Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, June 29, 2009

Planning Tak Menjadi

Assalamualaikum....

Semalam plan dengan Imah nak pergi jenguk Zie di rumah...dia dah balik umah dia kat Sri Kundang...ingat nk lawat kat umah mak mertua dia di Kg Kayu Ara...tp macam segan pulak....rancang nak pergi lepas zuhur...sekali imah pulak tak jadi sebab dia penat mengemas...dia ajak pergi petang...

Petang pulak aku tak boleh sebab kakak aku tinggal sensorang pulak nak mengemas rumah nak balik rumah mak aku...tapi bile fikir bile lagi nak pergi aku pun set okey jelah kul 5...aku kemas bebarang aku, lepas balik dari rumah Zie bolehlah aku terus balik rumah mak aku...

Pukul 430 aku bertolak dari rumah kakak aku...mase tue hujan baru je turun...nasib baik tak lebat....sampai je kat traffic light aku mesej Imah...rupe²nye minah nie tak siap lagi....dia nak solat dulu...tak pelah aku tunggu je lah...elok aku sampai depan umah dia azan pun berkumandang...

Tak lama aku tunggu Imah bukak pintu jemput aku masuk...aku tunggu sekejap dia solat...dah abis solat kita orang pun gerak...ikut jalan biasa..sekali jalan tue under construction....so ikutlah jalan jauh....Iman melekap je kat ibu dia...tak gerak...terpegun sebab aku cantik sangat kot...wakakakakaka

Sampai je depan umah Zie...Zie baru je keluar pergi rumah mak mertua dia...hahahhaha...itu lah bahananye tak bagitahu awal² nak datang...aku memang macam gini...suka terjah....surprious...sekali aku kena surprious daaaaa....lepas tue planning nak pergi rumah Ija pulak...

Minah nie pun baru je dapat baby....Ija pun baru je balik rumah dia...lepas tue saje nak pergi rumah mak ena....lalulah depan umah dia...kerete dia tak de...sah sah lah dia tak de rumah mak dia....last to last kita orang pergi rumah sewa Imah saje...dia pulak tak bawak kunci...tak rancang pun nak pergi rumah sewa dia sebenarnye...aku just nak tahu rumah dia di mana saje....

Nak lepak² makan pun terbantut...gaji tak keluar lagi kan...so lupekan je lah....imah lak tak bawak purse...ish rugi...hehehhe...dalam pukul 6 lebih aku hantar Imah dan terus balik...sempat jugak lah jumpe Atin Iman, Puan Zaleha....sempat lagi tue tanye aku..."tak jual one drop ke"

Free Signature Generator

6 comments:

iman said...

hehehehe....len kali nk g umah org, acik zura informlh org tue dulu, nie bkn waktu hari ghaye leh main terjah...

Zura said...

eleh...yg acik chugie pun doklah umah..

Shumierain said...

macam-macam...

Zura said...

macam macam ada...

zh-ena said...

aku ader la ra kat umah mak aku time tu..tak nampak ke keta ker ader jea tepi jln

aku nampak ko lalu..terus aku bgn n jerit..tapi baru aku teringat yg ko bknnyer dgr..nak call tapi hp aku dh abis battery..

mmg takder jodoh la kita nak jumpa heheheh

Zura said...

laa...hai...asal ko xkejar ktorg...