Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, October 15, 2012

Roti Canai Tersedap

Assalamualaikum.....

Sapa suka makan roti canai....angkat ape saje yang korang nak angkat....aku memang penggemar roti canai....selama hidup nie dah macam² jenis roti canai aku rasa dari pelbagai kedai...ada yang sedap ada yang hampeh ada yang macam² rasa lah...kalau nak state kat sini kang panjang nau plak...

Dalam banyak² kedai mamak nie...aku sekarang suka pulak pekena roti canai kat restoran yang pada aku memang dah cukup terkenal...Restoran Kayu Original Penang Nasi Kandar....ye lah kan...dah banyak jugak cawangan restoran nie....

Salah satu branch dia kat Padang Kota, Kota Damansara....asal teringin je sure aku ajak tunang aku makan roti kat sini....roti dia lembut dan garing....kuah dia pun sedap...pernah jugak try roti boom dia...memang marvelous...roti tisu belum try lagi...tengok rupa roti tisu dia pun buat aku ragu² nak order...

Untuk entry nie aku tak ada gambar roti...just gambar restoran je....nanti kalau kesempatan aku snap ye...tunjuk kat korang rupa roti² kat sini walaupun korang tahu bentuk roti tue macam mana kan....sebab korang kan suka baca dan tengok bab² makanan nie...hehehe..

Restoran nie sentiasa je ramai orang...tak kira perlbagai bangsa sekali pun....siang malam penuh aje...bape kali jugak aku ke sana terpaksa dua kali pusing untuk parking kete....adoooiii...macam semalam lah...berpusing jugaklah nak cari parking....


Inilah restoran nye....


Okey lagi sekali...orang tak de keje sebab tengah menuggu tunang balik dari keje tuk sampai ke sini.....


Jom join says.com & Blingd untuk jana pendapatan sambil berFB



~ zura ~

12 comments:

Myra Jay said...

Nanti nak tengok ye gambar roti canai tu ye kak :D

Nens Collection said...

sy mmg sukekan roti canai..especialy yg kosong..kalo telur muak skit..

Tihara said...

as salam,

nak angkat roti canai bleh..akk mmg ske tp yg garing2 n lembut susah nk cari :)

dwaty said...

baru jer join says.... hehehe

jauhnya tempat tu... kalau saya p kompem sesat... hikhikhik

ieda said...

akak suke roti canai banjirrr ;))

Zura said...

boleh tp bkn ari nie lah myra..phone tinggal kat umah..

Zura said...

kalau yg telur tp letak bawang ngan cili sedap nens..xdelah muak sgt..

Zura said...

angkat roti canai kak..hehe..kalau xbetul2 buat kak mmg susah nk dpt yg lembut..

Zura said...

hehe..ye lah dwaty kat mana..

Zie Madini said...

sebut sal roti canai...teteiba teringat kat roti canai kat area kwn zie kerja. sedap tuee roti canai kat ctue...

dillah balik dr OPS nanti nak ajak dia makan tu la

norhaizan said...

akak mai penang pekena roti canai kayu nasi kandar origal mari..hehehe...mai la penang banyak roti canai ngn nasi kandaq sedap sedap gak

tak sangka depa dh buka cwgn kat sana..mmg sedap roti roti dan kuah dia kan

zh-ena said...

aku suka mkn roti bom kat stadium SA mmg terbaik la ..hujung mggu selalu pergi