Pilihlah Aku Jadi Temanmu

Monday, November 26, 2012

Hari-hari Di IJN

Assalamualaikum....

Nie sekitar aku berada di IJN.....bapak aku di tempatkan di bilik 1st class...almaklumlah TNB cover sikit....lagi pun selesalah sikit...TNB dah bagi kemudahan so kite grab je lah tapi kena tambah sikit koslah sebab bapak aku kena tahan so far dah empat hari....

Lepas abis keje hari sabtu tue...lepak² jap sementara menunggu pukul empat....pukul 0415 kitaorang bertolak dari rumah....sampai sana dalam 0530....lamakan...padahal ke KL je pun....hahaha...sebenarnye ini 1st time aku ke IJN so tak tahu sangat jalan ke sana....

Alhamdulillah berbekalkan direction dari Imah ngan adik ipar aku...kitaorang sampai jugak....aku nie buta jalan sikit....tapi bila hati nak pergi sangat aku nekad tempuh....kehkehkeh....sampai kat lobi mak aku ngan anak buah aku Ijad dah menunggu....lapang rasa dada tengok muka mak aku....

Apa lagi jom jamu mata ngan gambar dari aku yang ntahpahapantah nie...

Hari Sabtu 24.11.2012


Nie baru lepas makan kat cafe...



Dalam lif menuju ke tingkat 4....


Mak aku dukung si Bulat...rindulah tue kat cucu dia tue... 



Masa nie bapak aku tengah nak makan....


Bulat nak salam tangan bapak aku...pastu bila tengok tangan bapak aku bercucuk²...dia pun sibuk tunjuk tangan dia yang ade luka sikit tue...takut dia nak salam bapak aku...


Wiyah mengadap bapak aku makan....malam tido menangis sebab rindukan mak aku...


Kana buat rock...belajar dari bapak dia lah tue....


Dekat dengan Yayasan Selangor rupanye...hehehe...jakun sikit...hihihi... 

Hari Ahad 25.11.2012


Wifi sini laju ko...ape lagi lah kan...berinternet sakanlah kitaorang..... 


Angkut sekali budak Warrah nie...mak bapak dia keje petang...so aku take over keje mak dia...jadi mak angkat kejap....


Makan twisties....pantang tengok orang pegang makanan dia dah hulur tangan...



Ngan abang Ijad yang poyo...


Jom join says.com & blingd untuk jana pendapatan sambil berFB



~ zura ~

14 comments:

Nens Collection said...

hehe..jd bbsitter ye..;)

maszmadi said...

erm, kat IJN budak2 bleh masuk ward yerk...

moga ayah zura makin sihat yerk..

Zura Zue said...

ape boleh buat nens...hihkihkikh...

Zura Zue said...

ade 2 sesi lawatan masz...pukul 12-2 ptg org dewasa shj boleh masuk...pukul 6-8 malam bebas..

Nafira usof said...

ayah kena tahan? rawatan susulan ke?? ke saya tertinggal citer..
moga ayah zura cepat sembuh~

saya pon x reti jugak ngan jalan KL.. asik sesat jer.. hehehe

Shahada Fauzi said...

semoga ayah akak cepat sembuh..

Zura Zue said...

a'ah nafira...kena buat engiogram n scan...

Zura Zue said...

thanks sha....

Myra Jay said...

Moga ayah akak cepat sembuh..

IJN besaq kan... :)

TechKini.com said...

comelnya... haha pantang nampak orang makan...

--> singgah dulu di TechKini.com

zh-ena said...

mcm mana keadaan ayah ko skang nie ra

Zura Zue said...

thanks myra..mmg besaq...tp akak xabis rayau..

Zura Zue said...

thanks techkini...budak2 mmg cmtue..

Zura Zue said...

so far alhamdulillah...dia br lepas buat scan...