangnye...ingatkan nak kenakan dia...sebab aku tak nak bagitahu aku pakai baju warna ape...last² aku yang terkena bila dia dapat detect aku...ceh...geram je rasanya....
  • 06.02.2012 (malam) - Dia terus sampaikan hajat di hati...masa nie aku ambik masa untuk berfikir sebab aku tak nak pisang berbuah dua kali...dalam hati aku terima dia sebab dia memang baik dan berbeza dengan sebelum² nie...tapi masa tue tak bagitahu directly dengan dia...
  • 07.02.2012 - Dia masih bertanya kan pada aku tentang hajatnya...aku jadi pelik dan terus berdetik..."eh bukan aku dah setuju ke semalam..??erm...oh ye lah aku just cakap dalam hati je..."hahahaha...terus aku gelak sendiri..ape daaaaa....akhirnya aku terus kata "YA AKU TERIMA NIKAHNYA"...eh eh belum lagi lah...kehkehkeh...akhirnya aku terima dia dengan ikhlas hati aku...barulah dia puas hati...
  • Akhir March 2012 - Dengan tertulis takdirnya dia dengan 'shameless'nye datang berjumpa mak bapak aku sendirian menyampaikan hajatnye...waaaaaaaaaah...gentlemen ko lagaknya...oleh kerana majlis adik aku Ain jatuh pada 28.04.2012...terus mak aku bagi cadangan buat majlis tunang aku pada hari yang sama...oleh kerana tak nak keadaan kelam kabut aku suggestkan majlis tunang buat hari Jumaat malam...sebenarnya majlis tunang nak buat end of May tapi kuasa Allah merencanakan segala²nya...
  • 27.04.2012 (malam) - Sahlah aku bergelar tunangan orang...rasa cam...aaaahhhh...tak percaya aku dah bertunang...berbincang untuk mengikat pertunangan selama dua tahun....sepanjang bertunang memang banyak dugaan dan rintangannya...boleh dikatakan byk akulah punca perselisihan faham antara kitaorang nie... 
  • Hujung Tahun 2012 - Bercadang nak nikah 10.02.2013...masa nie main rembat je tarikh...tengok kalendar dalam phone...kalendar phone bukan macam kalendar kuda...ada tulis cuti ape n sekian sekian...wah dengan bagusnya bagi tahu mak aku nak buat bulan dua...last² tengok raya cina...terpaksalah cancel...pastu decide plak 27.04.2013 sebab nak genapkan setahun bertunang...ingatkan okeylah...pastu abang aku cakap tak boleh plak sebab dia busy...kena pilih bulan april tapi sebelum 27.04.2013....dengan sepakat kitaorang pun pilihlah awal bulan 06.04.2013 nikah, 07.04.2013 majlis resepsi....
  • 06.04.2013 - Sahlah aku menjadi isteri dia dengan tiga kali lafaz...gugup...aku pun jadi gabra bile dia tak lepas² melafazkan akad...
  • 07.04.2013 - Majlis resepsi pun berlangsung untuk meraikan kitaorang sebagai raja dan ratu sehari...seronok bila kawan² ramai yang datang merai...bermulalah kehidupan aku sebagai isteri kepada En Romizan...aku pilih 07.04.2013 sebab 7 nombor kegemaran aku selain bulan kelahiran aku, 4 pulak bulan kelahiran dia...
Begitulah ceritanya perkenalan kitaorang...biasa² je..jalan ceritanya pun memang biasa...kalau buat drama memang tak laku kot....hahaha...tak sangka pulak jodoh aku datang melalui adik aku....sempena hari lahir dia hari nie aku nak wish :

SELAMAT HARI LAHIR BUAT DIA YANG TERSAYANG
SEMOGA HIDUP DIBERKATI DUNIA AKHIRAT
SEMOGA MENJADI SUAMI YANG TERBAIK KEPADA AKU
AMIN

Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB


~ zura ~

6 comments:

zarena heeney said...

heheheheheh
so sweetttt

semoga bahagian selamanya
Amin

Mizz Aiza said...

itulah dikatakan jodoh.. selamat pengantin baru.. semoga kekal hingga ke hujung nyawa.. :D

Nafira usof said...

selamat hari lahir buat suami zura..

kalo saya, x de hadiah takpe.. tapi kena lah celebrate sikit2.. ajak gi makan2 ke.. meraikan dia..

sonok baca kisah cinta zura.. kalo dah jodoh. perjalanan cinta tu lancar jer kan~

Zura Zue said...

amin...thanks ena..

Zura Zue said...

amin..thanks mizz aiza

Zura Zue said...

dah buat celebration tuk dia...okeylah tue kan nafira...