Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Thursday, February 18, 2010

Bukan Lelaki Kalau Tak Minat Bola

Assalamualaikum...

Korang setuju tak ngan tajuk entry aku tue....hehe...tetiba terpk nk buat entry nie plak...sejarah nye cm nie...ptg isnin adelah iklan pasal Soccer Kids....pastue aku terus tanye kat anak buah aku (anak sepupu) umur 10 tahun....

"Ijad ko tak nak masuk soccer kids??"
"tak..kite tak minat bola"
aku cm terkejutlah sikit...tak delah sampai mulut ternganga...terus aku ckp...
"Bukan lelakilah ko nie tak minat bola"
"Ala kite tak minat bola....main² camtue je"


Haaah...cmtue lah lebih kurang perbualan ktorg...erm...tak delah rase kehairanan sangat sbb lain orang lain minatnye...tapi bile kita bercakap pasal bola mesti terkait sekali ngan kaum Adam nie...n automatik kaitkan sekali perangai fanatik drg nie...

Macam perempuan jugak...tak sume suke memasak, menari, menjahit atau sebagainye yang berkaitan ngan keje org ppuan nie...ade jgak ppuan minat bola...ade jgak ppuan minat aktiviti lasak...malah lebih lasak dari kaum Adam sendiri...

Tapi kelainan minat itu sebenarnye adelah pelengkap pada sesuatu pasangan.....saling melebihi kekurangan, saling mencover kekurangan yang ada....sbb tue byk orang cakap nak cari pasangan cari yang contra sifatnye ngan kita...

Tapi aku suke kalau lelaki suke bola sbb aku pun suke jgak tgk bola....kalau kakak aku ckp rugi je tgk bola sbb susah sgt nk masuk gol...tapi itulah kelebihan sukan bola yang aku suka....baru mencabar tgk...

>>>That y aku ckp bukan lelakilah kalau tak minat bola...hahahha...ade setuju...???



Free Signature Generator

7 comments:

chugie said...

tp ade gak lelaki yg x minat bola ra.. camno tu?

zh-ena said...

tak suka bola

kdg2 boleh gaduh ngan hubby psl bola jea

~ain said...

nasib baik cik abang tak suka bola ..
dia suka kereta... tapi kereta lebih mahal dari bola... adoi..

zella said...

ade member2 lelaki yg xminat bola heheh

NahDaTuLIzaH said...

pakcik aku tak minat bola..
tak pnh nampak die main, cuma time die sekolah je. Skang ni nak tgk game kat tv pon die tak suke, ape lagik nak main bola...

kesehaRian Ra-Kun said...

bukan perempuan kalau tak suka masak...

Diarihatiku1976 said...

aku confirm tak suka bola