Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, June 8, 2011

Pegi Genting Tanpa Dirancang

Assalamualaikum....

Hari senin aku ambik cuti sebab mengada²...hehe..tak de lah...ada hal famili sikit...tapi tak jadi plak...so tanpa di rancang lama²...adik aku Ain ajak aku pegi naik Genting....wow teruja ko....orang baru 1st time naik...hehe...

Dalam pukul 7 lebih sikit ktorg bergerak dari umah...ktorg naik bas...tunggu kat new wing OU...kat situ dia punya check pointlah kiranye....beli tiket pastu tunggulah sampai pukul 9...harga tikat tuk pakej outdoor RM47.00....

Tapi tak puas hati jugak bile budak² pun harga yang sama....kurangkanlah sikit harga nye....sebab bukan sume game budak² boleh main pun...erm...pape pun bagi yang dewasa harga tue memang berbaloilah...antara sempat ngan tidak je nak main sume game....

Jom layan picture kat bawah nie...banyak lagi gambar sebenarnya tapi malas nak upload....kalau nak tengok...kalau nak tengok (tekankan suara sikit)...aku dah upload dalam FB...



Aku ngan anak buah Atun...masa nunggu bas...



Memula pakai high heel...pastue dok pk...mesti nak jalan jauh..nak main lagi..bengong pakai high heel...nasib baik ade sport shoe dalam kete...pegi lah tukar...dah lama beli baru nak pakai....





Bergambar sementara tunggu...



Ikan nie gemuk²...geram je...



Dua orang anak buah kesayangan tengah menunggu nak naik cornetto...







Aku ngan Ain...



Kat jambatan gantung...



Masuk alam dinosour.....




Giler terbalik tue...



Hah..ada berani naik roller coaster...yang aku squarekan gambar kat atas tue adalah ktorang...aku naik ngan 2 orang anak buah aku...aku menemankan anak buah aku Ijad naik...takut² berani tue...rasa nak putus nafas kat atas tue....tutup mata je naik...



Adik aku Wiyah...suke dia dapat pegi...sebab adik aku Ain dah lama janji nak pegi bawak dia....




Sopan mak aku bertimpuh masuk rumah salji....



Haaah..nielah mak aku Mak Enon...



Ijad...



Wajah kepenatan....



Mengumpat hidung ain yang dah macam badut...



Mase nie menunggu mak aku melayan adik ngan anak buah aku masuk rumah salji..kena charge RM20.00...giler mahal..tapi dapat disc RM18.00 sorang...aku sempat tido kejap...kepala pun dah berdenyut sakan...peduli ape aku orang lalu lalang...nasib baik tak kuar air liur basi...hehe...

Blogger Templates

20 comments:

A N A K - A N A K K U said...

patutlah ko batal tgk karak ngan kitorang....ish..ish....

EyanaNoorAzlan said...

bestnyeee...nak g gak lah nnt..hehe

singgah cnie =.=

cikguden said...

tak pernah cuba lagi roller coaster.

sekolah cuti je harga naik

ieda said...

bestnya dik .. akak punnn dah lama x mai genting nie zura ..

Isteri Encek Bard said...

wahh bestnyer

Sharinginfoz said...

main terjah macam tu aja ya, anyway dah lama tak lepak2 kat sana

Sally Yatiey said...

wahhh , macam besttttt je naik roller coaster tuuuu ;D Kalau sally sebelum naik dah muntah kot ;D HAHA :p

Ardini Humaira said...

besh2 enting. honeymoon pon best. sejuk. kikiki ;p

Redbloodsnow said...

zie teringin taw nk gi genting. next year...insya'ALLAH..akan zie tinggalkan my foot print over there..hiksss :D

Myra Jay said...

Bestnyer p Genting.. :)
Myra last p masa honeymoon ari tu, tp xmain pape pun just drop by dari Bkt Tinggi..
Ingat nak p lagi la..

Zura said...

eh..ini xd rancang punye plan lah..

Zura said...

thanks eyana sudi singgah..nk g nti bgth erk..nk ikut..haha

Zura said...

cubelah cikgu pasti terputus nyawa..hehe..tp puas cikgu bile dpt naik tue...

Zura said...

haah...kalau akak nk g bgth sy..sy nk ikut..hehe..

Zura said...

mmg best EIB..

Zura said...

sharinginfoz-kekdg main terjah tue lah yg jd n fun..

Zura said...

takut2 berani je tue sally..:)

Zura said...

tp skrg dh xsejuk cm dulu dini..

Zura said...

semoga zie ade rezeki ke sana..insyaallah..

Zura said...

mainlah myra..pasti puas yg amat...