Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Friday, February 5, 2010

Dari Pagi Sampai Ke Petang

Assalamualaikum....

Hahahahahhaa...nak gelak dulu...pesal plak aku nie pepagi buta buat entry terus gelak...bile ingat kes smlm buat aku sengih sensorang....kecoh tul minah 4 org nie klau dh jumpe...mcm dunia dia yg punya...tak pandang kiri kanan jnji dpt gelak...

Semalam hari bersejarah bg ktorg 4 org yg mmg kena keje tp apply leave form tuk berseronok....mmg suke buat keje cenggini...happening...ini kali ke-3 aku cuti ngan alasan urusan peribadi tp sbnarnye pegi berseronok....

Dalam form aku bg alasan nk g KWSP ngan bank...tp mmg betul aku ke sana...tp dek kerana byk mase kan so pe lagi...peluang ade nie gunekanlah sebaik mungkin....ktorg mmg dh planning nk g tgk wayang dr minggu lepas lagi...

Nasib baik Adnan Semp-it ada lagi....sebelum tgk wayang ktorg layan bowling satu game...tempat plak sebelah² so senanglah kan...klau tmpat sebelah² nie mana lagilah ktorg pegi...surelah OU....hehehe...

Pagi tue Imah ngan Zie temankan aku pegi KWSP kat Kepong...sebelum tue Imah settlekan hal dia kat bank....Ida pun settlekan hal dia kat Kota Dam (hehe...pelik je sebut...biase aku sebut Kota...sure th kat ne)...ktorg jumpe kat Padang Kota...

Sampai OU makan dulu pastue layan bowling pastue baru tgk wayang pastue balik terus pastue ingat nk makan dulu tp Ida kena balik cepat sbb hubby dia dah bising...pastue Zie boleh plak tertinggal kunci kat kete yg di park kat Esso BRP....hahahahaha....


Imah
Zie
Ida



Muka 4 org yg ponteng keje secara berhemah...mana mata aku lagi sebelah....manaaaaaaaaaaa....




Kaki busuk ktorg....hahahaha...


Tapi tangan comel ktorg.....saje tunjuk jam memasing...



Candid sementara tunggu order sampai...gelak sakan ko bile mengenang cite² lama zaman sekolah² dulu yg penuh memori...



Still waiting our order....ktorg first customer n the only group yg smpai situ....tp servicenye al lembab...nasi Zie pun lmbat smpai...



Air ktorg...Imah milo ais (kat umah pun bleh buat), Zie barli suam, Aku air ribena lemon (masam...tak boleh telan), Ida air ape erk...Ida jawab soalan aku nie...ko minum air ape semalam...???



Haaa...ini makanan aku...nasi lemak with kunyit fish...


Char kueh tiow yg tak berapa nk char sgt...ini aku panggil kueh tiow goreng...nmpak menarik...tp Ida cakap rase dia biase je...harga RM9.50 beb...makan kedai mamak br RM3.50...


Ini nasi lemak with curry chicken kepunyaan Imah...minah nie je makan smpai licin...sedap agt ke...hehehe...



Haaa...gmbar candid drg lagi...ini last snap dr aku sbb hset aku low battery...th² aje lah Nokia nie...Zie nye order tak sampai lagi...tue yg buat keje mereng tue...

Free Signature Generator

16 comments:

zella said...

banyak nyer lauk ns lemak tu...
nmpak sedap!
lapar plak...

Zura said...

tuelah zella...rase dia bleh tahanlah...

chugie said...

baiknye lah kite kn ra?? oops! bukan ponteng tau, cuti terhormat! kui kui kui kui...

nasazfrog... said...

uhhh kawan sejati ni,,, ponteng pun sesama.. :)

Zura said...

ye cuti terhormat...th dek bos aku naya aku...

Zura said...

hehehe...sejatilah jgak...nk nyanyi lagu sejatilah...

NahDaTuLIzaH said...

Ui...
mane aci ponteng keje berpoya-poya...

tapi aku pon kadang-kadang ade gak buat...hahaha

Zura said...

sume org sama je...susah nk jumpe yg suci murni perbuatannye...

A N A K - A N A K K U said...

sbb ktorg di ketuai otai dr sekolah g mmg suka ponteng...hahahaah uits jgn mare pada otai smlm...

sobekan said...

wah, asik ya...

zh-ena said...

seronoknya rugi tak dpt nak join korang

Arief Arf said...

wahhh
nasi lemak tu nampak sedap laa!
lapar plak dah ni..
hahaha

Zura said...

asyik...???teringat lagu amelina...

Zura said...

tuelah ko...mintak cuti awal2...

Zura said...

hehe...mmg saje nk buat sesapa tgk terus rase lapa...

Zura said...

start dr sek smpai keje dia xpnah turun dr jd otai..