Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, June 15, 2011

Benda Paling Berani Pernah Aku Buat

Assalamualaikum.....

Pagi tadi dengar topik pagi Era.fm.....satu topik yang menariklah pada aku.....rasa nak telepon je untuk sama² hangatkan topik pagi nie...hehe..rela aku simpan top up aku dari call mende² cenggini....sekadar dengar jelah...

Topik pagi nie..."perkara yang paling berani anda penah buat"....wow...ganas bunyinya....macam² cite lah boleh dengar....ada tue dia takut pada ketinggian tp bila dia buat sesuatu yang berani hilang terus perasaan tue....

Ada lagi satu cite...dengan berani dia marahkan bos besar dia sebab bos dia suruh dia buat air untuk tetamu....dengan berani dia marahkan bos dia tak nak buat air...berani sungguh dia...korang berani marah bos....??

Aku pun rasa nak share somethinglah ngan korang kan...sebenarnye bila kita lakukan benda yang kita tak jangka kita berani buat...ia sebenarnye satu kepuasan dalam diri....nak plak aku jenis kategori pengecut jugak....

Perasaan takut dengan perasaan ingin mencuba berlawanan dalam diri...ini yang buat kita dalam di lema untuk lakukan sehinggalah kalau ada orang cabar....tapi kenalah berbaloi dengan ape yang kita buat...

Nak tahu ape perkara paling berani aku penah buat....meh turun bawah meh....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Giler betul roller coaster nie..bagi 1 juta pun tak nak aku naik....

Naik roller coaster kat Genting Highland...ini bagi aku lah...korang mesti ada yang lagi dasat dari nie kot...1st time aku naik tue...selalunye bila tengok or dengar confirm aku dah set dalam kepala otak...tak kan naiklah....tapi masa pegi Genting ari tue...gara² meneman anak buah dan rasa ingin mencuba...nak plak dah kesempatan naik Genting kan..aku kuatkan semangat untuk naik jugak...walaupun sebenarnye...aku dah rasa nak lari je...hehe...lagi satu naik banana boat...aku fobia sikit pada laut...


>>>Korang plak..??

Blogger Templates

30 comments:

A N A K - A N A K K U said...

ntahlh....akupun xtau pe aku berani buat....

♥CIK SHA♥ said...

akak bagi berjuta pun saye takkan naek..takotnya!!

b a m b a m ' s said...

kak zuraaa!! kita pon fobia naik banana boat!!hahahahahhaha

Ya ALya said...

cam ya roller coster kt genting dah prnah naik,tapi yg tak brani solero shoot kt genting tu...betul ke namanyer...

アヌム ちゃん said...

aa dua2 dekat atas ni dah pernah buat.heee..tp space shot tu lg takut kot kan..huhu

Myra Jay said...

Huwaaa, cheq mmg takkan berani naik roller coaster tu..hehee

Lagipun gayat sama.. :)

Arief Arf said...

tak berani naik roller coaster ke?
hahaha
tapi betul, bila kita overcome kita punya fear tu, pergh, puas gila beb!
x)

maszmadi said...

huhu, roller coaster??? IDOK LER TEMAN..... (eh! apsal lak capslock lak nie.. huhu)

Ardini Humaira said...

uiskk kalo so dni naik tu upah 10ribu pon tamau naik. dni takut sangat hehehe siesly

velasrizal said...

mak ai..goyang lutut naik roller coaster tu

d_LA said...

pnh naik nama discovery ape ntah..balik mmg pening gile babas..haha..
banana boat pnh naik skali je tupun ms naik xtaw boat tu dorang terbalikkan..ingatkan naik sj2..sekali terbalik daaa..

shameel Iskandar said...

saya tak pernah naik kedua2 benda ni. takut wow

sarah mohamad said...

dah naik roller coaster dekat genting. dan memang mencabar jiwa raga jugak! hehe

Joy said...

tak berani la naik roller coaster tu..bg 2 juta x naik!! mcm nk gugur jantung!!

[sutera kasih] said...

perkara paling berani sy buat?
naik boat smpai tgh laut, masa tu berombak kuat huhu ms tu ingtkan dh xpjg umo dh :(

Zura Tahir said...

Selidik cepat mah...hehe

Zura Tahir said...

Akk pun xkan naik sha...

Zura Tahir said...

Akk takut air laut bambam...

Zura Tahir said...

Solero shoot...???tgk pun dh takut ya...

Zura Tahir said...

Space shoot yg mana erk anum...??

Zura Tahir said...

Try je myra...atasi ketakutan...

Zura Tahir said...

Arief...penah buat buggie jumping...???

Zura Tahir said...

Masz...kena atasi ketakutan...ada bran...??hehe

Zura Tahir said...

Dini wanita lembut...hehe...

Zura Tahir said...

Nasib xtanggal lutut ye rizal...

Zura Tahir said...

Kalau xth kite berani...bila dh th tue yg ketakutan dtg tue...

Zura Tahir said...

Shameel takut jugak ye...

Zura Tahir said...

Syabas sarah

Zura Tahir said...

Hehe...tue nk bg mati terus tue joy..

Zura Tahir said...

Akk idaklah nk hadap laut yan...fobia sesgt ngan laut...