Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Saturday, April 21, 2012

Majlis Kahwin Ahad Depan

Assalamualaikum.....

Okey...ahad depan adik aku bakal melangsungkan perkahwinan nya yang pertama...hehehe....surelah pertama...lagi seminggu je nak sampai ke tarikh tue...terasa aku plak yang berdebar²...hehehe...sekadar berkongsi gambar hantaran....

Alhamdulillah Allah mengurniakan bakat seni pada abang aku yang nombor dua nie....hantaran adik beradik aku sumenye dia yang buat...bagi je duit pandai²lah dia decorate kan nye...setahu aku dia tak penah attend kelas...mungkin dia banyak belajar dari buku selain minat yang mendalam....

Selain itu kelebihan ktorng kalau kahwin nie....abang aku ada set² pinggang mangkuk untuk kenduri...kalau majlis insyaAllah memang tak payah sewa kat orang lainlah...complete set dia ada sediakan...selain tue dia hiaskan bilik pengantin, pelamin ngan meja makan beradap....

Memang senanglah kitaorang adik beradik kalau nak kahwin....tambahan pulak dia berkawan ngan kawan² yang menjalankan bisnes berkaitan majlis kahwin nie macam set karaoke, khemah, jurukamera, mak andam, kompang....setiap adik² nak kahwin dialah yang handle dari A-Z....

Terima kasih angah...banyak jasa dia kat adik beradik aku nie...jom jamu mata ngan gambar² kat bawah nie...ada lagi hantaran yang tak siap...macam coklat, sirih junjung, buah....bende² nie kena buat dah dekat² majlis...kang busuk plak buah tue...layu plak sirih...lembik plak coklat... 

Gambar² tak berapa menyerlah sebab background yang serabut..hihihi...sepatutnye guna background kain hitam baru naik seri...

Cincin... 


Handbag...


Kasut...


Set wangian....


Kotak kek....


Batal air sembahyang....





Kad kahwin yang serba biru 

~ zura ~

18 comments:

sarah mohamad said...

Ehemmm tak nak ajak ke? HEhehehehe

zh-ena said...

tak dpt nak dtg..tarikh tersebut adk aku bertunang

ieda said...

untung kalau ramai adik beradik yg boleh membantu .. semua kerja settle kan ..

jarang ada adik beradik yg suke menolong nie .. mereka lebih suke kalau membantu bab yg susah sikit tuu

Myra Jay said...

Selamat Pengantin Baru buat adik akak ye..
Semoga rumahtangga yg bakal dibina ni berkekalan dan bahagia selamanya :)

maszmadi said...

syioknyer ada org yg bleh tolong kan.. erm, dah macam wedding planner dah abg ngah zura tu yerk.. hehe

velasrizal said...

lawa btol hantaran nye. pandai buat nye

shameel Iskandar said...

Salam Zura.
Alamat kat kad kahwin tu satu sungai buloh satu Machang. Mana satu zura punya rumah.

Nida said...

Baru semalam Kak Nida bagitahu mak akak "Rindunya nak makan nasi minyak org kahwin"..hehe

Kamsiah said...

kasut & handbag yg vouge gitu...

Zura said...

hehehe..boleh aje kalau nk dtg sarah..

Zura said...

xpelah na...jnji tarikh yg tuuut ko dpt dtg...hehehe..

Zura said...

alhamdulillah kak..adik beradik sy masih ade sikap tolong menolong..

Zura said...

amin...thanks myra..

Zura said...

weeding planner pd adik2 je masz...

Zura said...

thanks rizal..kalau dh minat sure menjadi je..

Zura said...

umah kat sg buloh..nape shameel..

Zura said...

meh lah balik malaysia kak mkn nasi myk..

Zura said...

hehe..vouge sgt lah tue kamsiah...