Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Wednesday, February 17, 2010

Aktiviti Cuti Raya China

Assalamualaikum...

Kejapan je kan dh ari rabu..kejapan je aku dh masuk keje balik....tak puas cuti...mase b4 cuti...org dok sibuk tanye cuti nie g mana....haaahhh..nie jawapannye...

Sabtu :
~ Kena keje...tak de nye bos nak bagi cuti....balik terus ke umah kakak aku...sekali jammed kat depan penjara Sg Buloh menghala ke Kuala Selangor...pastue cari hset..."alamak tinggal plak hset nie kat opis"...smpai umah letak beg terus g balik opis, nasib baik opis aku cuma 20 mnt perjalanan je....nasib baik ade lagi general worker buat OT....so dptlah ambik hset aku...klau esoknye keje tak pelah tinggalkan seharian ini tiga hari cuti...tak boleh jadi...kena jgak ambik...

Ahad :
~ Pagi ambik adik aku kat umah mak mertua dia kat Bangsar...sbb dia dh janji ngan abang aku nk jahit alas hantaran n baju kurung kawan dia...aku pegi ngan Ceah n Wiyah...ikut federal highway...nak kata sesat xdelah sesat....tp jalan jauhlah sbb ade satu jalan tue dah siap....so terambil jalan tuju ke Subang Jaya melalui Sunway Pyramid....nasib baik aku kire familiar jgak ngan jalan kat situ sbb dulu makcik aku dok situ...ptg tue dok umah smpai ke malam...

Isnin :
~ Bangun² je trus sakit² badan n badan rase nk deman....so duduk je lah umah...pas zuhur tido ptg sbb badan tak sihatkan...tp...ade tpnye....ptg nk ke Maghrib kak sepupu aku smpai...terus plan nk g Uptown Danau Kota...tetiba je sihat kan...kebetulan aku nk cari cover hset n travel charges....punyelah jenuh mencari kat Danau Kota...satu kedai pun tak de...last² sepupu aku ajak g Uptown Kota Damansara...fuuuhhhh....baru ade...RM15.00...mahal...mintak kurang xbagi...ceh...tp nasib baik travel charges dapat RM6.00...kakak tue bg kurang singgit...

Selasa :
~ Pkul 12 bertolak g umah bos cina aku kat Puchong...dia buat open house...aku g ngan mber aku...naik satu kete 5 orang...makan nasi beriyani, sate ayam, ABC...okeylah...pastue balik aku singgah bank kat Sg Buloh...kuar duit....settle sume balik umah terus kongsi bantal ngan mak aku...pe lagi...tidolah jawabnye...awal pukul 6 baru tersedar....malam bawak mak aku g shopping kat Sg Buloh...makan² pastue terus balik umah kakak aku...esok nak keje....bosannyeeeeee....


Free Signature Generator

7 comments:

lemonade said...

bosan jugak...xblk kg pun... duk je la teperap kat ipoh ni..

chugie said...

ok ar tu ra.. terisi gak masa ko cuti CNY kn?? dpt angpow x ra?

NahDaTuLIzaH said...

aku lak merayap dalam kg jek...huhu

Zura said...

itu pun satu percutian jgak tue...hehehe...percutian dlm kampung

zaza said...

haha.. tak baca n3 crazzy travelling aku? lagi gempak!

Zura said...

hehehehe...okeyalh tue...mmg crazy

~ain said...

hahaha.. ajak jalan tetiba sihat.. ubat demam paling mujarab tuuu....