Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Tuesday, June 23, 2009

Abah

Assalamualaikum.....

Sorry...ade sedikit penambahan...ape yang aku ingat dan tahu pasal abah aku...selain nama...

Tarikh Lahir ; 01.11.1948

I.C Number ; 481101-10-5***

Makanan Kegemaran ; Nak yg baru masak...lauk smlm klau boleh xnk makan...

Air Kegemaran ; Teh Tarik...

Dulu bapak aku memiliki kete kodok n moto vespa.....

Seorg yg xsuke melengahkan sesuatu hal...


Abah


Sempena hari bapa ahad br nie...sure byk blog menceritakan psl bapa² drg tuk d abadikan dlm blog....xkirelah bapa tue masih hidup atau dh menemui Ilahi....ape yg drg rase sbg anak drg akan menghargai bapa drg walaupun bapa drg xbace blog drg....erm...cm ne ngan aku lak...xkan aku xnk cite pape kot psl bapak aku....

Of course lah aku nk story sikit psl bapak aku...hehehe...dh nama pun bapak aku n hari bapa...xkan aku nk cite psl bapak org lain lak....kes naya je....bapak aku nie seorng yg susah nk tgk dia nangis...aku sndiri xpnah tgk dia nangis...mahu pun mase arwah atuk aku meninggal sekali pun...

Bapak aku nie dulu mak aku cakap seorg yg panas baran...smpailah dia dh ade anak yg ramai...brlah baran nye hilang....bapak aku nie penyabar orgnye.....klau gaduh ngan mak aku...mak aku tue jenuhlah membebel...bapak aku leh buat dek je...ktorg yg tgk lak sakit hati sbb bapak aku xmelawan...hahahha...

Bapak aku cukup mementingkan pendidikan anak²...semua anak² dia akan hantar smpai ke peringkat termampu...so far seorg je adik beradik aku yg xsmbung pelajaran after SPM...yg lain nye sume futher study walaupun xsmpai ke peringkat yg tertinggi...klau anak dia lemah dlm akademik dia akan hantar tuk praktikal lak...jnji anak dia berpelajaran...

Dulu mak aku pnah cite kat aku...yg aku nyaris² nk kena sepak ngan bapak aku sbb asyik nangis je...mase tue aku kecik lg...ialah bapak aku nie kan baran org nye...tp lepas je dia jumpe atuk aku...terus atuk aku advise dia jgn naik tangan ngan anak², nti anak² leh jd jahat...sbb tue bapak n mak aku selalu berpesan, biar ibu yg naik tangan jgn bapak...

Tahu x aku xpnah sekali pun peluk bapak aku....hehehe...mahu pun masa raya....mase kecik xthlah pnah peluk ke x...ntah lah mungkin sbb malu kot...lg pun bapak aku sure xmau nye...dia rimas...hihihihi....klau aku buat sure bapak aku ingat anak dia nie buang tebiat...dpt agak dh jawapan bapak aku tue....

Free Signature Generator

4 comments:

zh-ena said...

masa ko kawen nnti confirm ko akan TERpeluk bapak ko punyer la..sama mcm ayah aku time mudu lu panas baran gak la..sbb tu kami 3 beradik takut tul la kat ayah aku..cuma yg bongsu ayah aku dh tua skit jd baran pun dh hilang tu yg yg bongsu lemak jea memancang..geram jea aku

~ Zura said...

hehehe...bile dh old timer drg pun dh xlarat nk garang2...

Redbloodsnow said...

ayah yg strict kompom akan membentuk anak² yg berjaya kan..hehe. A'ah tol ckp kak zura tuh, bile dorg dh tua, dah x larat dh dorg nk garang²...mcm arwah ayah zie ler tu...hehehehe

neway, happy blated father's day t ur father kak ;)

~ Zura said...

thanks zie...